Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Filmek, amiket érdemes lesz ősszel megnézni

2021. szeptember 01. - Antalfy Krisztina

Hűvös, hideg széllel megérkezett az ősz. S bár az előttünk álló szeptemberben még többször visszatér a nyár, a hideg évszak szép lassan, napról-napra átveszi uralmát az időjárás fölött: ilyenkor a legtöbben inkább visszahúzódunk a jó meleg szobánkba, és elbújunk a rossz idő elől, pedig most aztán igazán érdemes lesz kimozdulni, legalább is a legközelebbi moziig mindenképp. Az idei filmes felhozatal ugyanis nagyon színesnek és ígéretesnek ígérkezik. Filmnézésre fel!
photo-1608170825938-a8ea0305d46c.jpg

Jamie Lee Curtisnek megvan a maga véleménye az új Halloween-filmről

Gyilkos Halloween című filmet - amely eredetileg tavaly jött volna ki a mozikban, de a járvány miatt el kellett halasztani a bemutatót - rendkívül aktuálisnak tartja a főszereplő Jamie Lee Curtis. Voltaképpen még örül is a késésnek.

„A 2018-as film azért volt aktuális, mert akkor jött ki, amikor tetőzött a Me Too mozgalom, és a történet mondanivalója egybecsengett az akkori eseményekkel – mondja a színésznő. – A három évvel ezelőtti Halloween arról szólt, hogy egy nő 40 éven át hordozza magában a traumát, aztán hirtelen tele lesz a hócipője, és szembeszáll azzal, aki gyötrelmet okoz neki – pont úgy, mint azok a nők, akik csak sok év után leplezték le erőszaktevőiket. A Gyilkos Halloween ismét csak húsbavágóan érvényes módon reflektál a világban végbemenő folyamatokra. A hősnő, Laurie eddig magányosan, esetleg egy-két segítőtárssal harcolt a maszkos rém ellen, most azonban az egész környék fellázad, az emberek felfegyverkezve kitódulnak az utcára, igazi lincshangulat érződik a levegőben. A sokáig lappangó trauma felszínre törése után most eljött a Harag Napja. Ha a Capitolium ostromára gondolunk, egyértelmű a párhuzam.”

Aki arra számít, hogy Haddonfield nagyon dühös polgárai közös erővel legyőzik Michael Myerst, azt emlékeztetjük, hogy jön még egy rész, a Halloween Ends, ahol talán sikerül pontot tenni az ámokfutás végére. Talán.

(Halloween Kills – hazai bemutató: 2021. október 21.)

***

Tom Cruise majdnem felrobbantja maga alatt a vadászbombázót

Bár maga Tom Cruise nem jelent meg az idei CinemaConon, amely Amerika egyik legnagyobb filmes rendezvénye, de így is szenzációt keltett, hogy levetítették a Top Gun: Maverick első 13 percét. A produkció nyitánya Cruise karaktere, Maverick és felettese, az admirális (Ed Harris) konfliktusát mutatja be. A hadvezetés fel akarja számolni a Top Gun nevű elit repülőegységet, erre Maverick úgy dönt, hogy dacból 10 Mach sebességgel fog repülni (a Mach a hangsebesség mértékegysége, 1225 km/óra). Maverick fel is száll, a dühös admirális és csapata pedig az irányítóteremből figyeli a fejleményeket. A repülő eléri a 10 Machot, sőt túl is lépi, ám a motor a szokatlanul nagy terhelés miatt kigyullad, és úgy tűnik, a vadászbombázó fel fog robbanni. A következő jelenetben azonban Maverick sértetlenül sétál be egy étterembe. Megkérdezi: hol vagyok? A Földön, válaszolja egy kisfiú a pult mellől.

Az új Top Gun-film hosszú vajúdás után született. Tom Cruise addig nem akart visszatérni Maverick szerepében, amíg olyan forgatókönyv nem születik, ami méltó az 1986-os klasszikushoz. Úgy látszik, végül sikerült összehozni.

(Top Gun: Maverick – hazai bemutató: 2021. november 18.)

***

A járványnak köszönheti új filmjét Kenneth Branagh

Régóta dédelgette azt az ötletet Kenneth Branagh, hogy filmet készít belfasti gyerekkoráról, ám hiányzott a szükséges impulzus. Érdekes módon pont a járványnak kellett eljönnie ahhoz, hogy az ötszörös Oscar-jelölt színész-rendező végre komolyan nekifeküdjön a projektnek. „A karantén rádöbbentett arra, mennyire törékeny és kiszolgáltatott az életünk – mesélte a 60 éves Branagh a Vanity Fairnek. – Éreztem, hogy végre elérkezett a megfelelő pillanat.”

A film 1969 nyarát idézi fel, amikor a nyolcéves Branagh élete örökre megváltozott: Észak-Íroszágban már javában tartott a Bajok (Troubles) névre keresztelt konfliktus a katolikus írek és a protestáns lojalisták között. „Ha úgy tetszik, elvesztettük az ártatlanságunkat, semmi nem lehetett már olyan, mint azelőtt. Ahogyan teltek az évek, próbáltam megérteni, hogy ez volt a választóvonal: azt várták tőlem, hogy tegyem félre a gyerekes dolgaimat, és vessem bele magam a veszedelmes felnőttkorba.”festival-preview-belfast-vf-exclusive-03.jpgkép: Hill with Dornan. BY ROB YOUNGSON/FOCUS FEATURES.

A fekete-fehér film főszerepét az elsőfilmes Jude Hill alakítja, a szüleit Jamie Dornan és Caitríona Balfe, a nagyszülőket pedig Judy Dench és Ciarán Hinds. Bár a történések meglehetősen drámaiak, Branagh bölcs humorral és könnyed pillanatokkal teleszőve mutatja be gyerekkorát.

(Belfast – hazai bemutató: 2021. november 11.)

 

További információ:
https://uipduna.hu/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

file_c0992f9536_original.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr2416676874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása