Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ha már unod a virágot, kérj parfümöt Nőnapra!

2018. március 04. - Antalfy Krisztina

Értékelem, ha néha, csak úgy magától meglep egy csokor virággal, ha a bevásárlásról a szokásos zsömle-kenyér és felvágott kombinációján felül hazatér egy csokorral kedvenc tulipánommal. Szeretem az ilyen pillanatokat, mert virágot kapni igenis jó érzés, de jeles alkalmakkor - szülinap, évforduló, esetleg Nőnap - nem bánnám, ha kicsit elengedné a fantáziáját, és illatos virágcsokrok, színes fánkok helyett inkább egy szuperdögös parfümmel lepne meg.

fotojet_2.jpg

Nem tudom miért, de a környezetemben a Nemzetközi Nőnapot sokkal szívesebben ünneplik a pasik, mint a Valentin-napot. Talán, mert ezen a napon egyszerre több nőt is felköszönthetnek, így jóval több mosolyt és kedvességet kapnak a hölgyektől. Na jó, viccet félre téve remélem nem kell emlékeztesd kedvesed, hogy közeledik a Nőnap. 

giphy_98.gifKép

Tudtad?  Politikai, feminista és szakszervezeti mozgalmak küzdelmeinek eredményeképpen a múlt század elején valósult meg az az ötlet, hogy az év egy napja legyen jelképesen a nőké. 1909-ben az Amerikai Szocialista Párt február 28-át tette meg nemzeti nőnappá, s 1913-ig e napon tartották az ünnepet. Az 1910-ben Koppenhágában megtartott II. Nemzetközi Szocialista Nőkongresszuson a német Clara Zetkin javasolta, hogy évente rendezzenek világszerte nőnapot.

A Nemzetközi Nőnapot 1914-ben tették március 8-ra a New York-i textilmunkásnők 1857-es sztrájkjának - más források szerint egy New York-i gyárban 1908-ban e napon bekövetkezett tűzben elpusztult 129 munkásnő - emlékére. A legtöbb országban ekkortájt erősödtek föl a nők követelései szociális-gazdasági jogaik kiszélesítésére, a foglalkoztatásban, a bérezésben érvényesülő hátrányos megkülönböztetésük megszüntetésére.

gg_edp_legere_kk_2.jpg

Mára azonban a Nőnap elvesztette politikai tartalmát és jelentőségét, ma már inkább csak az apróbb ajándékokról, virágokról szól. S, ha mi már nem is vonulunk ki az utcára sztrájkolni, hangot adva követeléseinknek, a társadalomban viselt óriási szerepünknek, attól még kivívhatunk magunknak egy virágcsokortól kicsit drágább és értékesebb ajándékot, pl. egy Carolina Herrera Good Girl Légére parfümöt.

Szóval, ha te is egy erős, határozott nő vagy, aki megállja helyét ebben a férfi jogú társadalomban, ugyanakkor ott él benned a dögös, szexis nő, akkor ez az illat pont neked való. 

Az illat a modern végzet asszonyát meséli el, aki mer játszani a tonkabab és a karamellkrém, a cukros tejből készült érzéki desszert édességével. Innovatív illat, amelyet nők készítettek, és amely arra szólít fel, hogy szórakozz és légy csibész, mert... jó egy kicsit rosszalkodni!

gg_edp_legere.jpg

A fa - szantálfa - és virágok - ylang ylang és jázmin - kombinációja, a csábító karamellkrém illatával egyetemben, kifinomult mestermű, amely ragyogást és női erőt közvetít. Még a textúra is beszédes: az illat elkészítéséhez cukros állagú kristályosított abszolút tonkababot használtak, mely lágyan ölel körbe. A tűsarkút formázó üveg pedig különösen fantasztikus!

Ár: 20 490 (30 ml)
Itt megvásárolhatod!

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr3313713732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása