Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Így viseld a GARBÓT a nagy mínuszokban!

2020. február 18. - Antalfy Krisztina

10 remek összeállítás a téli napokra

Néhány éve még nem tudtam volna elképzelni, hogy valaha is egy garbónál több lesz a ruhatáramban, nem szerettem, főleg a szűk, műszálas daraboktól menekültem. Aztán egyik télen szembe jött velem egy halványkék magasnyakú szépség és rájöttem, hogy nem is annyira utálatos ruhadarab a garbó, főleg ha megfelelő fazont és stílusunkhoz illő darabot választunk. 

feher_bluzt_15.jpg

kép 1/2/3/4

Az első garbóm után képtelen voltam megállni egynél, persze nem azt mondom, hogy azóta kizárólag magas nyakú pulóvereim vannak, de számomra ez az egyik legpraktikusabb ruhadarab a hideg, szeles időben, mindemellett remekül kombinálható a különböző stílusokkal: hisz egyszerre nőies, elegáns és visszafogott, ugyanakkor kényelmes, laza viselet. A legjobb benne, hogy mindenkinek jól áll, egyaránt viselhetik az idősebbek, meg a fiatalok. Ugyanakkor fontos, hogy mindig korunknak és alkatunknak megfelelő szabású darabot válasszunk. fotorcreated_240.jpg

Tudtad?


A garbó Greta Garbo nevű svéd származású amerikai színésznőről kapta a nevét, aki gyakran viselte a hétköznapokon és a filmvásznon egyaránt. Amíg mi garbónak hívjuk, addig az amerikaiak turtlenecknek (teknőcnyakúnak) hívják, míg az angolok egyszerűen csak polonecknek, azaz pólónyakúnak. Ikonikus darabja volt a mindig stílusos Audrey Hepburnnek is, aki évtizedeken át viselte a sima fekete magas nyakút. A mindennapi ruhatár részévé az 1950-es évek végére vált, amikor az elegáns, de nem konvencionális öltözködés alapdarabja lett. Akkoriban a fekete garbó volt az egzisztencialisták megkülönböztető jegye. Manapság is sok híresség kedvence.

0985b36c3b6b7aa4ab5adbe5edcc84e0.jpgkép

Tipp: Egy vastagabb garbó, - pulóver vagy kötött ruha - akkor lesz igazán csinos, ha derekunkon egy vékonyabb övvel átfogjuk: kihangsúlyozva ezzel nőies alakunkat.

És most lássunk néhány remek összeállítást, hogyan is hordhatjuk ezt a kultikus darabot idén télen:

#1

fotorcreated_241.jpgkép 1/2/3

#2

fotorcreated_242.jpgkép 1/2/3

#3

fotorcreated_243.jpgkép 1/2/3

#4.
fotorcreated_244.jpgkép 1/2/3

#5 

fotorcreated_245.jpgkép 1/2/3

#6.
fotorcreated_246.jpgkép1/2/3

#7.

fotorcreated_247.jpgkép 1/2/3

#8.

fotorcreated_248.jpgkép 1/2/3

#9
fotorcreated_249.jpgkép 1/2/3

#10

fotorcreated_250.jpgkép 1/2/3/4

Remélem, tudtam segíteni pár ötlettel, amiből kedvedre inspirálódhatsz majd a mindennapokban!

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5212137823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása