Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

Kóstolj bele a chocoMe díjnyertes ízeibe!

2016. július 13. - Antalfy Krisztina

Eszményi ízek világsikerű randevúi

A minőségi csokoládék, a felejthetetlen ízek megalkotásában hazai és nemzetközi szinten is élvonalbeli magyar cég, a chocoMe idén is győztes színekben tündökölt a rangos londoni Academy of Chocolate (Londoni Csokoládé Akadémia) díjkiosztóján. A tavasszal megrendezett világversenyen a manufaktúra által jegyzett öt csokoládékülönlegesség is komoly elismerésben részesült. A chocoMe ikonikus Raffinée-jának családjából négy termék is megbabonázta a gasztro-szakértőkből álló szakmai zsűrit. A díjátadó Londonban zajlott július 8-án, ahol a chocoMe alapítója Mészáros Gábor személyesen vehette át a díjakat.

bg14.jpg

A díjazott Raffinée termékek:

- Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont szicíliai mandula / ezüst
- Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával / bronz
- Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva, kardamommal / bronz
- Mogyorós-tejcsokoládéval és őrölt Etióp Harrar kávéval bevont Piemonte-i mogyoró / bronz

A díjazott Raffinée-k ízkölteményei minden érzékszervet rabul ejtenek, de nincs ez másként az idén bevezetésre került chocoMe Voilé egyik újításával sem:

- Kandírozott bergamot héj venezuelai étcsokoládéval bevonva / bronz

13620359_1257138724304356_7434428774039791582_n.jpg

Ennek, az eredetileg Valentin-napra megálmodott, kifinomult ízvilágnak a megteremtéséhez már egyenesen a parfümőrök és a sztárséfek által előszeretettel használt bergamot héj szolgált alapjául – ehhez a venezuelai származású, nemes kakaóbabok keverékéből született étcsokoládé szegődött eszményi társként.

A chocoMe termékek mögött rejlő szellemiség, a tökéletes csokoládék megalkotásának eszméje, teljes összhangban áll az Academy of Chocolate küldetésével. Mészáros Gábor, a cég vezetője és csokoládémestere – a Londoni Csokoládé Akadémia “lovagrendjének” tagjaihoz hasonlóan – körültekintően ügyel a legapróbb részletekre, ebből a hozzáállásból születnek azok a szofisztikáltságukban is érzéki chocoMe gasztroélmények, melyek az ünnepeket és a hétköznapokat egyaránt megédesítik és felejthetetlenné teszik.

chocome-slide-2.jpg

A versenyen a találati arány is pazar volt, a chocoMe által benevezett hét versengő terméke közül ötnek sikerült díjat nyernie. A jelenlegi díjakkal együtt összesen már 28 nemzetközi szakmai versenyen szerzett díjjal büszkélkedhet a márka.

Az Acedamy of Chocolate-ról

Az Acedamy of Chocolate (Londoni Csokoládé Akadémia) 2005-ben alakult Londonban azzal a céllal, hogy teret adjon a valóban minőségi csokoládéfogyasztásnak, a csokoládétermékek legjobb minőségű összetételének, a legjobb kakaóbab termőterületek felvirágztatásának, a “fair” kereskedelmi elveknek. Tagjai a világ legelismertebb csokoládékészítői és gasztronómiai szakértői évente szervezik meg a Acedamy of Chocolate Awards csokoládés szakmai versenyt, ahol a világ legjobb csokoládé készítői mérik össze tudásukat.

Az összes díjnyertes chocoMe csokoládé itt tekinthető és vásárolható meg:
http://store.chocome.hu/szakmai/index.php

nevtelen_3_29.png

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr608885030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.