Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Fuss otthon, fuss önmagadért futópadon!

2018. március 02. - Antalfy Krisztina

Gyors tempójú világban élünk, mindig rohanunk valahová, még sincs elég időnk önmagunkra. Korán kelünk, kapkodva elkészülünk, dugóban araszolunk, hosszú órákon át dolgozunk, majd hazaérve fáradtan ágynak esünk. Egy dolog azonban mindig kimarad a hétköznapjainkból, mégpedig a testmozgás. Az alábbiakban elhoztunk számotokra egy igazán közkedvelt mozgásformát, a futást, amelyet akár saját futópadotokon is gyakorolhattok otthon.

23_01_hiit-on-the-treadmill-1.jpgKép

Van, hogy rábukkantok a tökéletes mozgásformára, megvan a motiváció, az elhatározás, - akartok egy remek futópadot - aztán felmentek az internetre, és elvesztek a hatalmas kínálatban. Az alábbiakban egy segítséget, ha úgy tetszik, mankót kínálunk nektek, hogy nagyobb rálátást kapjatok az otthoni futópadokra, melyekkel aztán könnyedén megszabadulhattok azoktól az undok zsír-párnáktól.

 

A futás az egyik legjobb kalóriaégető sport!

A rendszeres futás egészséges, ha nem is váltja fel a gyógyszerek használatát, az biztos, hogy számtalan betegséget megelőzhetünk vele. Azonban a szabadtéri, vagy az edzőtermi futást nem mindannyian szeretjük, de azért mi is le akarunk fogyni a bikini szezon kezdetéig. Ekkor kerülnek képbe az otthoni futógépek. A futópadoknak hála, ma már nem számít az időjárás viszontagsága, nem kell havi bérletet váltsunk egy távoli edzőterembe, és futás közben nem liheg senki a sarkunkban, így ezeknek a remek gépeknek köszönhetően bármikor, bármennyit futhatunk, gyalogolhatunk, vagy épp kocoghatunk a négy fal között.

A futópad mind a mai napig az egyik legnépszerűbb fitnesz gép. Mindenkinek ajánlott, hogy futópadot vásároljon otthonra, hisz számtalan pozitív előnye van. Egyrészt növelhetjük az állóképességünket, másrészt formálhatjuk télen elhanyagolt alakunkat, vagy csak egyszerűen kicsit kikapcsolódhatunk általa a zajos világ forgatagából.

Miért épp futás?

A futást azért tartják sokan a legegyszerűbb sportágnak, mert nem kell hozzá semmilyen komolyabb segédeszköz, elég egy jó futócipő. Sokan mégis inkább otthon maradnak a négy fal között, mert nem elég motiváltak, vagy csak mert nincs elég önbizalmuk, hogy kezdőként egy profi futópályára lépjenek. Nekik jelenthet megoldást az otthoni futópad.

treadmill-001-1024x614.jpgKép

Miért válasszunk otthoni futópadot?

Egyrészt, mert futópadon sokkal könnyebb futni, még a kezdőknek is meghozza az önbizalmát és a kedvét egy kis gyalogláshoz, élénk sétához, vagy kocogáshoz. Azoknak is siker élményt jelenthet a futópadon történő futás, akik eddig semmit sem mozogtak hosszú évek óta.

Másrészt azért is jók az otthoni futópadok, mert ezek a gépek általában felhajtható futó felülettel rendelkeznek. Ezáltal nem foglal felesleges helyet a szobánkban, ha épp nem használjuk, ezáltal a tárolása sokkal egyszerű és praktikusabb.

De akkor mégis melyiket válasszuk?

Az első lépés hogy ismerjük meg a választékot, a futópad gyártókat, és derítsük ki, hogy melyik futópad lenne a legtökéletesebb számunkra.

Mechanikus futó padok

A mechanikus futópadok egyszerűsgóknek köszönhetőn a legolcsóbb modellek, ezért kiválóan alkalmasak kezdők számára is. Bár talán kissé nehezebb velük beindulni, - manuális futópadokat a láb mozgása indítja el – utána már szinte magától pörög a szalag.

Az egyik ilyen futópad az inSPORTline Excel Run
mechanikus mágneses futópad Nordic Walking funkcióval vagy sífutással.
mechanikus-futopad-insportline-excel-run-02.jpg

Itt megvásárolhatod!

„Ez a futópad tökéletes kiegészítőt tartalmaz a NORDIC WALKING sétához akár az otthonunkban is, mely hatására a test több mint 40%-kal több energiát éget el mint az egyszerű séta vagy futás közben. Egyben erősítheti a lábait valamint a felsőtest izmait is. A motor nélküli futópad optimális kondíciós edzést tesz lehetővé. Mágnesfékei csendesen működnek, így a futás minőségét nem zavarják. Megbízhatóság, hatékonyság biztonság. Ezekkel a tulajdonságokkal rendelkeznek az inSPORTline által forgalmazott termékek. A futópadok kiváló elemei a jó kondíció megőrzésének. Az időjárás vagy más körülmények nem mindig engedik meg, hogy a futók szabad környezetben tudjanak hódolni hobbijuknak. Ezért az inSPORTline megalkotta a hatékonyságban és korszerűségben élen járó futópadjait. futópadok segítségével könnyen edzheti lábát, erősítheti a vádlit, a combokat és a bokát, továbbá a helyes testtartás is elérhető elegendő mozgással. Köztudott, hogy a futás az egyik legintenzívebb sport, mindenhol megmozgat. A megfelelő futópad kiválasztásánál fontos megfigyelnünk a futópad erejét, az elérhető futóprogramokat, az egyéb szolgáltatásokat, a futópad szalagját és felépítését. Egy számunkra megfelelő, személyhez illő futó paddal páratlan eredményeket érhetünk el a testedzés területén.”

Motoros futópadok

A motorral ellátott futópadok sokkal bonyolultabbak, emiatt az áruk is magasabb. A motoros futópadnál maga a motor adja a futószőnyeg sebességét és teljesítményét. Minél nagyobb a motor lóereje annál nagyobb teljesítménnyel tud működni a folyamatos terhelésnél. 

Az egyik ilyen az inSPORTline Sangar kompakt motoros futópad, manuális dőlésszög két pozícióban, egyszerű kezelés, könnyen raktározható.
futopad-insportline-sangar.jpg
Itt megvásárolhatod!

„A kétoldali markolatokban pulzusmérő található, LCD paneles képernyőjén nyomon követhetőek a fontosabb információk mint a megtett távolság, lefutott idő, elégetett kalóriák.  A beépített számítógép 6 előrebeállított programmal rendelkezik, emellett van még 3 felhasználói program valamint egy manuális.  Érdekesség a FAT program, amely a testadatok megadása után kiszámolja a test BMI indexét (Body Mass Index). A futópad tartozéka a kulacstartó, a gyors felfrissülés érdekében futás közben, valamint a vészfék veszély esetére.  Az egyik talán legfontosabb tulajdonsága az összecsukhatóság, mely hatalmas előny a pad tárolásánál. A futópad függőlegesen összehajtható, és a transzportkerekei segítségével könnyen mozgatható. 

Hogyan kezdjünk hozzá?

Ha eddig soha, vagy csak nagyon rég mozogtál rendszeresen, akkor első körben beszélj a házi orvosoddal. Ez különösen fontos, ha eddig nem voltál aktív sportoló, ha bármilyen egészségügyi problémával (magas vérnyomással) küzdesz, vagy ha kisbabát vársz. Bárhogy is legyen, a futópados gyakorlatokat kezd 10 perces időtartamú sétával, majd intenzívebb gyaloglással, az edzésre fordított időt, és a gyaloglás intenzitását növeld lassan, minden másnap fokozatosan, míg el nem éred azt a szintet, amikor már valóban elkezdheted a futást a szalagon.

pexels-photo-601177.jpegKép

A rendszeres futópad előnyei:

- az otthonunkban nem figyel senki
- a négy fal között nincs senki, akihez hasonlítanod kéne a teljesítményed
- az otthoni mackó nadrágban is ráállhatsz a futópadra
- akkor edzhetsz, amikor csak kedved tartja
- nagyon egyszerű használni
- remek alak formáló gép
- csökkenti a szív-betegségek kockázatát
- remek eszköz a magas vér-nyomás, a csont-ritkulás, az elhízás, sőt még a lehangoltság ellen is
- segít a stressz feloldásában
- erősíti az ízületeket
- növeli az állóképességüket
- rendszeres futással látványos lehet a fejlődés
- és bizony, nincs is annál jobb érzés, hogy végre ismét érezted a mozgást a testedben

Összességében:

Bár mi is felsoroltunk jó pár pozitív állítást a futópad mellett, a fent említett előnyökön kívül még számtalan pozitív hatása van. Bárhogy is döntötök, otthon futtok, vagy inkább a szabadban, a lényeg, hogy érezzétek jól magatokat. Talán nem a futás lesz a kedvencetek, de akkor is érdemes kipróbálnotok, hisz amellett, hogy nyakunkon a tavasz, ami aztán szép lassan magával hozza a bikini szezont, itt az ideje, hogy végre tegyetek önmagatokért, és az egészségetekért. Ha másra nem is lesz jó a futógépetek, arra biztos, hogy legalább elindít titeket a változás útján.

Amennyiben kedvet kaptatok a futópadon történő futáshoz nézz szét a  www.insportline.hu oldalán!

SŐT!
Most az egyéni kódommal most 10%-kal olcsóbban vásárolhattok:
KÓD: voilabk10 
Érvényes: 2018. 07.06-ig

Jó vásárlást!

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4213714278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása