Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

10 perces sminkrutin a mindennapokra

2020. január 29. - Antalfy Krisztina

Rohanó világunkban, sietős reggeleken nem sok időnk marad a szépítkezésre, de néha 10 perc - amíg ébredezik a gyerkőc, vagy lefő a kávé - is elég lehet ahhoz, hogy feldobjunk magunkra egy szép sminket még indulás előtt. A smink remekül kihangsúlyozza személyiséget, kiemeli az erősségeket, és kiegészíti a mindazt, ami szép rajtunk.

feher_bluzt_14.jpg

Az alábbi posztban a saját kedvenceimet hoztam el számodra, melyekkel 10 perc alatt te is könnyedén létrehozhatsz valami igazán szép dolgot még a legszürkébb hétköznapokban is. Próbáltam lépésről-lépésre venni a legfontosabb , bízva abban, hogy    

Mielőtt elkezded...

#Válaszd ki az eszközöket

A smink felviteléhez szükséges eszközök, a jó minőségű alapanyagok nélkül kár belevágni a sminkelésbe, hisz bármennyire kecsegtető is az olcsó sminktermék, néha többet árthatunk vele bőrünknek, mint azt hinnéd. Szerintem ajánlatos inkább egyszer belefektetni a drágább eszközök megvásárlásába, mint sok olcsó, de rossz minőségű terméket vásárolni.

photo-1474377778173-e57f2cb6973b.jpg

Tipp: mindig legyen kéznél vattapálcika, hegyező, szemöldökcsipesz, szivacs, púderpamacs, ecsetek a por- és krém állagú festékek felviteléhez és zsebkendő.

***

#Figyeld a készítmények lejárati idejét

Még a legdrágább, legjobb minőségű termékek hatékonysága is elmúlik egyszer, az idő múlásával könnyedén megromolhatnak, kiszáradhatnak.Ha nem figyelünk oda, akár súlyos bőrproblémákat is okozhatnak számunkra a lejárt szavatosságú sminkek.

photo-1521207237524-f18b1e0bea3f.jpg

Tipp:
Szempillafesték, szemhéjtus, rúzsok: 1 év

Alapozók: 2 év
Púderek: 4 év

Jöhet a smink!

A 10 perces smink munkahelyre és iskolába a legmegfelelőbb választás

#Első lépés: Arc megtisztítása

A jól sikerült smink érdekében az arc előkészítése mindig nagyon fontos, még a rohanós reggeleken is. Ezért sminkelés előtt mindig mossuk meg hideg vízzel, majd tisztítsuk le sminklemosóval, majd tonikkal, hisz a smink nem marad meg a nem megfelelően ápolt és tisztított arcbőrön  

photo-1564540583246-934409427776.jpg

Tipp: Érdemes naponta kétszer (reggel és este) megtisztítani az arcot, a pórusok eltömődésének elkerülése és a napi szennyeződések eltávolítása érdekében.

***

#Második lépés: Alapozó

A jól megválasztott alapozó kisimítja és egységessé teszi az erősen igénybe vett arcbőrt, mindemellett selymes, üde színt kölcsönöz neki. A minőségi termékek nem gátolják a bőr légzését, és nem képeznek csúnya maszkot az arcunkon. Összetételük függvényében még védik is a bőrt a környezeti szennyeződésektől, a hidegtől és az UV-sugaraktól.
20200129_140211-01.jpeg

Tipp: A megfelelő szín érdekében nyugodtan összekeverhetünk több (lehetőleg azonos állagú) alapozót egymással. Ha az alapozó alkalmazása után is marad egy kis árnyék a szem alatt, használj világos színű korrektort, vagy stiftet.

Felvitele 1-2 perc
Kedvencem: Sisley Phyto-Teint folyékony alapozó

***

#Harmadik lépés: Szemöldök ceruza

Arckifejezésünk és arcformánk jellegéhez nagymértékben hozzájárul szemöldökünk formája, vastagsága és elhelyezkedése. Bár a természetes is nagyon szép tud lenni, időnként nem árt néhány komolyabb változást és korrigálás beiktatni. Ceruzával, vagy száraz festékkel könnyedén megerősíthetjük és átfesthetjük kósza szemöldökünket. Ezt a lépést persze nyugodtan kihagyhatod, ha abban a szerencsés helyzetben vagy, akinek kellően vastag és formázott a szemöldöke. 

received_703504090083283-01_1.jpeg

Tipp: Mindig hegyes ceruzával húzzunk ferde vonalakat, hogy minél inkább utánozzuk a szőr növését. Ha egyetlen egyenes vonalat húzunk, a hatás kifejezetten természetellenes lehet.

Felvitele 2 perc
Kedvencem: IsaDora púderalapú szemceruza

***

#Negyedik lépés: Szemhéjfesték

A smink segítségével újra és újra átalakíthatjuk arcunkat, megváltoztathatjuk tekintetünket. A jól megválasztott szemfestékekkel könnyedén átformálhatjuk szemeink alakját és kiemelhetjük azok színét. A sötét színek mindig kisebbnek láttatják, míg a világos árnyalatok optikailag növelik szemeink méretét. 
20200129_140823-01.jpeg

Tipp: Ha tekintetünket akarjuk kihangsúlyozni, minden kiugró részre (szemhéj közepe, szemöldökvonal alatti rész) világos festéket tegyünk, és minden mélyebben fekvő részre (szemhéjredő, külső szemzug) sötét színt. A kettő között dolgozzuk össze a színeket. 

Felvitele 3-4 perc
Kedvencem: Revolution szemhéjpúder paletta

***

 

#Ötödik lépés: Szempilla festék

A szempilla befestésével számtalan különböző hatást tudunk elérni: vastagíthatunk, hosszabbíthatunk, erősíthetünk és göndöríthetünk. Mivel a szempillafesték elsődleges célja, hogy kiemelje szemünk körvonalát, ezért inkább fekete színű festékkel hangsúlyozzuk ki. 

img_20180828_120407-02_1.jpeg

Tipp: A látványosabb eredmény érdekében próbáljuk ki a szempilla-göndörítőt. A hatás megdöbbentő! 

Felvitele 1 perc
Kedvencem: IsaDora szempilla spirál (fekete)

***

#Hatodik lépés: Ajakrúzs

A jól sikerült ajaksmink nagyban függ a választott színtől, a felviteli technikától és persze ajkaink vonalától. A helyesen megválasztott szín harmonizál a haj, az arcbőr, a smink,  a szem, valamint aznapi öltözékünk színével. 
20200129_141131-01.jpeg

Tipp: A halványabb színű rúzs lágyítja az arckifejezést. A sötét rúzs, vagy szájfény viszont felerősítheti az esetleges hibákat ajkainkon, így pl. az amúgy is keskeny száj még vékonyabbnak tűnhet. A  túl vékony ajkakhoz használjunk kontúr ceruzát, melyet maximum 2mm-re ajkaink eredeti vonalától vigyünk fel. 

Felvitele 1 perc
KedvencemL'Oréal Paris x Karl Lagerfeld limitált kiadású ajakrúzs

***


#Hetedik lépés.: Púder

Az áttetsző porpúder fontos feladata a matt hatás biztosítása és az alapozó rögzítése. És ki nem hagyom, legyen szó a 10 perces reggeli sminkemről, vagy egy komolyabb, erőteljesebb sminkről. Remekül el lehet vele tüntetni azokat az undok, fényes foltokat az arcon.  

photo-1515688594390-b649af70d282.jpg

Tipp: Az izzadásra hajlamos részeken, mint homlok, orr, áll, külön alapossággal vigyük fel a púdert. A felesleges púdert egy nagyfejű ecsettel söpörjük le. 

Felvitele 1 perc
Kedvencem: 
Max Factor creme puff kompakt púder

***

Bízom benne, hogy a fenti kis összeállítás után te is kedvet kaptál a reggeli sminkeléshez, és már holnap kipróbálod a fürdőszoba polcodon árválkodó sminkeket. 
Legyen szép napod Kedvesem! 

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8515422844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása