Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Novemberi kedvencek

2017. december 06. - Antalfy Krisztina

Beköszöntött a december, és vele együtt a zord és hideg időszak. Talán kissé furcsának hangzik, de bizony a mínuszokkal együtt nem árt, ha a ruhatárunkhoz hasonlóan beiktatunk néhány változást a neszerünkbe és a szépségápolási rituálénkba is. Bármennyire is beöltözünk, sajnos a legnagyobb zimankóban sem tudjuk elrejteni az arcunkat, kint lefagy az orrunk, bent száraz meleg van, ami nem tesz túl jót sem az arcbőrünknek, sem a hajunknak, a lelkünkről már nem is beszélve.  
collage_photocat_33.jpgKép1/2/3/4

De ha már ilyen gyorsan elrepült ez a hónap, lehullt az első adag hómennyiség is a háztetőkre, úgy gondoltam itt az ideje bemutatnom novemberi kedvenceimet, ezért az alábbiakban ismét összeállítottam egy olyan listát, amivel szerintem könnyedén feldobhatjuk a kedvünket, és persze a külsőnket is.

Lássuk is az én novemberi kedvenceimet!

Hidratáló

Télen sem árt bevetni néhány hatékony szépségápolási trükköt, hogy felvértezzük bőrünket a fagyos napokra, hiszen a hideg szél igen rossz hatással van bőrünkre. Ha sokat tartózkodunk otthon, vagy a fűtött irodában, akkor érdemes valami könnyű hidratáló krémet használni, mely nem tömíti el a pórusokat. Azonban ha gyakran vagyunk a szabadban, sportolunk - síelünk, futunk - akkor válasszunk inkább valamilyen sűrű krémet. A téli időszakban pedig jó ötlet, ha nappali arckrémünkhöz egy kevéske csipkebogyó olajat és argánolajat is keverünk: remek vitamin bomba és hatékony ránctalanító mind a kettő.  

peony.gifKép

KEDVENCEK

Alverde nappali arckrém vadrózsa kivonattal

Szeretem, könnyű, és jól hidratál. Rohanós reggeleken mindig ezt kenem fel a sminkem alá, könnyedén felvihető, gyorsan felszívódik és nem hagy maga után kellemetlen, ragacsos érzetet. A krémben az illatanyagok természetes illóolajokból származnak. Szépen beszívódik, azonnal lehet rá sminkelni. Egyszerű, de jó kis krém.

day-cream-wild-rose-my_last_10102016.jpg

 Yves Rocher meseerdő gyümölcsei tápláló ajakbalzsam

A legérzékenyebb ezeken a hideg napokon általában a szánk lehet, ezért nagyon fontos a védelme. Egy széles spektrumú fényvédő krém beszerzése a téli időszakban is lényeges, és elengedhetetlen. Az én személyes kedvencem az Yves Rocher 2017-es karácsonyi limitált kiadásban tartozó ajakápolója, mely bogyós gyümölcsök illatával, shea vajjal és mandulaolajjal gondoskodik az ajkak megfelelő védelméért a hidegben.

voilamode_bbwo4yznypo.jpg

Yves Rocher testápoló

A hidratáló csapatába tenném ezúttal az idei Yves Rocher karácsonyi kiadásában található hidratálóit. A hófehér vaníliás illata nem túl sok, nem tömény, számomra finom és kellemes. A bio- és fenntartható mezőgazdaságból származó karitévajjal és édes mandula olajjal gazdagított testápoló gyorsan beszívódik, remekül hidratálja és puhává varázsolja a bőrt.

23498524_184900818725982_6188250302404100096_n.jpg

Arcmaszk pattanások ellen

The Body Shop teafaolajos éjszakai maszk

Nagy kedvencem már első használata óta. Állaga zselés, emiatt felkenve kissé ragacsos érzetet kelthet, de nagyon hamar beszívódik és szinte el is tűnik, olyan mintha semmit sem kentem volna fel, mégis már lefekvés előtt látható, hogy a maszk bizony csinálja a dolgát. Nem irritált, nem húzódott tőle a bőröm, úgy aludtam vele az arcomon, mint nélküle, vagyis fel sem tűnt, hogy rajtam van.

received_1555705891164649-01.jpeg

Reggelre pedig megtörtént a csoda, na jó nem lettem 10 évvel fiatalabb, még 5 évvel sem, de a csúnya, piros foltok és apróbb duzzanatok maguktól visszahúzódtak. Amióta használom, kevesebb pattanás merészkedik elő az államon és kevésbé zsírosodik a T-vonalam. Használata rém egyszerű: az esti arcápolási rutin utolsó lépéseként vidd fel az arc és a nyak teljes területére és körkörös mozdulatokkal gyengéden masszírozd a bőrbe. Hagyd rajta egész éjszaka. Reggel indítsd az arcápolási rutinod arctisztítással!

Smink

Alapozó

A tökéletes alapozót nyáron sem könnyű megtalálni, de télen bizony legalább ennyire megerőltető, hisz a nyáron jól bevált alapozó már nem megfelelő a hűvösebb időszakban. Az első gond az árnyalat lehet, hisz a napbarnított arcbőrre választott árnyalat télre már túl sötét. Éppen ezért ebben az időszakban válasszunk 1-2 árnyalattal világosabbat.
img_20171011_131750.jpg

Nagy kedvencem ebben a hónapban az IsaDora egyik különlegessége, mely valójában nem alapozó, hanem egy remek színmódosító, mellyel bármikor megváltoztathatod alapozód színét, hogy az mindig illeszkedjen bőrtónusodhoz! Az új színmódosító cseppek segítségével alapozód tökéletesen illeni fog majd bőrszínedhez. Magas koncentrátumú, folyékony pigmentek, rétegezhető formulával. Elérhető sötétítő és világosító változatban is.

Téli színek

Egy-egy új sminkterméket megérdemlünk a hideg évszakban is, egyrészt mert a nyári színek már nem mutatnak olyan szépen, másrészt mert csodás ünnepi sminkeket tudunk varázsolni magunknak egy-egy fényesebb, csillogóbb árnyalattal.

voilamode_bbhuyilno8.jpg

Szemhéjpúder

Az elmúlt hónapban bukkantam rá az Oriflame Giordani Gold szemhéj árnyalójára, és ahogy megláttam, már jött is velem haza. Pazar árnyalatú szemhéjárnyaló kvartett kompakt, tükrös, elegáns kivitelben. Érzékeny szemre is ideális, 3 féle változatban kapható. 

img_20171115_161042.jpg

Én rögtön két árnyalatban is beszereztem: Divine Brown, Radiant Péum. Nagyon szeretem mind a kettőt, szépen pigmentált színeket tartalmaznak, a világos színekkel kellemes, természetes sminket készíthetünk, de a sötét színek is remekül beépíthetők a mindennapokba, könnyedén felvihetőek és nem porolnak túlságosan. Szerintem szuper őszi-téli kompaktok!

Pirosító 

Imádom a gyöngyöket, főleg ha azok smink formájában vannak. Így nem véletlen, hogy azonnal beleszerettem az Oriflame Giordani Gold (Natural Radiance) bronzosító gyöngyeibe. Az Olaszországban kézzel készült gyöngyök most hozzáadott valódi aranyport tartalmaznak. Az aranyló részecskék mélységet és ragyogást adnak a bőr tónusának, enyhén csillámló hatásúak.

 

És valóban, gyönyörű sminket varázsolhatunk vele. Igaz a hozzá tartozó kis applikátor számomra totálisan használhatatlan, csupán csak megvédi a gyöngyöket, hogy azok ki ne szóródjanak. Egy szép, széles ecsettel azonban könnyedén felvihető az arccsontra. Valóban nagyon szép, ragyogó fényt, és kis barnaságot ad az arcbőrnek. Eddig nagyon bevált, tartós és jól bírja a rohanós hétköznapokat is. Azt hiszem karácsonykor is őt fogom bevetni!

Spirál

Szerintem télen érdem víz, vagyis inkább könny álló spirált választani. A hétköznapokon ugyanis nem árt, ha a spirálunk kibírja azokat a szeles, hófútta napokat, amikor a nagy hidegtől pillanatok alatt könnybe lábad a szemünk, legalább is én gyakran könnyezek a téli időjárásban.

A spirálok között számtalan kedvencem van, de ezúttal mégis a L'Oreal Paris Paradise Extatic hosszító és dúsító szempillaspirálja mellett tettem le a voksom. Első találkozásunkkor kissé szkeptikus voltam vele szembe, de már az első használat során brillírozott. Nagyon szép pillákat csinált, nem pergett le, nem keményítette meg a szempillákat, ennek ellenére nagyon tartós, és nem potyog le a nap folyamán sem. Annyi negatívumot tudnék írni vele szemben, hogy nekem kicsit túl bumszli a keféje, és sminkelés közben gyakran belekenem a festéket a szemhéjamba is. De ha végzünk vele csodás, intenzív, fekete szempilláink lesznek.

Rúzs

Az ajkakon minden szín remekül áll, ameddig szépen hidratált, télen pedig ez többszörösen igaz, főleg, hogy a hideg évszakban főszerephez jutnak a drámaibb árnyalatok, melyek nem nyújtanak majd túl esztétikus látványt, ha nincs hidratálva van a szánk.  Személyes nagy kedvencem ebben a hónapban - és mióta megkaptam csak ezt hordom a táskámban - a Rimmel és Kate Moss rúzsa, mely a márka és a világhírű modell együttműködésének 15. évfordulójára kiadott különleges rúzskollekció tagja. A kollekció Kate kedvenc vörös és nude színeiből áll, és összesen 6 árnyalatot tartalmaz.

22860290_941258442695918_6389467716335435776_n.jpg

Hozzám két árnyalat is érkezett, és mind a kettőt imádom! Nekem nagyon jól bevált, kellemes az illata, szépen felvihető, tökéletesen fed, s amíg nem esek neki az almám majszolásnak, tartósan fenn is marad. Emellett nagyon selymes puha lesz tőle a szám.

Illat

Twilly d’Hermés

Első körben  nem kötöttük túl jó barátságot ezzel a parfümmel, de miután finoman elpárolgott, maradt utána egy nagyon finom, kellemesen játékos, mégis elegáns illat, amibe azonnal beleszerettem. Az üvege édes, vidám, mely egy a Hermés Ház egyik legkülönlegesebb illatát rejti magába. A Twilly d’Hermés egyesíti mindezen tulajdonságokat, vágyakat, intuíciókat egy különleges csavarban, három összetevő páratlan elegyében: gyömbér, tubarózsa és szantálfa. Nekem bejött, szívesen venném újra, és így az ünnepek előtt akár a 17 éves sógornőmet is megajándékoznám vele. 23101869_1498768160244730_7911828323330686976_n.jpg

Öltözködés

Ebben a hónapban inkább a kényelemre fektettem a hangsúlyt, így az esetek többségében nadrágok és kényelmes pulóverek kerültek elő a gardróbom mélyéről. Személyes nagy kedvencem ezúttal az F&F egyik hófehér, gyöngyökkel díszített pulóvere volt, amit kedvenc szőrme mellényemmel és a hozzá illő, bézs színű nadrággal kombináltam. 
voilamode_bbzamqlna03.jpg

Olvasás

Bár még nem volt időm kiolvasni, novemberben lehetetlen olvasmány volt számomra Szentesi Éva: Kardos Margit disszidál című könyve. Ez a könyv legalább annyira szól a férfiakról, mint a nőkről. Míg szereplői az emberi kapcsolatok szövevényességéről mesélnek, a háttérben megjelenik a gyermekkor, ahonnan az elbeszélő érkezik. Egy, a nyolcvanas években felnövő kislány, egy csapongó, bizonytalan, fiatal nő, egy elhagyott feleség, egy szerető, egy takarítónő és négy férfi, akik körül ezeknek a nőknek az élete forog: novellákra szétbontva és összefűzve. Pontosan úgy, ahogy az élet bontja szét és fűzi össze az emberi kapcsolatokat. Ha megajándékoznád magad, vagy szeretteidet ezzel a kötettel, akkor látogass el az Athenaeum Kiadó oldalára!

23101754_131445570952119_3419109243985330176_n.jpg

Aktuális autó szerelem csajos pillanatokhoz

November egyik legesősebb, legszelesebb hetén került hozzánk egy négy keréken guruló kis luxus autó, a Fiat legkisebb retro gyöngyszeme, az 500-as RIVA modellje, amely azon túl hogy 500 példányban készült. De persze nem csak emiatt lopta be magát a szívembe, bővebben itt olvashatsz róla!

23734792_133881837317247_2575263494488195072_n.jpg

Zene

Én már novemberben az ünnepekre hangolódtam...


Csodás decembert!

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.pngHa tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9313439257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása