Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Egy rendhagyó holokauszt-története!

2018. február 12. - Antalfy Krisztina

Baba Schwartz: Májusi cserebogár

Lehet-e mindig a szeretet a válasz a körülöttünk tomboló gyűlöletre? A nyírbátori származású Baba Schwartz memoárja rendhagyó holokauszt-történet. A szerző az egyre szorongatóbb zsidótörvények idejéből a családi fészek melegére emlékszik leginkább, a világ megismerésének izgalmára, a szülőváros otthonosságára. A normális életet leromboló háborúból emberi arcokat visz magával, a Nyírbátorból elhurcolt háromezres zsidóközösség sorsában a megőrzött humánum pillanatait fedezi fel. A haláltáborok borzalmait, a gázkamrába küldött apa elvesztését örökös béketűréssel és mindig megújuló reménnyel viseli.

1448972.jpg

Édesanyjával és lánytestvéreivel túlélték Auschwitz poklát; a család megmaradt része Ausztráliában telepedett le, és kezdett új életet.  Baba Schwartz angol nyelven írt, szívbe markoló emlékiratát a melbourne-i Black Inc. 2016-ban adta közre. A Magyarországról elszármazott szerző műve mostantól Baba Schwartz anyanyelvén is olvasható. A Májusi cserebogár egy ultimate szeretetkönyv, amelynek cselekményéhez a világtörténelem legborzalmasabb évei adják a kulisszát.

baba.jpg

Baba a szerzője a The Lost Art of Baking with Yeast című könyvnek is. 2017. június
9-én hunyt el. Ez a fotó a 88. születésnapján készült róla.

„Egy szeretetben és boldogságban felnőtt ember nehezen érti meg, egyesek hogyan lehetnek érzéketlenek embertársaik szenvedésére. Ha megaláznak és semmibe vesznek, tudni akarod a miértjét. Bántam-e én így valakivel, mint ők velem? Bosszúszomjas voltam? Nem, soha. Mégis mindenki elfogadta, hogy ez történik velünk –anyám, a testvéreim, a barakkbeli nők százai. Olyan okok miatt, amelyeket soha egyetlen zsidó sem értett, lenéztek minket. Mi pedig elfogadtuk…” 

Ár: 3499 Ft
Megrendelhető 
itt.

További információ:
http://www.athenaeum.hu/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr2113659218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása