Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Itt az ideje, hogy hidegebb vízzel mossunk

2021. augusztus 20. - Antalfy Krisztina

Minden fok számít: együtt az Ariellel a környezetvédelemért

A mindennapi háztartási munkák, mint a mosás, a mosogatás hatással vannak a környezetre. Ezt szem előtt tartva a P&G – az Ariel, a Lenor és a Jar márkák gyártója – az egész világra kiterjedő új kampányában arra ösztönzi fogyasztóit, hogy háztartásukban apró változtatásokat tegyenek, amelyek nagy változást hozhatnak a bolygó számára. Olyan döntések, mint az újrahasznosított csomagolású termékek választása, a mosogatógépek használata és a hulladék megfelelő szétválogatása mind elősegítik a bolygó védelmét és a természeti erőforrások megóvását.birthday_present_tips_collage_1_1.jpg

Az Ariel legújabb "Minden fok számít" elnevezésű kampányában a mosási hőmérséklet csökkentésére ösztönöz, és rámutat, hogy a 30°C-os mosás csökkenti az áramfogyasztást, amelynek köszönhetően a mosási folyamat során keletkező üvegházhatású gázok kibocsátása 35%-kal csökken.

fenntartható fejlődés csapatjáték, amelyben a termelők, a fogyasztók, a közigazgatás és a civil szervezetek egyaránt részt vesznek. Minden egyes résztvevőnek megvan a maga feladata, de egyikük sem képes egyedül megoldani az előttünk álló kihívásokat. Ezért a Procter & Gamble már évek óta folyamatosan változtat a működésén, és fontos célokat tűzött ki környezeti lábnyomának csökkentése érdekében, amelyek többek között a hulladéktermelés, a műanyag- és vízfogyasztás, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére vonatkoznak.

E célok elérése egyrészt a vállalat működésének megváltoztatását igényli, másrészt olyan megoldások létrehozását jelenti, amelyek lehetővé teszik a fogyasztók számára is, hogy fenntarthatóbb módon cselekedjenek, és közösen csökkentsék a mindennapi háztartási tevékenységük környezeti lábnyomát. A termékek életciklus-elemzése számos innovatív megoldáshoz járul hozzá, többek közt az Ariel Allin1 PODs kapszula kifejlesztéséhez, amelynek használata a rövid mosási ciklusokban és alacsony hőmérsékleten ugyanolyan jó eredményt nyújt, így lehetővé teszi az áramfelhasználás csökkentését, amely csökkenti a háztartás széndioxid-kibocsátását.1630666509334.jpeg

Minden fok számít

A mosási hőmérséklet jelentős hatással van az energiafogyasztásra és a légkörbe történő széndioxid-kibocsátásra. Európában az átlagos mosási vízhőmérséklet 42,6 °C, amelynek 10°C-kal való csökkentése akár 35%-kal csökkentheti a villamosenergia-fogyasztást és széndioxid-kibocsátást.

„Termékeink minden nap segítik a fogyasztókat a háztartási munkákban, mosásban, mosogatásban vagy a ház körüli teendőkben. Arra törekszünk, hogy modern és innovatív megoldásokkal álljunk elő, hogy a háztartási munkák kevésbé terheljék a környezetet. Tudjuk, hogy a mosás során Európában a szén-dioxid-kibocsátás 60%-a a vízmelegítésből származik, míg maga a csomagolás csak 3%-ban járul hozzá a termék ökolábnyomához. Ezért olyan fontos, hogy a fogyasztókat arra ösztönözzük, hogy csökkentsék a víz hőmérsékletét - mondja Krubl Yvette, a P&G vállalati kommunikációs vezetője.

1630666509328.jpegFormulájuknak köszönhetően az Ariel Allin1 PODs mosókapszulák optimalizálják a mosási folyamatot, ugyanakkor hatékony tisztítást biztosítanak még energiatakarékos ciklusokban is. A már a mosás kezdetén feloldódó filmbevonatnak köszönhetően, ami nem műanyag, a tisztító összetevők a teljes mosási ciklus alatt hatékonyan küzdenek a szennyeződések ellen, még alacsonyabb hőmérsékleten is. 

A mindennapi szokásoknak óriási hatása van a környezetre. Már egy kis változtatás is jelentős előnyökkel járhat, és a fogyasztó számára a 10°C fokos csökkentés nem jelentős különbség, viszont pozitív hatással bír az energiafogyasztásra és így a légkörbe kerülő szén-dioxid kibocsátás csökkentésére is.

További információ:
Ariel Magyarország

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8816678118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása