Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Decemberi bakancslista, hogy boldogabb legyen a karácsonyod

2018. december 10. - Antalfy Krisztina

Így hangolódj rá az ünnepekre!

Beköszöntött a valódi tél! Érezhetően óriásit zuhant a hőmérő higanyszála a mínusz tartományba, a hideg széltől  kiszáradt a kezem,  a fagyos reggelek miatt ismét elő kellett keressem rég látott kötött sapkáimat, a lábaim még a legmelegebb csizmában is majd megfagynak, sötét van, mikor indulok és sötét mire haza érek, s ha ez még nem volna elég, úton-útfélen karácsonyi dalokkal és mosolygós csokimikulásokkal találkozok, akik úgy sorakoznak a boltok polcain, mint  kis katonák kiképzés előtt. S bár minden decemberben ugyanaz a rohanás, ugyanazok a stresszes pillanatok, mégis mindannyian úgy várjuk a karácsonyt, mint egy kisgyerek, és vele együtt azt a meghittséget, nyugalmat, amit csak ez a gyönyörű hónap képes számunkra nyújtani.
vanilla_coffee_12.jpg

kép1/2/3

Az adventi időszakban ha akarjuk, ha nem, elárasztanak minket a reklámok: italt a nagypapának, csokit a nagyinak, játékot a kicsiknek, utazási ajánlatokat a nagyoknak. Jobbnál jobb vásárlásra sarkalló ötletekkel látnak el minket a kisebb-nagyobb cégek, a világhírű márkák, de még a szomszéd boltos néni is, hisz ők is pénzből karácsonyoznak. De nincs is ezzel semmi baj szerintem, úgy gondolom, amit meg akarunk venni, azt akkor is megvesszük, ha nem tolják naponta az orrunk elé, – persze így karácsony előtt kicsit több mindent is összevásárolunk, mint arra szükségünk lenne.

93002ba3819fdd30b09bafcc05e276bc.jpg

kép

Listát írunk szeretteinknek amiért cserébe mi is hosszú listát kapunk, melynek eredménye, egyrészt a gyakran túlzásba vitt ajándékok felhalmozása, melyek többsége már akkor haszontalanná válik, mikor kibontjuk, másrészt végig stresszeljük az ünnepeket, és olyanokon kattogunk, mint:  elég tiszta az ünnepi teríték anyunak, jól kivasaltam az asztalterítőt anyósnak, beszereztem minden finomságot a családnak, vettem elég gluténmentes tejet a sütihez,  befér majd a fa a szobába, megvettem minden ajándékot a karácsonyi listáról? 
giphy_112.gif

kép

Na de mi van akkor, ha semmi sem úgy sikerül, ahogy azt elterveztük? Semmi!

A karácsony ugyanis nem az "übereljük túl egymást, ki vesz drágább ajándékot" játék időszaka, hanem a nyugalom, a szeretet, az odafigyelés és a megnyugvásé. Mert bármennyire is el akarják velünk hitetni a nagyok, karácsonykor nem csupán élettelen tárgyakat – újabb mobiltelefont, márkás táskát, órát, vagy nyakkendőt – adhatunk egymásnak, hanem ennél valamivel sokkal többet: hálát, köszönetet, figyelmet, egy telefonhívást, vagy ölelést, egyszóval élményeket és örömteli emlékeket. 

8d11998adef34bb238d9247245d64bf3.jpg

kép

Így, hogy ne csak a folytonos rohanásról és stresszről szóljon az idei ünnepi időszak, az alábbi poszttal megpróbállak kicsit arra ösztönözni, hogy szakíts némi időt önmagadra, a kikapcsolódásra és engedj el bármit, amihez már nincs kedved, vagy ami már nem fér bele az idődbe, esetleg pénztárcádba!

Én a saját bakancslistámat 3 éve minden decemberben előveszem, hogy emlékeztessem magam arra, nem számít, ha a másik megint nagyobb ajándékot kap, ha tömöttebb csomagtartóval indul haza és egyáltalán nem számít ha ebben az évben sem tudtam az összes ajándékot megvenni a listáról. Tehát a fa alá gyömöszkölt ajándékok helyett a családot elviszem inkább színházba, moziba, vagy szánkózni a hegyekbe.

Mert hiszem,  hogy a megélt, örömteli élményeknél nincs is szebb karácsonyi ajándék! 

giphy_113.gif

És akkor most lássuk ezt a sokat emlegetett bakancslistát!

d0a47a647b005a3ebb6876e5e61c6434.jpgkép

1. Karácsonyi dalok nélkül nekem nem megy...

Személy szerint már november végén karácsonyi zenelistát készítek régi nagy és új kedvenceimből, ezt követően egész nap azt hallgatom otthon, munkában, telefonon és autóban. Nagy kedvencem még ennyi év után is Michael Bublé karácsonyi lemeze és persze a megunhatatlan George Michael. 

2. Ünnepi dekorációt az egész házba...

Szerencsére Kedves legalább annyira imádja az ünnepi időszakot és az ezzel járó karácsonyi dekorálást, mint én, amit persze mérhetetlenül képes vagyok kihasználni. S bár a tavalyi szépségekkel is előszeretettel öltöztetem díszbe az otthonunkat, azért még mindig képes vagyok néhány új karácsonyi apróságba beleszeretni. Tudod, van az az érzés, hogy: Huuuuu, na ez (is) kell!  
fotojet_93.jpg

3. Fényeket mindenhová...

Egyet nagyon nem szeretek a télben, mégpedig, hogy ilyen korán sötétedik. Ám mielőtt még rám ülne ez a depressziós hangulat, gyorsan felkapcsolom a kinti fényeket és a lakásban fellelhető összes lámpafűzért, mert nem csupán jó érzés hazaérni egy ilyen otthonba, de  nagyon meghitt hangulatot is teremtenek ezek a csodás fények. 

fotojet_94.jpgkép1/2/3

4. Karácsony illatú gyertyákat a hálóba...

Hogy valóban ragyogó legyen a karácsony nem árt beszerezni néhány fahéj, vagy narancs illatú gyertyát, mely nem csupán a Szentestét teheti szebbé, meghitté. Én kifejezetten imádok illatgyertyákat gyújtani egy hosszú és fárasztó nap végén, miközben szólnak a karácsonyi dalok és én pizsamában lustálkodok kedvenc kanapémon egy csésze forrócsoki társaságával. 
fotojet_95.jpgkép1/2/3

5. Puszedlit, mézeskalácsot sütni közösen...

Nincs is annál szebb közös emlék, mint anyuval, a nagyival, barátokkal, vagy a család legkisebb tagjaival tésztát gyúrni, formázni és sütögetni, persze kizárólag a nagyi receptje alapján. Elkeserítő vagy sem, de szerintem a Karácsony nem az igazi néhány plusz kiló nélkül. Aztán majd januártól jöhet a fogyókúra.

fotojet_96.jpg

kép1/2/3

6. Egy forró fürdő nyűgös nap végén...

Ebben a hideg időben, amikor átfázva, esetleg átázva hazaesek, vágyok egy kis melegségre. A forró csokihoz nem mindig van kedvem, a forró teát pedig nem szeretem, ezért a gyors zuhany helyett esténként jól jön egy testet és lelket felmelegítő forró fürdő. 

fotojet_97.jpg

 kép1/2/3

7. Mozdulj ki néha otthonról...

Persze kint hideg van, és jobb otthon a meleg paplan alatt, de ha otthon maradsz, talán egy csomó remek élményről maradsz le. Az ünnepi időszakban kifejezetten imádok a karácsonyi vásárokban sétálni, forralt borozni, sült gesztenyét enni, színházba menni, szánkózni, korcsolyázni, hóembert építeni. Minderről fotót készíteni, amiket aztán jó lesz majd visszanézni a nyári hónapokban. 
fotojet_98.jpg

kép1/2/3

8. Bekuckózás ezerrel...

Persze nálam is vannak olyan hétvégéim, amikor semmi kedvem nincs kimozdulni, főleg ha szakad az ónos eső.  Ilyenkor inkább pizsamában reggelizek, sokáig lustálkodok, olvasok pár fejezetet a még tavasszal félretett könyvemből, majd egész nap bekuckózva maradok imádott puha takaróm alatt és megnézek pár karácsonyi filmet.

fotojet_99.jpg

kép1/2/3

9. Énidőt tartani, kizárva a külvilágot...

Az utolsó nagy ünnepi hajtás előtt jól jön még néhány kényeztető, vagy épp kikapcsolódó pillanat. Amikor úgy érzem már minden túl sok és elegem van, átugrok anyuhoz kávézni, beülök ebédelni a barátnőmmel, vagy a nyüzsgő tömeg helyett sétálok inkább egy nagyot a kutyáimmal a Duna-parton. A nagy családi összeröffenés előtt pedig még gyorsan felkeresem kedvenc kozmetikusomat és körmösömet, mert hiszem, hogy mindenkinek jár egy kis év végi kényeztetés. 

fotojet_101.jpg

 kép1/2/3

Sikerült kicsit megpihenned és leráznod magadról az egész éves stresszes pillanatokat?

 10. Akkor jöhet a karácsonyfa kiválasztása!

fotojet_100.jpg

kép1/2/3

 Ha kedvet érzel hozzá, írd meg nekem kommentben, hogy Te mit tennél még rá a listára! 

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png
Ha tetszett a poszt, gyere a 
VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr2514436868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása