Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Karakteres haute couture kollekció modern hercegnőknek

2021. április 04. - Antalfy Krisztina

Egy éve annak, hogy a világjárvány a mindennapjaink része lett. Egyre erősebb a késztetés bennünk, hogy kiszabaduljunk a négy fal közül, ismét társaságba, eseményekre járjunk, és a rongyosra hordott melegítőt lecseréljük valami ünnepibbre. A Daalarna új MIRROR kollekciója egyfajta kiútkeresés a mostani helyzetből: a nemesi alapanyagokkal és gondos kézimunkával készült esküvői ruhák egy fantáziavilágba repítenek minket, ahol szabadon élhetjük meg az álmainkat, és ahol újra felszabadultan ünnepelhetünk. Benes Anita így mesél a különleges haute couture kollekció születéséről.unnamed_93.jpg

„Azt látom, hogy kétségbeesetten keressük a kiutat ebből a jelenlegi, olykor kilátástalannak tűnő helyzetből, néha már-már az őrület határán táncolva, miközben önmagunkat, a vágyainkat és a szükségleteinket is folyamatosan újraértelmezzük. Az egy évvel ezelőtt még ideiglenesnek hitt állapot mára a mindennapjaink részévé vált, és talán már magunk sem hisszük el, hogy egyszer tényleg vége lehet, és újra magunkhoz ölelhetjük a számunkra legfontosabb embereket.

unnamed_94.jpg A pandémia tükröt tartott elénk, hogy megtanuljuk igazán értékelni azt, amit korábban természetesnek hittünk: a szeretteink közelségét. Felismertük, hogy az online kapcsolattartás nem elég, hiszen a közösen megélt pillanatokban – legyen szó fesztiválról, színházról, családi évfordulókról vagy esküvőkről – rejlenek a valódi értékek. Ezek azok az események, amelyek megszínesítik a szürke hétköznapokat, és évek múltán is nosztalgiával gondolunk rájuk.

Azt gondolom, hogy az ünnepeinkre és a régi életünkre való várakozás, vágyakozás közben leginkább az álmaink adhatnak ideiglenes megnyugvást.

Ilyenkor belső tükrünk segítségével, egy ideális világba elrepítve, egy elképzelt alternatív valóságban vészeljük át a mostani időszakot. Én is ezt tettem a MIRROR kollekció készítése közben, amelyhez romantikus, boldog békeidőket idéző kampányfotókat készítettünk gyerekkorom egyik fontos helyszínén, a fertődi Esterházy-kastélyban.
unnamed_1_57.jpg
Kislányként rengetegszer jártam a kastélyban és a körülötte lévő erdőkben, a nagyszüleim ugyanis a közelben éltek.

Édesanyámmal és nagymamámmal a kastélyhoz vezető úton szedtük tavasszal az ibolyát, és együtt bújócskáztunk a kertben. Csodálatos volt, egy igazi álomvilágként élnek bennem azok a pillanatok, és ezt a hangulatot szerettem volna megidézni az új kollekcióval is.”

Ennek megfelelően Benes Anita egy igazi haute couture kollekciót álmodott meg a romantikus lelkű, ámde ízig-vérig 21. századi menyasszonyok számára, akik nem riadnak meg a merészebb, lázadóbb megoldásoktól sem.

Íme néhány a kedvenc kampányfotóink közül:

unnamed_2_37.jpgfotojet_421.jpgunnamed_5_18.jpgfotojet_422.jpgunnamed_9_4.jpg

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!file_c0992f9536_original_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr3916486562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása