Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

5 dolog, amit a héten...

2012. július 20. - Antalfy Krisztina

Szombatra ébredni, sokáig heverészni csodás dolog, főleg, ha a nap sugarai a Balatonon érnek utol az összegyűrt lepedő alatt. E nap a Biblia szerint a megnyugvásról, a pihenésről szól, akkor hát miért ne pihennék meg én is? Tudtátok, hogy a szombat héberül Sabbath, mely a Seva szóból származik, ami hetet jelent, így sokan rosszul tudjuk, hogy ez a nap a hét hatodik napja és, hogy a hét a hétfővel kezdődik.

Jó volt a héten...

1. A tóra néző teraszunkról megreggelizni és közben kiélvezni az ízeket és a zamatokat. Minden egyes pillanat különleges, melyet itt tölthetek el kettesben Vele. Jól ki is kell használjunk minden röpke órát, mert hamarosan hárman leszünk. Nos még nem, egyenlőre csupán egy Golden Retriever kiskutyával bővül kis családunk.

2. Kiugrani a nyüzsgő piacra, beszerezni a legfrissebb zöldséget, gyümölcsöt a legpletykásabb kofáktól. Meg kell hagyni ehhez a piachoz kell ám kurázsi, hisz az egy négyzetméterre jutó német nyaralók száma szinte már megszámlálhatatlan. Ez főleg az eladásra váró kisállatoknál figyelhető meg, ahol szinte gladiátorként kell küzdeni egy-egy kiscica, vagy kiskutya megsimogatásáért. Mégis akkor miért megyek ki minden alkalommal? Néha olyan jó érzés tülekedni és lökdösődni, érzem, hogy élek.

3. Felvenni a legkényelmesebb, lenge nyári ruhámat, kiülni a stégre és a tó hűvös vízébe lógatni szégyentelenül mezítelen lábaimat. Csak üldögélni, elnézni az embereket, és közben önmagamat. Eljátszani a gondolattal, hogy kinek milyen élete is lehet, majd elmosolyodni és elterülni a nedves pallók darabkáin.

4. Biciklire pattanni, bejárni a környéket és megörökíteni a természet legszebb, legapróbb részleteit. Mégis csak legyen már mit kitenni a FB-ra, amit persze évek múltán megmutathatok a kisunokáimnak is. Biztos jókat fognak majd derülni a nagyi bolondos képein.

5. Naplemente előtt kirohanni a partra és száraz zsömlével, ill. magvas bucival megetetni a Balaton legszebb madarait, a hattyúkat. Lefekvés előtt nálam ez amolyan kötelező program.

Képek: http://weheartit.com/

süti beállítások módosítása