Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ittál ma már eleget? Csak azt ne mond, hogy NEM!

2017. július 25. - Antalfy Krisztina

Kipróbáltam: BWT 30 napos víz kihívás

Feltűnt milyen keveset iszol? Most nem a nagypapa pálinkájára gondolok, sem a nagyi szedres málnaszörpére, hanem a tiszta vízre. Nálam minden hét  új esély arra, hogy végre beváltsam mindazt, amit megfogadtam magamnak még év elején. Aztán eltelik egy újabb hét, és a dolgok nem változnak. Majd vasárnap este kőkemény tekintettel belenézek a tükörbe, és ismét megfogadom: hétfőtől diétázom, kevesebb péksütit eszek a kávéhoz, nem maradok fent éjfélig, este hat után nem engedek a hűtőm édes csábításának, és ami a legfontosabb, iszok napi 2-2,5 liter vizet.

photocat2_3.jpg

A tiszta ivóvíz az egyetlen élelmiszer, amely semmi mással nem pótolható, az emberi élet nélkülözhetetlen feltétele. 

A blog Facebook oldalán és az Instagram-on már megmutattam, hogy több bloggerrel egyetemben én is csatlakoztam a BWT (Best Water Technology) 30 napos víz kihívásához, amelynek lényege, hogy naponta minimum 2,5-3 liter magnéziummal dúsított szűrt vizet iszok. Az alábbi posztot ennek a 30 napnak a tiszteletére írtam meg, hogy bemutassam neked is, milyen hatással is volt a szervezetemre a megfelelő víz bevitele.

giphy_82.gif

Tények a Magnéziumról!

Sajnos velem gyakran előfordult már, hogy éjszaka fájdalmasan begörcsölt a vádlim. Ennek egyik oka lehet a magnéziumhiány. A magnéziumot azonban a szervezet nem képes előállítani, így kizárólag a megfelelő étrenddel tudjuk bevinni a szükséges mennyiséget. A modern étkezési szokások gyakran nem veszik figyelembe ezt a tényt, ezért különösen fontos, hogy tudatosan figyeljünk a magnézium folyamatos pótlására. A búzakorpa és a búzacsíra magnéziumban kifejezetten gazdag élelmiszerek, de magas magnéziumtartalmúak az olajos magvak, a csokoládé, a száraz hüvelyesek és a csipkebogyó is. Már 50 gramm mandula elfogyasztása fedezheti a napi magnéziumszükséglet felét! Nem árt tudni, hogy nőknél az ajánlott napi magnézium mennyiség alsó határa 310 gramm, a férfiaknál pedig 400 gramm körül van meghatározva. Sportolók magnézium-szükséglete ennek az ajánlott mennyiségnek akár kétszerese is lehet, hiszen nagyobb izommunkát végeznek és az anyagcseréjük is felgyorsul. 

img_20170725_115927.jpg

A magnézium nélkülözhetetlen ásványi elem a szív- és az érrendszer egészséges működéséhez, a szellemi teljesítményhez és az izomzat energiával való ellátásához. Segít továbbá az immunrendszer felépítésében, és elengedhetetlen az idegrendszer zavartalan működéséhez, továbbá csökkenti a stressz okozta tüneteket, és biztosítja a nyugodt alvást.

A BWT Mg2+ vízszűrő kancsója literenként akár 40 gramm magnéziumot is adagol a vízhez. Ez a többlet nemcsak egészségesebbé teszi a csapvizet a magnézium pozitív élettani hatásainak köszönhetően, hanem finomabbá is. A magnéziummal dúsított szűrt víz a palackozott ásványvizek gazdag és természetes ízével rendelkezik.

img_20170725_115918.jpg

Mi is az a BWT szűrőkancsó?

A cég tulajdonosa biztos sejtette, hogy imádom a pasztell színeket, mert épp egy exkluzív kiadású, rózsaszín vízszűrő kancsót küldtek számomra. Az igazi BWT színvilágot tükröző víztisztító kancsók nyugtatják a szemet, valamint emlékeztet minket az általa készített lágy víz selymességére is. Egy Penguin vízszűrő kancsó több szempontból is hasznos készülék egy háztartásban:

  • Magnéziummal dúsított szűrt vizet készíthet könnyedén.
  • Az elektromos kijelző mutatja a vízszűrő betét szükséges cseréjét. (Easy-Control)
  • Problémamentes utántöltés. (Easy-Fill)
  • Szűrt víz kapacitás 1,5 liter, teljes kapacitás: 2,7 liter.

Miért kell megszűrni a vizet?

A természetes víz sosem tökéletesen tiszta. A kémiailag tiszta víz (H2O) két elemből áll, hidrogénből és oxigénből, mely a természetben így nem fordul elő. Ennek egyszerű oka az, hogy az esővíz számos anyagot kiold a légkörből, pl. CO, majd a vízkörforgás részeként keresztülfolyik a talajrétegeken, és további anyagokat old ki.

img_20170725_120040.jpg

A víz keménysége földrajzi helyenként eltérő. A BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő kancsó használatával a víz keménysége csökkenthető, és a háztartási eszközöket is megóvja a vízkő lerakódástól. A vízben található nehézfémeket illetően a vízhálózat általában tiszta vizet szolgáltat, ugyanakkor előfordulhat, hogy a vízvezeték csövekből ólom, cink, vagy réz kerül a vízbe. Ezek az anyagok és a klór hátrányosan befolyásolják a víz ízét és szagát, ezért mindenképpen ki kell szűrni őket.

A BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő kancsó nemcsak lecsökkenti a vízkő képződést, de magnéziumot is juttat a vízbe. Az eredmény majdnem semleges pH-érték, amely tökéletesen hozzájárul a napi víz, tea és kávé fogyasztás maradéktalan élvezetéhez.

Használata gyerekjáték!

Egyszerűen tartsd a BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő kancsót a csap alá, nyisd meg a csapot, szűrd meg a vizet és élvezd a magnéziummal dúsított, tisztább vizet!

img_20170725_120019.jpg

Az Én történetem a BWT vízszűrő kancsóval!

Elöljáróban le kell szögeznem, hogy  nagyon kevés vizet iszom. Reggel kávéval indítom a napot, beérek az irodába, bekapcsolom a laptopom és magam mellé teszek egy újabb csésze kávét, de a vízről valahogy megfeledkezek. Sajnos évek óta így élem az életem, még akkor is, hogy tisztában vagyok vele, mennyire egészségtelen ez így a szervezetem számára, de mint tudjuk, az ember a szokásainak rabja, és nehezen változtat a megszokott rutinon: s ebbe a rutinba nálam nem kapott főszerepet a napi 2-2,5 liter víz.

Ha néha a párom nem kérdezi meg, hogy ittam-e ma már, talán eszembe sem jutna, hogy a vízhez nyúljak – míg ő simán megissza a napi 2,5-3 l folyadékot, igaz kizárólag Cola és Pepsi formájában. :)

img_20170725_115953.jpg

Miért is vágtam bele a kihívásba?

Mert elmúltam 30...

De rosszabb napjaimon, főleg smink nélkül simán kinézek negyvennek is, köszönhetően az élettelen, fakó arcbőrömnek, a szemem alatti sötét karikáknak és unott, kedvetlen arckifejezésemnek.

Mert rájöttem, változtatnom kell a rossz szokásaimon...

Mivel nem vagyok már 16 éves, nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy ne foglalkozzak a testemmel: kívül-belül. Talán most még van időm helyrehozni azt a sok évet, amit önmagam elhanyagolására fordítottam.

Mert a víz kitakarítja a szervezetet...

Vagyis méregtelenít, természetese úton eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges termékeket, salakanyagokat. Nem mellesleg táplálékelemeket és ásványi anyagokat szállít a belekből a vérbe, és a vérárammal eljut a szervekhez, illetve a sejtekhez.

bwt_kep_3.jpg

Mert segít a vesék megfelelő működésében...

Amíg a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása segít az egész testnek úgy működni, ahogy kell, addig a víz segít a veséknek akadálymentesen működni. Mivel a vesék segítenek megszabadulni a salakanyagoktól és megtisztítani a szervezetet, a víz jótékony hatással van az egész szervezetre. 

Mert a víz tisztán tartja a bőrt 

A méreganyagok a véráramba kerülve gyulladást okozhatnak a bőrön, aminek eredményeképpen később eltömődött pórusok, aknék, csúnya pattanások alakulhatnak ki. Ha sikerül hidratáltan maradnia a nap folyamán, azzal segít a szervezetnek kimosni a veszélyes méreganyagokat és segít a bőrt tisztán tartani. 

Fogyasszon egy vagy két pohár vizet rögtön ébredés után, hogy felébressze a belső szerveket és kimossa a lehető legtöbb méreganyagot. Ennek a rendszeres alkalmazása ragyogó bőrt biztosít. 

bwt.jpg

Mert javítja az emésztést

Ami nálam bizony nagyon jól jön. A víz ugyanis feloldja a zsírokat és a feloldódó rostokat és az elegendő vízfogyasztás megelőzi a szorulást és segít a testnek hatékonyan megszabadulni a salakanyagoktól. 

Mert megelőzi a fejfájást

Mivel napi 8-10 órát is a gép előtt ülök, akár szünet nélkül is, sajnos elég gyakran megfájdul a fejem. Voltam már ezzel kivizsgáláson, és masszázson, míg kiderült: nem iszok eleget. 

Víz nélkül a vér besűrűsödik, és nem folyik oly könnyedén, a véredények beszűkülnek, végső soron pedig csökken az agy oxigénellátása.

img_20170725_140749.jpg

Nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a remek kihívásnak, mert így legalább ráléphettem egy olyan útra, mellyel van esélyem megváltoztatni a napi rossz szokásaimat: hogy nem iszok eleget.

Te mennyi vizet iszol naponta? Szerintem nem eleget...
Szóval még ma látogass el a BWT oldalára!

 További információ:
http://www.bwt-shop.hu/

nevtelen_3.png
Ha tetszett a poszt, gyere a 
VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode13

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8112685517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása