Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

CSR díjat nyert a Starbucks és a Nem Adom Fel Alapítvány érzékenyítő programja

2023. február 16. - Antalfy Krisztina

A Starbucks Magyarország 2023. január 18-án Vállalati ügyek kategóriában nyert díjat foglalkoztatási programjával a CSR Doing Good Award gálán. A díjazott kezdeményezés a Magyarországon az AmRest Kft. által üzemeltetett kávézólánc és a Nem Adom Fel Alapítvány kooperációjából jött létre. A Neked is van helyed nevű közös projektnek köszönhetően 2022-ben 16 megváltozott munkaképességű személynek biztosított munka- és fejlődési lehetőséget kávézóiban a Starbucks Magyarország.

csr_award_starbucks.png

A Starbucks számos kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet egymás elfogadására és támogatására. Különböző kezdeményezésein keresztül évek óta tesz azért, hogy hozzájáruljon egy befogadóbb és elfogadóbb közösség kialakításához. A vállalat kiemelt figyelmet fordít a megváltozott munkaképességű partnerekre is. Azért, hogy számukra is munkát biztosítson, a vállalat a Nem Adom Fel Alapítvánnyal 2021 óta működik együtt, amely a társadalom hátrányos helyzetű tagjait (fogyatékosággal élő személyek, tanulásban akadályozottak, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok, időskorúak stb.) támogatja.

A Starbucks Magyarország Neked is van helyed foglalkoztatási programja a Nem Adom Fel Alapítvánnyal együttműködve jött létre. A program a CSR Doing Good Award versenyen Szervezetfejlesztés és a munkavállalókat érintő fejlesztések alkategória díját nyerte el.

Az együttműködés keretében 2022-ben 16 megváltozott munkaképességű személy nyert felvételt a Starbucks Magyarország üzleteibe. A közös eszmék által motivált kooperációnak köszönhetően az Alapítvány és a kávézólánc rengeteg értékes tapasztalattal és pillanattal gazdagodhatott az elmúlt években. A Starbucks számára kiemelt fontosságú, hogy megfelelő környezetet tudjon biztosítani új partnerei számára, ennek érdekében személyre szabott tréningeket szervez, hogy minden érintett képességeihez mérten tudjon részt venni a kávéház nyújtotta feladatokban, valamint, hogy mindennapjaik stresszmentesen teljenek és a csapat egyenjogú tagjaivá válhassanak.

Magasak a munkaerőpiaci elvárások, a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása pedig speciális igényeket követelhet, amelynek eredményeképpen nehezebben találnak munkát. Mi ezen a helyzeten szeretnénk változtatni és példát mutatni arról, hogy a közös munka működőképes és az összefogás során mind a két fél gazdagodhat valamivel. Az együttműködés lehetőséget nyújthat a fogyatékkal élők személyes fejlődésére és integrációjára, valamint a saját partnereink érzékenyítésére is - mondta el Szito Anett, a Starbucks hazai brand HR managere. – Az csak tovább fokozza örömünket és sikerélményünket, hogy ezen törekvésünket a CSR Doing Good Award egy díjjal támogatta.”

Az alapítvány az együttműködésen túl saját projektjéhez is kapott anyagi támogatást a Starbuckstól a Doing Good programon keresztül. A kávéház közel hatszázezer forinttal támogatta a Nem Adom fel Alapítvány Léleköntő programjának épületfelújítását.

További információ:
Starbucks Magyarország

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7518051062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása