Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Lépj be velem a Continental Hotel Budapest mesés falai közé!

2016. február 10. - Antalfy Krisztina

Egy fennmaradt műemléképület a századvégből

Van egy gyönyörű hely Budapest belvárosában, karnyújtásnyira a Dohány utcai Zsinagógától, a történelmi negyedben, melynek helyén az Ágoston Emil által tervezett, egykori szecessziós stílusú Hungária Fürdő állt, ahol a vidékről feljövő középosztálybeli birtokosok, kereskedők, a környékbeli fürdőszoba nélküli lakásokban élő emberek mellett, az akkoriban fénykorát élő New York Kávéház legnevesebb vendégei, a reformkor nagyjai, és a márciusi ifjak is megfordultak. Ez a mesés múlttal rendelkező, Mazen Al Ramahi szállodacsoportjának egyik gyöngyszeme, a Continental Hotel Budapest****Superior, amely mindig tárt karokkal várja vendégeit.

82.jpg

Az egykori Hungária Fürdő és Continental Szálló helyén felépült Continental Hotel Budapest****Superior 2010. június 15-től fogad vendégeket.  Hivatalos megnyitóját 2010. szeptember 22-én tartották mintegy félezer vendég jelenlétében. A 180 éves épületegyüttes múltjáról bővebben itt olvashatsz.

nevtelen1.png

Néhány héttel ezelőtt, egy kellemes vasárnap reggel léptem át életemben először a csodálatos Continental Hotel Budapest****Superior bronz kapuzatát. A város zaját magam mögött hagyva, azonnal magával ragadt a kifinomult elegancia, és a szecessziós építészet részletessége, ahol egyszerre érezhető a múlt és a modern jelen.

575abdb92e7caee57869f06566654420.jpg

A boltíves üvegezett mennyezet alatt – mely az egykori Hungária Fürdőnek adott otthont, most a szálloda recepciója, hallja áll – azonnal megelevenedik a századfordulós Budapest, és a csarnok falaiból szinte még hallható azon hölgyek és urak zsibongása, akik a 19. század fordulóján élvezhették a fürdőpalota csodáit.

11429251_899403070100925_1671722231_n.jpg

Az ismerkedést ezzel a nagy múlttal rendelkező szállodával az elnöki lakosztályban kezdtem, ahonnan közvetlen rálátásom volt az Araz Étterem belső udvarának tűzfalára, ahol azonnal megakadt a szemem egygyönyörű festményen. Mint később megtudtam a látványos alkotás a Neopaint Works keze munkáját dicséri és mindössze 14 nap alatt készítették el remek kezű fiatalemberek. A végeredmény pedig amellett, hogy gyönyörű lett, remekül tükrözi a szálloda és az étterem századfordulós múltját.

008ba1e8137a7ce2379fa9c4ad0402ea.jpg

És ha már olyan magasan voltam, nem hagyhattam ki a mesésen kialakított tetőtéri pihenőkertet, ahonnan remek kilátás nyílik a szomszédos Bazilikára, a Zsinagóga kupoláira és a várra. És, bár a téli hideg nem engedte, hogy belecsobbanjak, azért kellő távolságról megcsodálhattam a napozóterasszal ellátott tetőtéri  medencét is, mely egyedülállónak számít a magyarországi szállodák között.

4c1a2cf7bdc4a27ee573395064279430.jpg

Ha ez még nem volna elég, a Continental Hotel Budapest****Superior Spa részleggel is rendelkezik, mely a budapesti hotelek egyik legnagyobb és legkorszerűbb felszerelésű wellness és fitness (beltéri medence, jakuzzi, zuhany, szauna, és masszázs) élményét biztosítja, és bizony nem csupán a szálloda vendégei számára. A wellness részleget ugyanis bárki igénybe veheti 3500 forintért.

Amennyiben a lubickolást elsőre még kihagynád, akkor is érdemes belépned a hotel épületébe, hisz ha hozzám hasonlóan nagy kávéimádóvagy, akkor feltétlenül muszáj belekóstolnod a korhűen helyreállított főbejárat felett elhelyezkedő Galéria Kávézó kávékülönlegességeibe, remek étel kínálatába, mindemellett a szendvics specialitásokba, tortakülönlegességekbe, a különböző saláta variációkba és ínycsiklandozó koktélokba.

58cc3cbf4ba604047fc3fb66f46060ed.jpg

Nyitva tartás: 9:00 – 01:00
Galéria Kávézó

Ha esetleg egyedül érkeznél, és csak elbújnál kicsit a város zaja elől, mert mondjuk szükséged van egy kis alkotói magányra, a Galéria Kávézón belül ezt is megkapod, hisz a szálloda térítésmentesen biztosít internet hozzáférést és számítógépet a vendégek számára a Corporate Lounge-ban.

Végül, de nem utolsó sorban itt van még a hotel saját étterme az Araz, és ami a legjobb, hogy bármikor belekóstolhatunk a nemzetközi gasztronómiai verseny zsűrijébe is beválasztott séf főztjébe, hisz az étterem mindenki számára nyitva tart.

araz_new.jpg

A Nyár utca és Dohány utca sarkán található főbejárattól balra helyezkedik el az éttermi lounge, ahová egy pohár italra vagy beszélgetésre beülhetnek azok, akiknek kevesebb idejük van a kulináris élvezetekre az adott pillanatban. A főbejárattól jobbra helyezkedik el az étterem központi része, mely alkalmazkodva a korabeli Hungária Fürdőmegmaradt stílusjegyeihez, szecessziós hangulatot áraszt. Kiválóan alkalmas ebédek, vacsorák, welcome fogadások megtartására, sőt még esküvői helyszínként is szolgálhat.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode

Nyitvatartás: 7:00 – 23:00
ARAZ Étterem

 

Egy virtuális séta?

Cím: 1074 Budapest, Dohány utca 42-44.
Telefon: +36 1-815-1100
E-mail: araz@araz.hu

További információ:
www.continentalhotelbudapest.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8813648550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása