Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

5 dolog, ami Téged is boldogabbá tehet

2021. március 05. - Antalfy Krisztina

Örömteli pillanatok...

Átmeneti állapot, gondoltuk először, és bezárkózva a négy fal között, szép csöndben vártuk, hogy véget érjen. De nem lett vége, sőt! Persze kezdetben jó buli volt a reggeli jóga, a sok jó könyv és társasjáték, a közös sütések, a színházi előadások az online térben, a nagy séták a friss levegőn és a hétvégi maratoni sorozatnézés, mégis elegünk lett! Sokunknál elszakadt a cérna, elfogyott a türelem. Hisz mindannyiunknak hiányzik már a kinti világ, hiányzik a régi életünk, a munka, a nagy baráti kávézások, a nyitott éttermek, a nagy zenei fesztiválok, egyszóval mindaz, ami a négy falon kívül van.
boldogsag_37.jpg
Miközben írom ezt a jegyzetet, ránéztem kicsit a Facebook-ra, de nem kellett volna. Az internet népe dühös, és dühkitöréseiket sokan online vezetik le, bárkin, aki szembe jön velük - gondolkodás nélkül nekiesik a másiknak, miközben nem válogatják meg a szavaikat, a hangnemet -, és sajnos a mostani vészhelyzettel járó bizonytalanság, tehetetlenség érzése miatt, még azok is könnyedén elvesztik a fejüket, akik eddig csak csöndes szemlélői voltak az eseményeknek.

Persze a harag természetes érzés, mindannyian dühbe gurulunk, kifakadunk időnként, de azért a virtuális tér senkit sem jogosít fel arra, hogy másokat bántson, fölényesen kioktasson vagy megalázzon. Szinte rossz nézni, ahogy napról-napra fogy a türelem, az összetartás, a lojalitás és az egymás iránti támogatási vágy, nyitottság, miközben nő a harag, a gyűlölet, az irigység és a frusztráció az emberekben.   pexels-photo-6487206.jpeg

Az izoláltság persze egyértelműen stresszforrás és többfajta negatív érzelem kiváltója lehet: frusztráltság, félelem, szorongás, düh, agresszió vagy vissza-visszatérő negatív gondolatok.

Az elmúlt hónapokban sajnos hozzá kellett szokjunk a bezártsághoz, hisz akaratlanul is, de egyre több időt töltöttünk otthonainkban. A kezdeti bizonytalanság után hirtelen az otthonunk lett a minden: iskola, munkahely, színházterem, edzőterem, kertészet, kozmetikai szalon, kávézó és étterem. Akartuk vagy sem, de szinte minden a négy fal közé szorult. Megnőtt az online házhoz rendelések száma, a sportboltokban hiánycikk lett a jóga szőnyeg, a súlyzó készlet, a jó idő beköszöntével pedig azonnal felvásároltunk mindent, amivel szebbé varázsolhattuk a kertünket és az otthonunkat. pexels-photo-6231825.jpegHiába, mindenkinek új ez a helyzet, amit az elmúlt egy évben tapasztaltunk. De nem vagyunk egyformák, vannak, akik a sütésben-főzésben élik ki magukat és végig sütik nagyi receptes füzetét, mások megtanultak kötni, vagy épp kikapcsolódás gyanánt festegetnek, vannak, akiket az kapcsol ki, ha az otthonát díszítgetheti, dekorál és kiélheti kreatív hajlamait, megint mások összevásárolnak mindent az internetről, vagy épp élelmiszert halmoznak fel. De még ezzel sincs baj, hisz mindenki máshogy éli meg ezt a helyzetet, de nem ítélkezhetünk senki fölött, mindenkinek joga van a saját érzéseihez.

Ne bántsuk már folyton egymást! Hol marad az elfogadás, a segítő készség? 

Az alábbiakban hoztam számodra pár olyan apró trükköt a lockdown-frusztráció ellen, melyeket  érdemes beiktatnod az életedbe, hogy rálelj végre heted fénypontjára, amit ha újra és újra élsz, talán Te is boldogabb leszel egy kicsit...

Ezt hallgasd közben!

 

 ♥  Hétfő
fall_is_my_favorite_season_118.jpg
♥  Keddfall_is_my_favorite_season_1_21.jpg♥  Szerda 
fall_is_my_favorite_season_2_6.jpg♥  Csütörtökfall_is_my_favorite_season_3_4.jpg♥  Péntek
fall_is_my_favorite_season_4_4.jpg

Neked mi tette boldogabbá a mindennapokat?

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

file_c0992f9536_original.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8016450846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása