Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Miért is jó a kapszulás kávégép?

2016. március 10. - Antalfy Krisztina

De'Longhi CitiZ // Mi mást?

Vannak reggelek, mikor annak ellenére is el kell indulnunk, hogy semmi kedvünk hozzá. Nem süt a nap, ködös, esős az idő, a rádióból sem a kedvenc dalunk szól, és még a zuhanyból is jéghideg víz folyik. Ettől persze nehezebben indulunk be mi is, és a „mosolyt az arcra” projekt is nehezebben jön össze. Ilyenkor jól jön egy klassz kis napindító, ami segít átlendülni azokon a fránya, korai megpróbáltatásokon. Az én legjobb barátom a
De'Longhi CitiZ kapszulás kávégép, aminek köszönhetően kellőképp feltöltődve vághatok bele az előttem álló napnak.

fotorcreatedhh_1.jpg

A kávéban az íz, a kávézóban a találkozás a legfontosabb.

Akik követnek a Facebook-on, már jól tudják, hogy nagy kávérajongó vagyok. Az egyik legfontosabb ok, amiért nem mondanék le erről az isteni aromás italról az az, hogy valóságos kulináris íz élményt nyújt számomra, és a mai kávégép kínálatnak köszönhetően már én is elkészíthetem otthonom kényelmében saját kávémat, épp úgy ahogy én szeretem (különféle tejekkel, tejszínekkel, szirupokkal). Ma már szinte együtt él velem a kávégépem, a reggeli rituálém elmaradhatatlan főszereplője.

Adjatok nekem elég kávét és meghódítom a világot.

Emlékszem még kislány koromból, ahogy nagyikám álmosan kitipegett a konyhába, ahol kerámia főzőlapján, jó öreg kotyogós kávéfőzőjében lefőzte napi koffein adagját. Sok gond volt vele, hangos volt, kicsi volt, és hol a vizet, hol a kávét, hol pedig a szűrőt felejtette ki belőle. Olyan a tűzlapon felejtette, ilyenkor a jó kis török kávé túlfolyt, aminek a következménye az lett, hogy mindenhová került a fekete italból, csak a csészébe nem.

6c3ecba116170e467b64a10315684144.jpg

Az első találkozásom a kávéval akkor történt, amikor nagyikám elém rakott egy virágos csészét, amibe nekem is öntött némi kávét, sok tejjel, amitől azon a reggelen én is felnőttnek éreztem magam. Leszámítva az italba maradt zacc ízétől, ez szerelem volt első ízlelésre.

De'Longhi CitiZ Kávégép

Dizájn / A fehér szépség

A Nespresso mindennapi fogyasztóinak és a modern design szerelmeseinek tervezett CitiZ az újszerű formatervezés, a csúcstechnológia és a retro-modern vonalvezetés inspirációjának egyesülése.

fotorcreatedjj.jpg

Boldogságot nem vásárolhatsz, de kávét igen, és az majdnem ugyanaz.

Használat

A gép működése hihetetlenül egyszerű. Fel kell tölteni a tartályt vízzel, be kell kapcsolni, és pár másodperces bemelegedés után már jön is a finom kávé. A gép tetején lévő kapszulakart fel kell emelni, a kiválasztott kapszulát be kell helyezni, majd ugyanezzel a mozdulattal visszacsukni a tetőt, és a kis gomb lenyomása után pillanatok alatt fogyasztható kedvenc italunk.

fotorcreatedgg_3.jpg

Takarítás

Ezt a részét sem kel túl bonyolítani. Minden egyes lefőzésnél „lepottyan” az üres kapszula a kis tartályba, amibe körülbelül 10 üres kapszula fér el. Ezt miután megtelik, csak egyszerűen ki kell húzni, és egyszerűen kiüríteni.

Kapszulák újrahasznosítása

Amikor a Nespresso megalkotta az első kapszulába zárt, adagolt kávé koncepcióját, elsődleges szempont volt, hogy a kávé a lehető legfrissebb maradjon a lefőzés pillanatáig a kiváló ízélmény biztosítása érdekében. Így került kiválasztásra az alumínium, mely egy olyan anyag, ami tökéletesen védi a kávét fénytől és levegőtől, biztosítva az őrlemény frissességét. További előnye pedig, hogy korlátlan alkalommal újrahasznosítható.

fotorcreatedfdfc.jpg

2012-ben az Andrássy úti Nespresso üzletben kialakították az első használt-kapszula gyűjtőpontot, 2014-ben az Allee Boutique megnyitásával pedig még egy lehetőség adódott leadni a kapszulákat újrahasznosításra.

A kávégép előnye

Remekül kialakított dizájnjának köszönhetően akkor is jól mutat a konyhában, ha elfogyott a kapszula. Nagyon kényelmes, nem koszol, nem fut ki, nincs zacc, gyors, és a belőle készült kávé legalább annyira aromás, mint a frissen őrölt társa.

Nagy a választék a kapszulák ízei között, és időszakonként mindig van valami újítás, amit nem szabad kihagyni.

fotorcreatedhjhk.jpg

Összegzés

Szerintem minden pénzt megér, én nagyon szeretem. Gyors, egyszerű a használata és hihetetlenül finom kávét készít. Bár sokan tartanak az ilyen instant kávékapszuláktól, a Nespresso kimagaslóan nagyon jó kávét gyárt, nem mellesleg a gépei el is kényeztetik használójukat, hisz mindig kellő hőmérsékletű kávét főz le, mely egyszerre forró, mégis iható. Az ízét tekintve pedig csupán a mi fantáziánkon múlik, hogy mivel is indítjuk a napot.

Kávézz velem és kóstolj bele még ma a Nespresso ízvilágába!

nevtelen_3.png
További információ:
Nespresso
Nespresso Citiz Kávégép

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr578459592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása