Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Őszi krimizápor a 21. Század Kiadónál

2021. szeptember 24. - Antalfy Krisztina

Dobd fel az őszt egy izgalmas krimivel! A szürke és hideg napok monotóniájának megtörésére semmi sem alkalmasabb, mint egy kellemesen idegborzoló bűnügyi történet. Vagy esetleg több. Netán az összes krimi az őszi kínálatunkból.pexels-photo-3698608_1.jpeg

Paula Hawkins: Lassan izzó tűz

Ha azt hitted, hogy a thriller műfaja már nem tud újat mutatni neked, nagyot tévedtél. Paula Hawkins új könyve olyan váratlan fordulatokat tartogat, ami új ebben a kategóriában. „Mi ütött beléd? Nézd, mit tettél – és mi lett belőle.” – kérdezhetnénk bármelyik szereplőtől.

Laurát egész életében előítélettel kezelték. Azt mondták rá, forrófejű, problémás, különc. Volt, aki egyenesen azt állította, veszélyes. Miriam tudja, hogy Laura nem feltétlenül gyilkos, csak mert látták távozni a borzalmas gyilkosság színhelyéről, ráadásul véres ruhában. Miriam tisztában van vele, milyen könnyen előfordul, hogy az ember rosszkor jár a rossz helyen. Carla magánkívül van az unokaöccse brutális meggyilkolása után. Senkiben se bízik: jó emberek is képesek szörnyűségekre. De milyen messzire megy Carla, hogy megbékélhessen? Mindenki sérült, az ártatlanok és a bűnösök is. Vannak, akik annyira sérültek, hogy ölni is képesek.
paula_hawkins_lassan_izzo_tuz_2.png„Szerencsére engem kevésbé érdekelnek egy gyilkosság kinyomozásának technikai részletei, sokkal jobban szeretek elmerülni a karakterek motivációiban és a tett elkövetésének pszichológiájában, valamint abban, hogy a gyilkosság milyen hatással lesz az emberekre, hogyan dolgozzák fel az emberek azt, hogy megtörtént.” – nyilatkozta Paula Hawkins az nlc.hu-nak adott interjújában. A mi legnagyobb szerencsénkre pedig ez zseniálisan sikerült neki.

T. J. Newman: Zuhanás

Nem hagyom, hogy lezuhanjon a gép, és nem hagyom, hogy maguk megöljék a családomat – lehetne egy mondattal jellemezni a könyvet. „A Zuhanás a legjobb fajta thriller (legalábbis nekem, olvasónak mindenképp). A karakterekhez kötődöm. És nem szűnő, teljesen autentikus feszültség hatja át mindvégig.” – írja James Patterson a kötetről, de nem fukarkodik az elismerő szavakkal Lee Child sem. „Bámulatos. Óriási feszültség, sokkoló és rémisztő. A bennfentes szerző miatt különlegesen autentikus, ami ritka.” Don Winslow egyszerűen így foglalja össze: „A Cápa tízezer méter magasban.”zuhanas_tj_newman.pngA történetet így kell elképzelni: Most szálltál fel egy New Yorkba tartó repülőgépre. Rajtad kívül még 143 utas van a fedélzeten. De nem tudod, hogy harminc perce rabolták el a járat kapitányának családját. Ahhoz, hogy a pilóta családja életben maradjon, mindenkinek meg kell halnia a gépen. A családja csak akkor élheti túl, ha a pilóta követi az emberrablók utasításait, és szántszándékkal hagyja lezuhanni a repülőt. Kellemes utat!

A szerzőről: T. J. Newman könyvesbolti eladóból lett légikísérő, a Virgin America és az Alaska Airlines légitársaságoknál dolgozott 2011-től 2021-ig. A Zuhanás nagy részét éjszakai repülőutakon írta, miközben az utasok aludtak.

Lisa Jewell: A fenti lakók

A hátborzongató történetről: London egyik divatos kerületében, Chelsea-ben áll egy jókora ház, amelyben egy kisbaba ébredezik a bölcsőben. Jól táplált, szépen gondját viselik. Örömmel várja, hogy valaki felvegye. A konyhában holttestek oszlanak. Valaki sietős üzenetet firkantott melléjük. Már több napja halottak. Ki vagy kik viselték gondját a kisbabának? És hová lettek? Két család ügyei gabalyodtak össze. Ebben a házban nagyon sötét titkok lakoznak.jewell_a_fenti_lakok_1.pngA szerzőről: Lisa Jewell 1968-ban született, New York Times #1 és Sunday Times #1 bestsellerszerző. Nagy-Britanniában 1999-ben jelent meg első regénye, amely rögtön bestseller lett. (Magyar fordításban: Ralph bulija, 2003.) Azóta írt még másfél tucat könyvet – újabban nyomasztó pszichothrillereket. Könyvei huszonöt nyelven láttak napvilágot. Észak-Londonban él férjével és két tizenéves lányával. Van egy tengerimalacuk, egy cicájuk és egy kutyájuk

Sarah Pearse: A szanatórium

A Le Sommet baljós épület, az erdőben bújik meg, vészesen meredek hegycsúcsok árnyékában, és régóta nyugtalanító szóbeszéd tárgya. Eredetileg szanatórium volt, aztán sokáig üresen állt, csak nemrég újították fel. Luxushotelt nyitottak benne, impozáns, eldugott pihenőhelyet a svájci Alpokban – márpedig ez az utolsó hely, ahová Elin Warner menni akar. Ugyan nyomozó, de jelenleg nem jár be dolgozni, úgyhogy hirtelenjében nincs jó kifogása, miért ne fogadná el a meghívást. Isaac, az öccse – akivel egyébként Elin egyáltalán nincs jóban –, itt fogja eljegyezni menyasszonyát, Laure-t.szanatorium-thriller-konyv-reese-whiterspoon-club_1.jpgElin érkezésekor óriási vihar készül. Elin már eleve nyugtalan, úgy érzi, valami nincs rendben ezzel a szállodával. Másnap reggelre pedig Laure eltűnik – Elinnek az ösztöneire kell hagyatkoznia, hogy megtalálja öccse menyasszonyát. Minél több idő telik el Laure eltűnése óta, annál inkább bepánikol a vendégsereg. Elinen nagy a nyomás, hogy felmutasson valami eredményt – miközben senki sem sejti, hogy még egy nő eltűnt. Pedig ő lett volna az, aki figyelmeztethette volna a vendégeket, hogy mindenkinek veszélyben forog az élete.

A krimik és a nyomozás nagymestere, Richard Osman így nyilatkozik a kötetről, és ha valaki, ő tudja, miről beszél: „Idegborzoló. Muszáj elolvasni.” De a népszerű könyvklubot vezető Reese Witherspoon sem mond kevésbé rosszakat róla: „Kísérteties atmoszférájú regény, végig tűkön ültem, miközben olvastam.”

Cara Hunter: Csakis az igazat

Olyan egyszerűnek tűnik a képlet: egy csinos egyetemista, egy idősebb professzor. Mégis nagyot tévedsz, ha azt hiszed, tudod, mi lesz ebből. A történetben a nő mindent kockára tesz – a férfinak csak vesztenivalója lehet. Egyikük mindenképpen hazudik. Amikor egy oxfordi egyetemista megvádolja az egyik professzort, hogy szexuálisan bántalmazta, Adam Fawley detektívfelügyelő csapata azt hiszi, ez egy unásig ismert sztori. De nagyobbat nem is tévedhetnének. Ugyanis az állítólagos szexuális ragadozó nem férfi, hanem nő – ő a tanszék üdvöskéje. A vádló diák pedig egy száznyolcvanöt magas férfi, egy rögbijátékos. Fawley nyomozónak és csapatának versenyt kell futnia az idővel, hogy kiderítsék, mi az igazság. De nem veszik észre, hogy valaki pont őket figyeli. És annak a valakinek az a terve, hogy örökre kiiktassa Fawley-t.7737427_5.jpgA szerzőről: Cara Hunter Sunday Times bestsellerszerző. Thrillerei: Egy közeli ismerősSötétbenNincs kiútFéktelen harag. Minden könyve Oxfordban játszódik, főszereplőjük Adam Fawley detektívfelügyelő és rendőrcsapata. Az Egy közeli ismerőst 2019-ben jelölték legjobb krimi kategóriában a Brit Könyvdíjra. A Nincs kiút felkerült a Sunday Times „A 100 legjobb krimi, amit 1945 óta írtak” listájára. Cara Hunter több mint egymillió példányt adott el könyveiből világszerte. Legújabb könyvéből sorozat is készül.

Bill Clinton – James Patterson: Az elnök lánya

Ismerd meg a thrillert, ami azonnal #1 New York Times bestseller lett, és nem véletlenül: a szerzőpárosa Lee Child szerint egy igazi álomcsapat. Minden részlet a helyén van, mert az egyik szerző Bill Clinton, az USA korábbi elnöke. A feszültség és a cselekmény pedig megállíthatatlanul dübörög, mert a másik szerző a világ legnagyobb példányszámban eladott thrillerszerzője, James Patterson.hazafele-rose-tremain.pngA történetről: Minden elnöknek vannak rémálmai. De ez most valóra vált. Matthew Keating, az USA korábbi elnöke, aki előzőleg haditengerészeti SEAL volt, mindig épp oly keményen és elkötelezetten védelmezte családját, mint a hazát. Most azonban támadás célpontjává válik. Egy őrült elrabolja Keating tizenéves lányát, Melanie-t – minden szülő retteg attól, hogy ez bekövetkezhet, és egyben nemzetbiztonsági krízishelyzet alakul ki. Az egész világ valós időben követi az eseményeket, Keating pedig egyedül vág bele a küldetésbe, amely vezetőként, katonaként és apaként egyaránt próbára teszi képességeit.

További információ:
https://21.szazadkiado.hu/
https://www.facebook.com/21szazadkiado/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9916699362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása