Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

Felejtsd el a kliséket, ajándékozz karácsonyra valami igazán hazait!

2018. december 13. - Antalfy Krisztina

Mi lenne, ha a megszokott parfüm, szakácskönyv, vagy a méregdrága kozmetikum helyett idén Karácsonyra valami igazán egyedit, valami igazán magyar terméket kérnél magadnak? Persze én is imádom a finom parfümöket, na meg az új könyvek illatát, de a legjobban most mégis annak örülnék, ha a jól bevált sláger ajándékok helyett egy-egy szép táskát, ruhát, vagy ékszer kollekciót találnék a fa alatt valamelyik kedvenc hazai tervezőmtől. 
vanilla_coffee_15.jpg

Egy felmérés szerint az ajándékok terén a könyv, a kozmetikum, a ruha és cipő áll a népszerűségi lista legelején, ezeket a csokoládék, a játékok, és az alkoholos italok követik. És ahogy talán Nálad is, úgy Karácsonykor nálam is a legnagyobb fejtörést a megfelelő ajándék kiválasztása és annak az ára okozza. Mi családon belül megbeszéltük már jó pár éve, hogy inkább közös élményekkel lepjük meg egymást Szenteste, mint pl. bérlet az Operába, színházjegy a Nemzetibe, vagy egy közös este a Városligeti Műjégpályán, forralt bor, finom falatok és sok nevetés társaságában.  f78fde1b3b5fda5dd84071bb133e52cc.jpg

Ezt persze mindig megfejeli még az utolsó pillanatban egy hosszú kívánság lista, és ilyenkor újra fókuszba kerülnek a sálak, táskák, parfümök, társasjátékok és könyvek hosszú-hosszú sora. S bár mindig nagyon örülök egy újabb ágynemű huzatnak, selyem sálnak, vagy ablak dísznek, idén mégis arra az elhatározásra jutottam, hogy kívánságlista ide vagy oda, én inkább szétnézek a hazai tervezők széles kínálatában és ezúttal onnan szerzem be a karácsonyi ajándékokat szeretteimnek.    

799a36f9af3f219c36312fa142a4bb5c.jpg

800px_colourbox29676391.jpgÉKSZEREKBŐL SOSEM ELÉG!

 efzsé

Fábián Zsanival, az EFZSÉ ékszerek készítőjével maga az Instagram hozott össze. Egy ideje követettem a gyönyörű munkáit, amikor egyik alkalommal Zsani rám írt egy együttműködés kapcsán. Annyira megörültem neki, hisz imádom egyedi, színes és vidám ékszereit, melyek segítségével azonnal kitűnhetünk a szürke hétköznapokból. Szerintem érdemes szétnézni nála!

Megvásárolható:
efzsehandmadejewellery

fotojet_104.jpg

 Biri Magdi

Magdival a véletlen hozott össze - na jó nem hiszek a véletlenekben. Majd miután a sokadik találkozónk során kiderült, hogy ő is nagyváradi lány és mindketten rajongunk a különleges ékszerekért, nem volt nehéz egymásra hangolódnunk. Nagyon szeretem az egyedi tervezésű textil ékszereit, melyek zömében természetes, újrahasznosított anyagokból készülnek.

Megvásárolható:
Biri Magdi textile jewellery

fotojet_108.jpg

 Folenta Design & Jewellery

Fűzi Réka ékszerei sokszínűek, divatosak és egyediek! Bár változó technikával készíti őket, főként zsinórból készült ékszereket találunk nála. Viselőik magabiztosságot, határozottságot, vidámságot sugároznak. Változatos színvilág, egyedi formák, tökéletes kivitelezés jellemzi egytől-egyig! 

Megvásárolható:
Folenta Design
3300. Eger Sasvár utca 5.

fotojet_109.jpg

 Panyi Zsuzsi

Panyi Zsuzsi iparművész 2007-ben egy cipősdoboznyi üveggel és egy öreg üvegvágóval kezdett bele az üvegékszer készítésbe - egy építész diploma megszerzése után. Már az első ékszereknek óriási sikere lett és Zsuzsi fél év elteltével saját kemencét vásárolt. Vállalkozását kicsi gyerekei mellett indította el, otthon tervezte és készítette ékszerkollekcióit. Ékszerei között találunk gyűrűket, medálokat, mandzsetta gombokat, fülbevalókat, nyakláncokat, ezüst szépségeket.

Megvásárolható:
panyizsuzsi kollekciók

fotojet_110.jpg

 Csermakdesign jewellery

Bár ez az év elsodort minket egymástól, ismeretségünk Dórival több évre tehető, amire nagyon büszke vagyok, így nem maradhatott ki ő sem ebből a karácsonyi felsorolásból. Csermák Dóra 2010 óta készíti csodás ékszereit. Főként a természet inspirálja, illetve utazásaiból nyer ihletet. Végzettsége szerint humánökológus, ezért fontosnak tartja a környezetvédelem és a divat összehangolását. Ékszerei kaphatóak hazánkon kívül Svájcban, Németországban és már Ausztriában is.

Megvásárolható:
http://csermakdesign.com/shop/

fotojet_111.jpg

800px_colourbox29676391.jpgEGY MINŐSÉGI TÁSKA MINDIG CSODÁS AJÁNDÉK

 E N I H O R N

Talán nem túlzok, ha Enikőt nem csupán egyik kedvenc tervezőmnek, de szívemnek nagyon kedves barátomnak is tartom. És bár ez az év nem épp a sűrű találkozóinkról lesz híres, a kis Fiat,Szentendre és a törpenyuszik iránti érzett szeretetünk örökre összeköt minket. Enikő még 2013-ban indítottal el márkáját. Különleges tervezésű táskáihoz és ruháihoz azóta is magas minőségű, Olaszországból származó bőrt és más alapanyagokat használ. Az italio-életérzés nemcsak a finom matériákban, de az E N I H O R N – darabok könnyed eleganciájában is életre kel.

Megvásárolható:
E N I H O R N SHOWROOM
1065 Budapest
Izabella utca 45.

fotojet_112.jpg

 Silkwood design

Kálmán Szilvia a vagány Silkwood táskád megálmodója, megalkotója. A táskáé, mely a lenyűgöző rajzolatú érdes fa és a pihe-puha textil izgalmas összefonódásának könnyed eredménye. 
Megvásárolható:
silkwoodbags

fotojet_107.jpg

Kriszta Fejes Design

Kriszta egy végtelenül kedves és fiatal tervező, akinek rég óta követem a munkáit. Így külön öröm volt számomra, hogy november 28-án én is meghívást kaptam első stúdiójának megnyitójára. Igazán családias hangulatban, finom falatok mellett ismerkedhettem meg Kriszta új kollekciójával és a Kriszta Fejes Stúdióban található többi tervező termékeivel. Bízom benne, hogy ez a hangulatos alkotói környezet, olyan közösségi térré fog válni, ahová az emberek nem csupán vásárolni térnek majd be, de akár egy kávé erejéig megpihennek és fel is tudnak majd töltődni.

Megvásárolható:
1114 Budapest,
Szabolcska Mihály utca 3.

fotojet_121.jpg

♥ Levary Bag Design

Képes vagyok szimbiózisban élni kedvenc táskámmal, főleg ha az messzemenőkig tükrözi a személyiségemet. Természetesen felfigyelek a szépre és a trendire, de nekem ma már több kell ahhoz, hogy elcsábuljak. Talán túl sokat kérek, de inkább legyen egy minőségi darab a gardróbomban, mint száz haszontalan szépség. Egy táska legyen stílusos, mégis időtlen, egyedi, mégis klasszikus, ugyanakkor praktikus, és jól variálható. Hegymegi Gabriella táskái épp ilyenek!

Megvásárolható:
http://levary.hu/     

fotojet_123.jpg

800px_colourbox29676391.jpgÁLOM RUHÁK ELÉRHETŐ ÁRON!

 E N I H O R N

Enikő nem csupán táskáiról, de praktikus, lendületes ugyanakkor nagyon nőies ruháiról is ismert és elismert tervező. Ruhái letisztult szabásvonalakkal, kifinomult bőr alapanyagokkal, lágy esésű textilekkel, pasztell tónusokkal, olykor vibráló színekkel visz légies, modern eleganciát a hétköznapokba. Külön plusz pont neki, hogy nem felejt el zsebet tenni ruháira, szoknyáira. 

Megvásárolható:
E N I H O R N SHOWROOM
1065 Budapest
Izabella utca 45.

fotojet_113.jpg
 Lukéj Gabi my FASHION

Imádom Gabit és a ruháiban fellelhető nőiességet, örök eleganciát és azt a csipet luxust, mellyel észrevétlenül meg tudja fűszerezni kollekcióinak legszebb darabjait. Talán épp ez a divat iránti különleges vonzalmunk hozott össze minket pár évvel ezelőtt. Ha ellátogatsz Lukéj Gabi szalonjába, biztos vagyok benne, hogy nem térsz haza üres kézzel. 

Megvásárolható:
Budapest,
Szépvölgyi út 92/d

fotojet_114.jpg

 NATI 100% PURE IDEA

NATI 100% PURE IDEA márkát Gyulai Natália, a nemzetközileg ismert tervezőművész hozta létre. Nagyon ügyes, tehetséges, hisz szinte felsorolni is hosszú lenne, hogy az utóbbi években hány ország kifutóin és galériáiban mutathatta be saját brandjét, mely számos szakmai elismerést és design-díjat is elnyert. Imádom a különlegesen megmunkált anyaghasználatát és sajátos szabásvonalait, mely igazán kivételessé varázsol minden nőt. Ha megismered, rájössz miért is kedvelem őt annyira!

Megvásárolható:
Colourmystyle Store 1066 Bp. Zichy Jenő u. 32.
Mydaycollection Store, Rózsakert Bevásárlóközpont
Atelier Palmetta 1111 Bp. Bartók Béla út 30.

fotojet_105.jpg

♥ CAMOU

Nagyon szeretem Fehér Beatrix márkájának laza, mégis ezt a nőies stílust képviselő streetwear vonalát. Azonnal megakadt a szemem jellegzetes printelt mintáin, melyek között találunk városi utcarészleteket, erdőket, mezőket, természeti motívumokat. A CAMOU darabjai mellett egyszerűen nem lehet elmenni szó nélkül, biztos vagyok benne, hogy te is találsz valami különlegeset. a kínálatban! 

Megvásárolható:
LUCKY SHEPHERD DESIGNER STORE
Fő u. 63-65.
H-1027 Budapest

fotojet_106.jpg

 Süel

Fashion Streeten sétálva, közvetlenül az öt csillagos luxusszálloda, a Kempinski szomszédságában találjuk a Süel gyönyörű üzletét, melyben Csillag Zsuzsanna mesés kötött kreációi kapták a főszerepet. Az egyre ismertebb divatmárka kínálatában mindent megtalálhatunk, ami egy fonalból megálmodható, és kialakítható, a sálaktól, a fürdőruhákon keresztül, a mesés estélyiken át, egészen a menyasszonyi ruhákig. A kötött ruháiról híres Süel márka 1992 óta színesíti a modern nő ruhatárát, a korántsem megszokott, nőies ám merész és egyben bohém ruháival. 

Megvásárolható:
Süel Ruházat Facebook
Süel Ruházat weblap
SÜEL Nagykereskedés TREND2 (shop 1081-es)
 2040 Budaörs, Gyár utca 2.
SÜEL Mammut
1024, Budapest, Lövőház u. 2-6.
SÜEL Árkád
Budapest, Örs vezér tere 25/A első emelet
SÜEL Keszthely 
8360 Keszthely, Kossuth Lajos u. 15-17.

fotojet_115.jpg

800px_colourbox29676391.jpgHA PAZAR LUXUSRA VÁGYSZ

  Hajnalka Tórizs Head Couture 

Talán sokan nem tudják rólam, de óriási kalaprajongó vagyok. Valahol legbelül él benne egy letűnt időket idéző párizsi nő, aki ha tehetné még a rohanós hétköznapokon is óriási, díszes kalapokban lépne ki az utcára. És, ha már kalap, én nem elégszem meg az egyszerű, visszafogott, trendi darabokkal, nekem ebből is az egyedi, kézzel készített, head-couture szépségek tetszenek. Talán épp ennek köszönhetem, hogy megismerkedhettem Tórizs Hajnalkával és az ő káprázatos kalapjaival és fejdíszeivel. Legnagyobb büszkeségem ebben az évben, hogy az ő kalapját viselhettem az idei, tabajdi BMW Diplomata Lovaspóló Kupán. Az ő fejdíszében megjelenve azt az üzenetet kommunikálhatod, hogy van egyedi stílusod és nem félsz kinyilatkoztatni.

Megvásárolható:
Hajnalka Tórizs Head Couture

fotojet_116.jpg
  TRANGONI

Mikor megkérdezik tőlem miért lettem újságíró, és miért is indítottam el a saját oldalamat, mindig azt válaszolom: imádok írni és írásaim által olyan emberekkel is megismerkedhetek, akikkel talán soha az életben nem találkoznék. Talán a szívem, esetleg a megérzésem, vagy csupán a nemes kivitelezésű darabok iránt érezett szeretetem vezérelt, amikor pár éve felkerestem a Trangoni Couture anya és lánya tervezőpárosát: Bártfai Lilla és Márta, akik az idő múlásával nagyon kedvesek lettek a szívemnek, s ha személyesen nincs is időnk annyit találkozni, ahányszor csak szeretnénk, a közösségi oldalakon továbbra is lelkesen követem álomba illő munkáikat. Nem mellesleg, a mai napig a legszebb emlékem, hogy tavaly az ő kalapjukban vehettem részt tabajdi BMW Diplomata Lovaspóló Kupán. 

Megvásárolható!
TRANGONI
Bejelentkezés:
studio@trangoni.hu

fotojet_117.jpg

 Ozmonda Kalap Galéria

Gyakran felvetődik bennem a gondolat, bár azokban a mesés időkben éltem volna, amikor a divatvilág elfeledett darabja, a kalap még minden nő ruhatárának elengedhetetlen kelléke volt, és nem egy bohém kiegészítő, amit ha manapság magunkra öltünk, összesúgnak a hátunk mögött. De ha a mindennapok részeként nem is tér vissza ez a csodás kiegészítő, saját, egyedi kalapjaink még lehetnek, Forrai-Putz Tímeának köszönhetően.

Megvásárolható:
http://ozmonda.hu/

fotojet_118.jpg

800px_colourbox29676391.jpgLASSÍTÁSHOZ TÖKÉLETES!

 Anti-Határidőnapló

A mindennapokban nem könnyű lassítani, ezt én is nap mint nap megtapasztalom. A modern világ az élet szinte minden területén a felgyorsulást helyezi előtérbe, hangsúlyozva, hogy a gyors egyenlő a sikerrel. Napi 12-14 órát dolgozunk, állandóan csörög a telefonunk, a monitor előtt ebédelünk, kettesével lépcsőzünk, a hétvégén pedig megpróbálunk bepótolni mindent, ami a másik öt napon kimaradt. Ilyen tempóban kibillenünk az egyensúlyunkból, a prioritásaink elhomályosulnak. Az Anti-Határidőnapló Magyarországon egyedülálló naplókoncepcióval a felgyorsult világ kihívásaira szeretne megoldásokat találni 2014 óta. Azért jött létre, hogy könnyebben visszataláljunk a természetes, örömöt adó tempóhoz, a családdal töltött meghitt pillanatokhoz, a feltöltő tevékenységekhez, és a mosolyt hozó mindennapokhoz.

Megvásárolható:
https://antihataridonaplo.hu/

fotojet_119.jpg

800px_colourbox29676391.jpgÉLETRE SZÓLÓ EMLÉKEK

 Beáta Sápi illustrations

Hihetetlen, hogy kis hazánk mennyire tele van fiatal tehetséges emberekkel, köztük az én személyes kedvencem, Sápi Bea, aki illusztrátorként dolgozik. A vegyes technikák mellett leginkább akvarellel, tussal, temperával és tollal alkotja meg gyönyörű, életre szóló rajzait. Bár főleg nőies témájú illusztrációkat készít, divatillusztrációkat, lifestyle és beauty képeket, a táj, városi részletek és autók világa sem áll távol tőle. A vele készített interjúmat itt olvashatod el: Interjú!

Megrendelhetőek az alkotásai:
Beáta Sápi illustrations

fotojet_120.jpg

Neked ki a kedvenc hazai terveződ, alkotó művészed?


Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png
Ha tetszett a poszt, gyere a 
VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5514471584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.