Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ilyenek a zenére komponált ékszerek

2018. május 24. - Antalfy Krisztina

Egyedi tervezésű, eklektikus darabokból, hungarikumokból és sztárvendégekből az idén sem volt hiány a ZEMA ékszermárka bemutatóján. Keresztes Ildikó, Kovács Katalin, Tallós Rita, Laky Zsuzsi és Vincze Lilla is a kifutó sztárjai voltak a híres magyar brand eseménydús rendezvényén, amely mesébe illő környezetben, a Vajdahunyad várában került megrendezésre.
some_sun_andvitamin_sea_7.png

Az „Identitás & Image címet viselő est folyamán a népszerű ékszermárka saját tervezésű és kivitelezésű kollekcióinak legújabb darabjaival ismerkedhetett meg a közönség, amelyeknek sajátos célja származásunk, múltunk értékeinek megőrzése és tovább adása a jelenkor generációjának. 

„Az első szó, ami a mai bemutató kapcsán uralkodóvá vált gondolataimban, az érték. E köré az egyszerű, velős, mégis sokat jelentő szó köré épül a mai eseményünk. Értéket teremteni nagy feladat, ahogyan megőrizni is. A legnagyobb kihívás pedig a kettőt ötvözni: értéket teremteni és őrizni egyszerre.” – nyitotta meg beszédével az estét Szijjártó – Nagy Szilvia, az est fővédnöke.

Az ékszerház koncepciója a tradíció iránti elkötelezettség mellett a művészetre és a kultúrára is kiterjed, ami a mostani műalkotásokban is megmutatkozott.  A 2018-as tavaszi-nyári kollekció sokféle darabot kínál a szolidan nőiestől az egészen impozánsig, így mindenki találhat magának való ékszert a márkánál. A jól ismert klasszikus és tradicionális ékszercsodák megújuló darabjai mellett, két teljesen új kollekcióval az ŐSERŐ, illetve a Liszt Ferenc, Kodály Zoltán és Bartók Béla ihlette Nyári Szimfónia fantázianévre keresztelt zenei gyűjtemény alkotásaival is megismerkedhettünk.

csisztu_zsuzsa_papp_erzsebet.jpg  

„Mindig is vonzódtam a zenéhez, hiszen művészeti iskolába jártam. Ezért csak idő kérdése volt, hogy mikor jön létre egy olyan összeállítás, amely nagy magyar zeneművészek segítségével az utókor számára is képet alkothat a korabeli Európa zenei életéről és társadalmi hátteréről.” – tudhattuk meg Papp Erzsébettől, a márka designerétől és kreatív igazgatójától.

A bemutatott ékszereket Csisztu Zsuzsa, a ZEMA nagykövete és bemutatóinak állandó háziasszonya konferálta fel.  

 „Úgy látom, hogy egy nagyon válogatott közönséget, a műfajt értékelő és szerető vendégkört sikerült elérnünk és meghívnunk erre az eseményre, és ezzel egy magasabb “osztályba” léptünk a ZEMA presztízsét tekintve, ahova szerintem a márka mindig is tartozott.” – nyilatkozta Csisztu Zsuzsa, aki maga is nagy ZEMA rajongó. Elmondása szerint az egyedi technikával készített ékszereket különleges alkalmakkor is viseli, hiszen ezek stílust teremtenek és eleganciát sugároznak.

Művészet inspirálta kollekciók

A témájukban sokszínű, változatos díszítő motívumokkal ellátott klasszikus kollekció ízléses darabjait, gyönyörű modelleken tekinthették meg a jelenlévők. A különleges ékszerkölteményeket apró jelek, utalások, néhol határozott motívumok tették még jellegzetesebbé. A kultúra és a hagyományok fenntartásának pártfogójaként a népi motívumok sem hiányozhattak a márka bemutatójáról. A tradicionális kollekció színesedő termékpalettájának legújabb darabjai között székely írásos, palóc, illetve sárközi ornamentumokkal találkozhattunk.

Bemutatkoznak a ZEMA kifutó sztárjai

A magyar értékeket oltalmazó brand eseményén hagyományszerűen hazai hírességek is tiszteletüket tették, életre keltve az ékszerkollekciók tulajdonságait.

A sort Tallós Rita nyitotta, majd Vincze Lilla nyűgözte le egyedi stílusával a közönséget a kitűnően rászabott összeállításban. Kovács Katalin méltóságteljesen mutatta be az egyedi formatervezésű darabokat, amelyek tökéletes összhangban álltak gyönyörű kajak királynőnk személyiségével. A természetes szépségű Laky Zsuzsi kecses eleganciával lépett kifutóra, míg Keresztes Ildikó, a fekete és arany színek domináns párosával érte el a kettős hatást: szolidan nőies, és emellett könnyed, laza volt egyszerre. A bemutató további különlegessége volt, hogy olyan népszerű műsorvezetők is a modellek bőrébe bújtak, mint Koltay Anna, György-Horváth Zsuzsa és Krizsó Szilvia. Nem hiányozhatott a show-ról Győrfi Pál gyönyörű felesége sem: dr. Salgó Adriennek is remekül álltak az értékteremtő művészi alkotások.

NYÁRI SZIMFÓNIA – allegória az élet zenéjével

A Nyári Szimfónia fantázianevet viselő legújabb kollekció darabjait Wolf Kati csodálatos hangján és személyiségén keresztül még inkább a szívébe zárta a közönség.  A nem szokványos, modern darabokat és annak viselőjét a nyár fényűző, élénk színei mellett, aranyba foglalt kották, valamint Kodály Zoltánt, Liszt Ferencet és Bartók Bélát mintázó grafikák tették még különlegesebbé.

A bemutatón a magyar ŐSERŐ is sikert aratott

Az ŐSERŐ fantázia nevet viselő új vonal komplex módon hangsúlyozza a magyarság származását és identitásának erejét. Az ékszereket az ősi elemek színei, a régi korok formavilága, szikrázó jegyek és a kifinomultság jellemzi.

Származásom, őseim kutatása közben jött az ötlet, az inspiráció, ennek a kollekciónak a megalkotására, így ennek színvilágát ezúttal a négy fő elem - a négy ősi erő - a Föld, Tűz, Víz és a Levegő határozzák meg.” – mondta el Papp Erzsébet, a kollekció megálmodója.

A bemutatott darabok a művészetet és az ékszerkészítést innovatív megközelítésben láttatták, idilli hangulatot teremtve. A kollekció minden egyes darabja azt a művészet iránti szeretetet, tiszteletet és mély hódolatot sugározta, amellyel készült.

A ZEMA ékszerházról röviden:

A porcelán és ékszermárka termékeit porcelánkészítő szakemberek és festőművészek készítik, a ZEMA magyarországi manufaktúrájában. A márka sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2014-ben elnyerte a Nemzeti Érték címet, 2017-ben pedig a New York-i Fashion Week-en mutatkozott be.

A nemzetközileg is egyre ismertebb magyar márka karácsonyra tervezi következő kollekciójának a bemutatóját. Azonban az ékszerek szerelmesei a ZEMA budapesti show-roomjában és webáruházában (www.zemajewels.hu) addig is kedvükre szemezgethetnek a különlegesebbnél különlegesebb darabok közül.

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8014017448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása