Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Az újrahasznosítás egyszerűbb, mint gondolnád

2017. június 22. - Antalfy Krisztina

A szelektív hulladékgyűjtés napjaink egyik legfontosabb környezetvédelmi törekvése. Földünk védelme érdekében mindannyian könnyedén tehetünk valamit, ha egy kicsit változtatunk a napi szokásainkon, például a reggeli kávénk lefőzése után összegyűjtjük a használt alumínium kávékapszulákat. Jó hír, hogy júniustól a Nespresso kávékapszulákat a cég újonnan induló szolgáltatásának köszönhetően már egyszerűen otthonról is, az új kapszulák házhoz szállításával egy időben visszaküldhetjük.

nespresso_recycling_03.jpg

Az alumíniumból készült kávékapszulák fenntarthatósága és környezetünkre gyakorolt hatása állandó téma, és egy olyan kérdés, amely a Nespresso-t is folyamatos fejlesztésre ösztönzi.

Amikor sok évvel ezelőtt a Nespresso megalkotta prémium minőségű, kapszulába zárt, adagolt kávé koncepcióját, elsődleges szempont volt, hogy a kávé a lefőzés pillanatáig a lehető legfrissebb maradjon. Kiváló tulajdonságai miatt a vállalat az alumíniumot választotta alapanyagként, mivel egyrészt tökéletesen védi a kávét a fénytől, levegőtől és nedvességtől, így megőrzi a kávéőrlemény frissességét, másrészt környezetbarát, mivel korlátlan alkalommal újrahasznosítható.

nespresso_recycling_02.jpg

A Nespresso 2020-ra célul tűzte ki, hogy globális kapszula-újrahasznosítási kapacitását a jelenlegi 75%-ról 100%-ra emeli. A magyarországi fogyasztók mostantól még egyszerűbben hozzájárulhatnak az alumínium kapszulák újrahasznosításához.

Hazánkban jelenleg hat budapesti Nespresso Boutique-ban, vidéken pedig a győri és a pécsi Árkádban tudják a vásárlók leadni a használt kapszuláikat. 2017 júniusa azonban mérföldkő a Nespresso-rajongók számára, hiszen mostantól már futárszolgálat segítségével az új kapszulák átvételével egy időben ingyenesen, az ország bármely pontjáról visszaküldhetik használt kávékapszuláikat, amelyek újrahasznosításáról a cég gondoskodik.

nespresso_recycling_04.jpg

Gyovai Györgyi, a Nepresso ügyvezetője az új szolgáltatás bevezetése kapcsán elmondta: „Bízom abban, hogy új szolgáltatásunkkal a vásárlóinkkal közösen a lehető legtöbb alumíniumkapszulát tudjuk majd visszajuttatni a körforgásba, hogy azok újrahasznosításra kerülhessenek.”

A Nespresso további fenntarthatósági törekvéseiről az alábbi oldalakon olvashatsz:
www.nespresso.com/fenntarthatosag
www.nespresso.com/ujrahasznositas

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5412614491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása