Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Kezdjük zöld szemlélettel a tanévet!

2019. szeptember 02. - Antalfy Krisztina

A szeptember eleje a szülőkre legalább annyi feladatot ró, mint a gyerekekre, hiszen nekik kell beszerezniük azt a rengeteg iskolaszert, ruhát és hasznos holmit, amire a tanév alatt szükség lesz. Nem árt azonban, ha tudatosan állunk a sulikezdéshez, és körültekintően döntünk arról, hogy mit és mennyit vásároljunk, hogy ne tegyünk indokolatlan terhet élő környezetünkre sem. Íme néhány tipp, hogy minél kevesebb szeméttel induljon a tanév!

konyvajanlo_37.jpg

1. Ne ess túlzásokba!

A legtöbb bevásárlóközpontban és írószerboltban jól látható listákat találunk mindarról, amire a tanév alatt szükség lehet. Mi tagadás, a hasonló felsorolások hasznosak lehetnek, hogy semmi ne maradjon ki a beszerzésnél, a mennyiségek azonban sokszor túlzók, hiszen az üzlet a lehető legtöbb terméket szeretné értékesíteni. Nem árt tehát végig gondolni, miből mennyi fog elfogyni ténylegesen júniusig, mielőtt felvásárolnánk a boltot. Ha pedig valamiből mégis keveset vettünk, év közben is tudjuk pótolni.

photo-1441034281545-78296c3a6934.jpg

2. Használd újra!

Sokan anélkül indulnak neki az iskolakezdési bevásárlásnak, hogy megnéznék, mi maradt az előző tanévről. Évzáró után érdemes eldobozolni és felcímkézni a maradék füzeteket, jegyzettömböket, zsírkrétákat, mappákat, festékeket, körző- és töltőceruzahegyeket, hiszen így rengeteg mindent nem kell majd újból megvenni, és nem tornyosulnak otthon a felesleges iskolaszerek.

photo-1455884981818-54cb785db6fc.jpg

3. Okosan csomagolj!

Az évkezdési rituálék talán legfontosabb eleme a könyvek és füzetek becsomagolása. Ha azonban jobban belegondolunk, a füzeteket nem feltétlen kell védeni, hiszen anélkül is tartósak és strapabírók, arról nem is beszélve, hogy a dekoratív, mintás darabokat kár lenne eltakarni. Ha egy mód van rá, a könyvek miatt se termeljünk műanyagszemetet, de ha mégis csomagolunk, a vastag, lehetőleg újrahasznosított papír is tökéletesen megfelel a kopások, karcok elleni védelemre.

photo-1456735190827-d1262f71b8a3.jpg

4. Add tovább a könyveket!

Az épen megőrzött könyvek tökéletesen alkalmasak arra, hogy több évig használjuk őket. Remek módszer az évkezdési költségek csökkentésére, ha a bolti ár alatt kicsivel eladjuk a még használható könyveket. Akár örömet is szerezhetünk azzal, ha elajándékozzuk őket rokonoknak, barátoknak, vagy olyan családoknak, akiknek anyagi nehézséget okoz az iskolakezdés.

photo-1516979187457-637abb4f9353.jpg

5. Vásárolj minőségi tollat!

Elsőre meglepőnek tűnhet a sorban, de gondoljunk csak bele, mennyi elromlott olcsó toll repül a szemetesekbe egy általános vagy középiskolai év alatt. A minőségi, lehetőleg fém, utántölthető tollakkal nemcsak, hogy sokkal kellemesebb írni, de akár évekig is működnek, élettartamuk végén pedig nem keletkezik belőlük műanyagszemét az óceánjainkban.

photo-1453749024858-4bca89bd9edc.jpg

A jövőnk szempontjából nélkülözhetetlen, hogy csökkentsük hulladéktermelésünket, különös tekintettel a műanyagokra. A mindennapokban alkalmazott praktikák mellett elengedhetetlen, hogy azokon az alkalmakon is odafigyeljünk, amikor a kereskedelem jelentős, néha felesleges fogyasztásra ösztökél, amivel ráadásul nagy terhet rovunk a környezetünkre – ha belegondolunk, ilyen a tanévkezdés is. Ha átgondoltan, a fenntarthatóságot szem előtt tartva cselekszünk, nemcsak pénzt spórolhatunk, de ami még fontosabb, hogy jó példát mutatunk gyermekeinknek, a jövő generációjának is” – mondta Miklós Zsolt, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője.

A Rondo Hullámkartongyártó Kft.-ről

Az osztrák Ganahl-család tulajdonában álló Rondo csoport története egészen 1797-ig nyúlik vissza, első papírgyárát pedig 1911-ben alapította meg Vorarlbergben. A csoport magyarországi leányvállalatát 1994-ben hozta létre Rondo Hullámkartongyártó Kft. néven, melyhez egy 50 ezer négyzetméteres telket vásárolt meg Soroksáron. A cég mára egy közel 220 főt foglalkoztató, évi mintegy 13,5 milliárd forint forgalmat lebonyolító vállalattá nőtte ki magát. A társaság több száz magyarországi gyártó és kereskedő céget szolgál ki környezetbarát, száz százalékban újrahasznosítható csomagolóanyaggal. Emellett termékei közel egyharmadát külföldön értékesíti, jelentős többletet adva a magyar gazdaság exportteljesítményéhez.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr1515035884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása