Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

5 dolog, ami Téged is boldogabbá tehet

2020. november 27. - Antalfy Krisztina

Örömteli pillanatok...

November 29-én meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún, és megkezdődik az ünnepi időszak. Bár a karácsonyfát nem vagyok hajlandó december 24-nél előbb felállítani és feldíszíteni, nálam már karácsonyi dalok szólnak: Nat King Cole The Christmas Song, Chris Rea Driving home for christmas és Michael Buble klasszikusai. Természetesen mindenki máshogy éli meg az elcsendesedés, a lelki készülődés, a várakozás és hálaadás időszakát, ki így, ki úgy próbál megfeledkezni a járványhelyzetről: vásárlással, adventi koszorú készítéssel, sorozat maratonnal,  mézeskalács sütéssel, bekuckózással.
boldogsag_33.jpg

Az ünnepi ráhangolódás nálam az első adventi vasárnappal kezdődik, amikor meggyújtom a gyertyát az adventi koszorún, elindítom a legszebb karácsonyi dalok listáját a telefonomon, bedobok egy tepsi fahéjas csigát a sütőbe, majd édes nyugalomban elkortyolom a Baileys ízesítésű kávémat, amit a tejszínhab és a fahéj díszítés tesz még tökéletesebbé.

Muszáj értékelnünk az ilyen apró pillanatokat is az életünkben, ha már a 2020-as év ennyi mindent elvett tőlünk. S miután idén már semmi esélyünk rá, hogy kiugorjunk, Bécsbe vagy a nagy karácsonyi vásárokban végig kóstoljuk a legfinomabb forralt borokat, kürtőskalácsokat és sült gesztenyét, be kell érnünk otthonunk melegével és a házi készítésű finomságokkal. 

photo-1513267126281-013f1948f7d1_1.jpgTudom, hogy a bokros teendőink közben, a munkahelyi év végi hajtás miatt nem mindig sikerül teljesen lelassulnunk, magunkba fordulnunk, több időt szánni önmagunkra és maximálisan együtt lenni a családtagjainkkal, ráadásul a koronavírus-járvány miatt még a szokásosnál is kevesebben kerültünk idén karácsonyi hangulatba, de meg kell próbálnunk kicsit elszakadni a gondoktól, a hétköznapi problémáktól.

A jelenlegi helyzet számtalan változással és lemondással járt már eddig is, de még mindig könnyebb viselni a maszkot, betartani a karantént és kis időre távol maradni szüleinktől, nagyszüleinktől, mint megbetegedni. Elhiszem, hogy ennek fényében sokan egyáltalán nincsenek ráhangolódva az ünnepi időszakra, de a Karácsony nem marad el, így hát önmagunkért, és szeretteinkért érdemes most kissé átértékelni a dolgokat, felállítani egy fontossági sorrendet, észrevenni életünk apró, ám annál örömtelibb pillanatait, s közben kicsit félretenni a reménytelenséget és bizalommal várni az ünnepeket.

Az alábbiakban ismét összeszedtem pár olyan apróságot, melyek beiktatása az életünkbe talán örömtelibb és könnyedebb mindennapokhoz vezethetnek...

Ezt hallgasd közben!

♥  Hétfő

fall_is_my_favorite_season_108.jpg♥  Kedd

fall_is_my_favorite_season_109.jpg♥  Szerda
fall_is_my_favorite_season_110.jpg♥  Csütörtök
fall_is_my_favorite_season_111.jpg♥  Péntek

fall_is_my_favorite_season_112.jpg

Neked mi tette boldogabbá a mindennapokat?

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5_2.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4816303226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása