Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

A JAGUAR Classic bemutatja az E-Type 60 kollekciót

2021. március 12. - Antalfy Krisztina

A Jaguar Classic hat, egymáshoz illő E-typepárossal ünnepli az emblematikus sportautó 60. születésnapját 2021-ben. Elkészült az ’E-type 60’ kollekció első két autója, illetve a cég bemutatta a 12 szakszerűen és autentikusan felújított, 3,8 literes E-type műszaki specifikációját is.e-type_f-type_2.jpg

A ’E-type 60’ párosokat alkotó járművek mindegyike a két legrégebbi és leghíresebb Jaguar E-type, a ‘9600 HP’ és a ‘77 RW’ előtt tiszteleg. Ennek a két változatnak meghatározó szerep jutott a modell 1961 márciusában, Genfben tartott bemutatóján.

A ‘9600 HP’ névre keresztelt, ’OpalescentGunmetal Grey’fényezésű, 3,8 literes, fix tetős kupé volt a két E-type egyike, amelyeket külön meghívottak előtt lelepleztek le a ParcdesEauxVives-ben. Érdekesség ennek kapcsán, hogy Bob Berry PR-vezető néhány perccel a bemutatókörök előtt érkezett meg a helyszínre, miután a premier előtti éjjelen ’padlógázzal’(’flat out’) hajtott az autóval Coventryből Svájcba.e-type_twin_02.jpgMivel az E-type – és annak 240 km/h-s végsebessége – keltette lehengerlő benyomás hatására kimagaslóérdeklődés mutatkozott a Berry-vel tett próbautak iránt, a Jaguar legendás teszt- és fejlesztőmérnöke, Norman Dewis azt az utasítást kapta, hogy ’minden mást félretéve’(’dropeverything’) vezesse másnapra a ‘77 RW’ nevű, British RacingGreen 3,8 literes roadstert Coventryből Genfbe.

Az ’E-type 60’ kollekció párban értékesített autói (egy E-type 60 Edition kupé és egy E-type 60 Edition roadster), az exkluzív ’Flat Out Grey’ és ’DropEverythingGreen’ színekben készülnek. Ezeket a színkompozíciókat az eredeti 1961-es színek ihlették, és semmilyen más Jaguarnál nem fogják használni.

Minden ’E-type 60 Edition’-jármű hordoz a 60. jubileumra emlékeztető,Julian Thomson, a Jaguar formatervezési igazgatójaközreműködésével készülőformaelemeket. További fejlesztéseket eszközöltek ajobb használhatóság és a fokozottabb vezetési élmény javára, beleértve a gördülékenyebb váltások érdekébenspeciálisan kifejlesztett, szinkronizált,ötfokozatú kézi sebességváltót és a megnövelt hűtéskapacitást, illetve a Jaguar Classic Infotainment rendszerét beépített műholdas navigációval és Bluetooth-kapcsolattal.14_e-type_ots_interior_03.jpgA 265 lóerős, 3,8 literes, hathengeres XK motor egy autentikus, 1961-es stílusú ötvözetből kialakított hűtővel rendelkezik, elektromos hűtőventilátorral és a mindennapi használhatóság érdekében elektronikus gyújtással, valamint csiszolt rozsdamentes acél kipufogórendszerrel, amely méretében megegyezik a standard acélrendszerrel, de valamivel mélyebb hangot ad és nagyobb élettartamot kínál.

A középkonzolon kívül a motorháztető emblémája, a fordulatszámmérő óraszámlapja, az üzemanyag-sapka és az alvázlemez is a Jaguar Design által megalkotott évfordulós logóval készült. Az 1961-es autók mintájára a könnyű, bükk-keretes kormánykerék kürtgombja 24 karátos aranyból van.

2022 nyarán a hat vásárló és vendégeik részt vesznek az elképzelhető legexkluzívabb E-type zarándoklaton: a 60 évvel ezelőtti mintára levezetik a Coventry-Genf távot a lélegzetelállító tájon, az ikonikus alpesi hágók között.01_e-type_fhc_exterior_f3qs_copy.jpgA Jaguar olyan hírességeket üdvözölhetett a hatvanas évek forradalmi korszellemét hűen tükröző E-type tulajdonosai között, mint Steve McQueen, Brigitte Bardot, Frank Sinatra, George Harrison, Tony Curtis és Britt Ekland. Plasztikus formáinak szépsége, funkcionalitása és formatervezésre gyakorolt hatása révén az E-type volt a harmadik autó, amely bekerült a New York-i Modern Művészeti Múzeum (MoMA – The Museum of Modern Art) formatervezési gyűjteményébe.

Jaguar közösségi csatornák:

Facebook: http://www.facebook.com/Jaguar
Twitter: http://twitter.com/Jaguar; @Jaguar
Instagram: http://instagram.com/Jaguar|https://www.instagram.com/jaguar.classic/
YouTube: http://www.youtube.com/JaguarCars

 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr1016459218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása