Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Jönnek a női emojik!

2016. március 04. - Antalfy Krisztina

Itt az ideje a változtatásra!

Ma reggel, teljes véletlenül bukkantam rá a #Youtube oldalán egy nagyon csajos reklámra, ami azonnal elnyerte a tetszésemet. Közismert tény, hogy az online világban nincs szükségünk szavakra, elég néhány jól megválasztott hangulatjel, melyekkel pillanatok alatt ki tudjuk fejezni aktuális érzelmeinket, hangulatunkat. De észrevetted már, hogy a kis mukik között szinte csak pasik vannak?

alwayslikeagirlemojicropped-20160301031010418.jpg

Imádom az emojikat, számtalan dolgot ki tudok fejezni velük, épp hogy érzem magam, milyen a lelki állapotom, mit csinálok, menyire vagyok elfoglalt, vagy épp szórakozott hangulatban.

A legújabb frissítenek köszönhetően bővült a repertoár és már bőrszínt és hajszínt is válthatunk, hogy még jobban tudjunk azonosulni a kis karakterekkel, de egyvalamit mégis kifelejtettek: a Nőket.

nevtelen_4.png

always-like-a-girl-ad-emoji-stereotypes.jpg

Ha jobban megfigyeljük a telefonunkon lévő kis jeleket, azt vehetjük észre, hogy körömfestős, hajvágós, divatozós, pink és nagyon nőcis hangulatjeleken kívül javarészt pasijeleket tudunk küldeni. A szakmákat ábrázoló emojik között nincsenek lányok, hacsak nem számít munkának a menyasszony.

A lányoknak nincsenek szakmai hangulatjelei, kivétel, ha menyasszonynak lenni egy munka.
A sportolós figurák között is van sziklamászós, biciklizős, kosarazós, de egyik sem lány.

nevtelen2.png

screen_shot_2016-03-02_at_6_33_32_am.jpg

De hol vannak azok a jelek, amik valóban a lányokat illusztrálják?

A Procter and Gamble Always készített egy szuper videót, ami felhívja a figyelmet arra, hogy egy lány több mint egy szép smink, vagy frizura. Ezért a cég arra kéri az embereket, hogy Instagram oldalukon használják bátran a #likeagirl hashtaget, ezzel kifejezve támogatásukat.

A mi célunk az, hogy a lányoknak, akik használják a telefonokat, egy pár hónapon belül lehetőségük legyen nőként képviselni a szakmát és a sportokat, amikben jártasak – nyilatkozta Michele Baeten, a P&G's Always igazgatója.

Always #MintEgyLány

nevtelen_3.png
További információ:
Procter & Gamble Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr328443320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása