Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

HAJDÚSZOBOSZLÓ, mely új szintre emeli a pihenés fogalmát

2018. szeptember 27. - Antalfy Krisztina

Mert bizony te is megérdemled a pihenést! 

Most, hogy már javában sárgulnak a falevelek, frissítően csípősek a reggelek, és kellően hűvösek az esték, legszívesebben ki se mozdulnánk otthonról, és egy nagy csésze forró teával a kezünkbe egyszerűen csak bevackólnánk magunkat a jó meleg ágyba. A mai rohanó világban sajnos már azt se tudjuk, hogy kell magunkat rendesen kipihenni, vagy egyáltalán mivel is tudnánk feltöltődni, pedig talán elég lenne pár napra elvonulni Hajdúszoboszlóra, ahol egész évben úgy érezheted magad, mint otthon. Szabadon!   

rela.jpg

Imádok utazni! Bár a legszívesebben a külföldi városokat szeretem kitűzni célállomásnak, azért még mindig vannak csodás látnivalók itthon is. Az utazások során, olyan helyekre tudok eljutni, ahol még ezelőtt sosem jártam, ahol új élmények és merőben új ingerek érnek. Hajdúszoboszló épp egy ilyen hely volt most számomra. Sajnos túl hamar ítélkeztem a méltán híres alföldi városka fölött.

img_20180914_115630.jpg

Kezdetben nem vonzott ez a nagy múlttal rendelkező termálvízű fürdőhely, úgy éreztem, hogy Hajdúszoboszló egy fiatal, városi nőnek nem sokat tud mutatni önmagából, legfeljebb pár gyógymedencét és néhány elcsípett osztrák nyugdíjas úr kedves mosolyát. De legnagyobb meglepetésemre tévedtem!  

Tudtad?

Hajdúszoboszló a fürdőnegyede, illetve a belvárosa miatt Magyarország egyik fontos turisztikai célpontja. Kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében 716 ezer vendégéjszakával (2012) Magyarország harmadik legnépszerűbb települése Budapest és Hévíz után; legnagyobb küldőpiacai Németország, Lengyelország és Románia.

img_20180914_134111.jpg

Hajdúszoboszló, egy sikeres fürdőváros folyamatos fejlődéssel

Hajdúszoboszló kedvező adottságai és szolgáltatásai egész évben megteremtik a feltételeket az aktív és passzív kikapcsolódáshoz. A fürdőzés mellett vendéglátóhelyek, szállodák és Hajdúszoboszló város is változatos programokat kínál. Az igényesen gondozott és parkosított üdülőváros tökéletesen alkalmas családok és gyógyulni, felüdülni vágyók teljes kikapcsolódására is.

PÉNTEK

Irány a Bioétel- és Borfesztivál!

A Hajdúszoboszlói Bioétel- és Borfesztivál Magyarország egyedülálló gasztronómiai eseménye, ahol bio és bor összeforr. Legnagyobb örömünkre mi is kilátogathattunk a városka már hagyományosnak számító őszi gasztrokulturális rendezvényér, ahol a bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességeket és a kiváló magyar pincészetek borait kóstolhattuk végig.

img_20180914_171744.jpg

A rendezvény különlegességét az adta, hogy a vendéglátók pultjainál csak bio húsból és bio élelmiszerekből készült ételek kínálatával várták a látogatókat. A finom falatok és isteni borok mellé persze a jó zene is dukált, így a háromnapos rendezvényt népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bio életformát népszerűsíthető kísérőprogramok is kiegészítették. A fesztiválon való részvétel mindenki számára ingyenes volt!

img_20180914_172702.jpg

Egy fürdőkomplexum minden igényre

Hajdúszoboszló fő vonzereje a fürdőkomplexum, mely a híres gyógyfürdőből, az Aquaparkból, a strandból és a 2010-ben megnyitott Aqua-Palace Élményfürdőből áll.

Tudtad?

1925 őszén Pávai Vajna Ferenc szénhidrogén kutatófúrásokat kezdett el legelőször Hajdúszoboszlón, melynek eredményeként néhány hónap elteltével felszínre tört a gyógyvíz, majd alig másfél év elteltével 1927. július 26-án megnyílt a fövenyfürdő? Magyarán, már nagymamáink is ezekben a fürdőkben lazultak és feledkeztek meg a hétköznapi gondokról, bajokról.

img_20180914_174658.jpg

És azt tudtad, hogy tavaly júliusban ünnepelte 90. szülinapját a hajdúszoboszlói fürdő? S bár emberi mércével mérve szinte már aggastyánnak számít, látogatóként belépve a falai közé ebből mit sem lehet érzékelni, sőt, fiatalosabb és trendibb, mint valaha! Persze rá is fért az a bizonyos ráncfelvarrás, de minden egyes újítás, szépítéssel egyre fiatalabbá, egyre aktívabbá vált. Ezt leírni nem is tudom, ezt meg kell tapasztald!

Egy csárda, ahol minden csupa BIO

Hajdúszoboszló a gyógyító víz, a szórakoztató víz, és wellness lehetőségei mellett bizony gasztro vonalon is el tudja káprázattni az ide látogatókat. Kis study csapatommal még péntek este meghívást kaptunk a Virágoskúti Rózsakert Biocsárdába, ahol olyat kóstolhattam, amit eddig még soha életembe.

img_20180914_190551.jpg

Balmazújvároson, a hajdúnánási bekötőút közelében található az ország legnagyobb bio-birodalma, ahol Rózsa Péter, a virágoskúti gazda az úr. Kedvességével, közvetlenségével, és csak a helyi emberekre jellemző szabadosságával mindenkit azonnal levett a lábáról. A hely pedig egyszerűen varázslatos, szinte már mesébe illő, a kézzel készült faragásoknak, festményeknek köszönhetően. Amíg felszolgálták a lóhúsból készült előételt, megcsodálhattuk a Rege a csodaszarvasról című mennyezeti festményt, melyet Makoldi Sándor készített.

img_20180914_200136.jpg

SZOMBAT

A hagyományőrzés a múzeumban kezdődik

A bőséges és finom reggeli után magunk mögött hagytuk szállodánkat, majd felszálltunk a helyi városnéző vonatra, melynek köszönhetően egy nagyon hangulatos városlátogatásban volt részünk. És ha már a kisvonaton ültünk, látogatást tettünk a méltán híres Csanády-Borházba is, mely legalább egy kicsit kizökkentett minket a rohanó városi létből, engem maximálisan megnyugtatott és feltöltött.

img_20180915_102259.jpg

És még el sem búcsúztunk a Borház falaitól, máris a Bocskai István Múzeumban találtuk magunkat, mely egy különleges időutazás a 80-as évekbe. Itt aztán mindent megtalál az ember, ami Hajdúszoboszló és a hajdúszoboszlói kistérség múltjáról és jelenéről, történelméről és művészetéről szól. A legnagyobb élmény talán mégis azok a kiállított tárgyak voltak számomra, melyek gyermekkoromat idézték meg: pedálos kisautó, kártyajátékok, fekete-fehér tévé (kizárólag távirányító nélkül), Moncsicsi, vagy a bólogató kutya az autó kalaptartójáról. 

img_20180915_111227.jpg

Kulináris kényeztetés felső fokon

A múltidézést mi más is válthatta fel, mint egy finom kávé, melyet a Nelson Hotel**** Étterem & Cukrászdában fogyaszthattuk el, majd jöhetett a várva várt gasztronómiai kényeztetés, az elegáns Mirage Étteremben. 

img_20180915_132425.jpg

Nincs pihenés gyógyfürdő nélkül

Ki mondta, hogy ebéd után csak aludni lehet? Indulás előtt még ellátogattunk a hajdúszoboszlói Aquaparkba, ahol átélhettük a gyermeki szabadság érzetét, köszönhetően a medencében álló élethű elefántoknak, csúszdáknak és kalandmedencéknek köszönhetően. Aki elfáradt a csúszdázásban a sodrófolyóban vagy az élménymedencében pihenhette ki magát. Aki pedig igazán ki akarta törölni elméjéből a városi zajt és a mindennapos fáradtságot, beléphetett a hajdúszoboszlói gyógyfürdőbe, mely egész évben folyamatos nyitva tartással 7 órától 19 óráig üzemel. Mit is írhatnék még? Hazafelé a buszon senkit sem kellett altatni...

fb_img_1537123637294.jpg

Micsoda élményekben gazdag 2 nap volt!
Én igazán jól éreztem magam, és bízom benne, hogy a fenti kis összefoglaló meghozta a kedved ahhoz, hogy te is ellátogass Hajdúszoboszlóra, akár már most ősszel!

 

További információ:
Hajdúszoboszló

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9514259465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása