Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Végéhez érkezett a Facing The Gap projekt

2016. augusztus 18. - Antalfy Krisztina

Tizennégy országból, három kontinensről fogadta a drámapedagógia és a színházi nevelés iránt érdeklődő részvevőket a The GAP konferencia, melyet az InSite Drama és az Örkény Színház rendezett július utolsó hétvégéjén, Budapesten.

workshop03.jpg

A háromnapos program a 2014 óta zajló nemzetközi Facing The Gap projekt záróeseménye volt – előadások, műhelymunkák, és egy színházi nevelési előadás során ismerhették meg a két éven át fejlesztett módszertant a konferencia résztvevői.

Az egyik legjelentősebb meghívott előadó prof. David Davis volt, aki még a 90-es években fontos szerepet játszott a magyarországi drámapedagógia alakulásában. Előadásában a drámapedagógia módszertanának leegyszerűsítő használata ellen beszélt, és kiemelte a fikcióban/játékban megélt komplex, drámai pillanatok fontosságát, illetve a pedagógiai és művészeti folyamatok összekapcsolódásának jelentőségét.  

kostas_workshop.JPG

A konferencián nemcsak beszéltek a fiatalokról, hanem komoly szerepet is szántak nekik a szervezők: az eseményt megelőző nemzetközi ifjúsági csereprogramon résztvevő fiatalok maguk is workshopot vezettek a konferencián, valamint véleményükkel, aktivitásukkal is gazdagították a programot. Az esemény megvalósulását komoly önkéntes-sereg segítette.

A konferencián bemutatkoztak fontos hazai színházi nevelési műhelyek is, a házigazda Örkény IRAM mellett a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ és a Káva Színház, valamint, színházi formákat is alkalmazó civil szervezetként, az Artemisszió Alapítvány is.

workshop01.jpg

A nemzetközi tanácskozást egy projekttervező-műhely zárta, ezen 15 projektötletet dolgoztak ki részletesen a résztvevők. Mint sok más anyag, ezek leírásai is megtalálhatók a projekt honlapján (www.facingthegap.eu), ahol a szervezők folyamatosan tesznek közzé a projekthez, és a konferenciához kapcsolódó szakirodalmat és tájékoztató anyagokat, melyekről a projekt Facebook-oldalán keresztül is rendszeresen küldenek értesítéseket.

macsai_megnyito.jpg

nevtelen_3_41.pngTovábbi információ:
https://www.facebook.com/facingthegap

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7910424234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása