Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

5 tuti tipp, ha utolér az influenza

2016. február 17. - Antalfy Krisztina

Gyógyszerek nélkül is hatékonyan

Ébredés, készülődés, rohanva elkortyolva a reggeli kávét, még pár falat, majd indulás. Szinte minden nap ugyanúgy kezdődött, egészen addig, amíg egyik reggel fájdalmas torokfájásra nem ébredtem. Nagyon kellemetlen érzés volt, de nem akartam azonnal a patikába rohanni. Inkább előkerestem nagyikám régi gyógynövényes receptjeit, mert jobban bízok a természet erejében, mint a hiper-szuper gyógyszerekben.

Verbena

Mai bejegyzésem főleg azoknak szól, akik hozzám hasonlóan nem szeretnek bespájzolni a gyógyszertárban fellelhető csodaszerekből, tablettákból, szirupokból. Úgy egy éve erős gyomorégéssel küzdöttem, és az orvosok kezdődő reflux-al diagnosztizáltak. Bár azelőtt sem voltam egy nagy gyógyszer faló, a betegség óta inkább az alternatív megoldásokat keresem, legyen szó gyomorégésről, influenzáról, vagy erős torokfájdalomról.

Mert miért ne gyógyíthatnánk magunkat mellékhatások nélkül?

A helyzet az, hogy régóta foglalkozom a gyógynövények adta lehetőségekkel, köszönhetően annak, hogy nagymamám már kislány koromban is csak a házi készítésű hagymateával, menta főzettel, bodza fürdővel segített ki az influenzás időszakokból. A gyógynövények mellett kipróbáltam a Verbena cukorkáit is, amelyek értékes, igazi gyógynövénykivonatokat tartalmaznak. Ezen gyógynövények a Tátra-aljai területekről származnak, amelyek Szlovákia legtisztább és legegészségesebb régiói közé tartoznak.

A kivonatok alapjául azokat a gyógynövényeket választották ki, amelyek az 
5 leggyakoribb civilizációs betegség ellen nyújthatnak védelmet:

Verbena

A kivonatban használt gyógynövények hatékonyak lehetnek a leggyakoribb megbetegedések ellen. A megelőzés kényelmes módját jelenthetik a légúti megbetegedések ellen, erősíthetik az ellenálló képességet, javíthatják az emésztést, antidepresszív hatással bírhatnak, és elősegíthetik a szervezet méregtelenítését.

Az attraktív külsővel párosított kivételes ízélmény és a gyógynövény-kivonatok kiegyensúlyozott tartalmának kombinációja még a legigényesebb fogyasztók elvárásainak és igényeinek is megfelelnek.

Verbena

CSIPKEBOGYÓ:

Immunerősítő hatású lehet a C, E, B, K vitaminoknak köszönhetően…

A csipkebogyóban lévő hatóanyagok remek kiegészítő forrásai lehetnek az emberi szervezetnek. Megtalálhatók benne az A,C, B és E vitaminok természetes forrásként. Kivonata antioxidánsokat és flavonoidokat tartalmaz, melyek vizelethajtó hatása révén gyorsabban tud a méregtelenítés végbemenni. Fertőtleníti az emésztőrendszert, ellazítja a sima izmokat a belekben és javítja az emésztést. A csipkebogyó kivonata összességében véve immunerősítő hatású, kiválóan alkalmas lehet megfázásos betegségek megelőzésére és segítheti a regenerációt is.

Verbena

Tipp:

Verbena csipkebogyó cukorka
Kiszerelés: 60g

Verbena

ZSÁLYA:

A zsálya csökkentheti a torokfájást és az ínygyulladást

A zsálya az a gyógynövény, amit a régi időkben a nép csodaszerként használt. Kedvező hatásai a belső szervi megbetegedéseknél érzékelhetők, főleg májelégtelenségnél, de az epehólyagnál, gyomorbántalmak esetén, vesebetegségeknél, valamint a gerincvelő és mirigybántalmaknál is hatásos lehet. A zsályának gyulladásgátló, antibakteriális és antiszeptikus hatása is lehet. Kiválóan alkalmas a torokgyulladás kezelésére, valamint a szájüreg gyulladásos megbetegedései kezelésére is. Megfázásos tüneteknél a légzőszervekből és a gyomorból elvezeti a váladékanyagokat, s ezáltal étvágynövelő hatása van. A zsálya kivonata elősegítheti a szervezet belső egyensúlyának megtartását.

Verbena

Tipp:

Verbena zsálya cukorka
Kiszerelés: 60g

Verbena
BODZA:

A bodzát meghűléses betegségeknél izzasztó hatása miatt használják és emellett serkentheti az immunrendszert.

A bodza fűszer- és gyógynövényként egyaránt felhasználható. A bodzából számos hasznos és ízletes finomság is készíthető, mint pl. szörp, tea, dzsem, lekvár… A bodzavirág főbb gyógyhatásai teaként felhasználva: meghűléses betegségekre izzasztószerként, illetve az immunrendszer serkentőjeként.A bodza bogyójából készült lekvár kiváló hashajtó és vizelethajtó, illetve vértisztító hatású. A Verbena bodzás cukorka is tartalmaz hozzáadott C vitamint, mely támogatja az immunrendszer működését.
Verbena
Tipp:

Verbena bodza cukorka 
Kiszerelés: 60 g

 

Verbena

GYÖMBÉR:
A gyömbér kiváló megfázás és hörghurut esetén…

A gyömbért, mint növényt csak a népi gyógyászatban használják betegségek kezelésére, elsősorban fűszernövény. Jellegzetes ízét és illatát az illóolaj (bizabolén), a gingerolok és a shogaolok adják. Ez az illóolaj a gyökérben termelődik, mely csökkenti a nyálkahártyák irritációját. A hatóanyagok koncentrációja közvetlenül a héj alatt a legmagasabb, ezért ha gyökér formában fogyasztjuk, csak nagyon vékonyan hámozzuk, de az is elég, ha a gyökeret csupán erősen megmossuk és megdörzsöljük. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően kiváló megfázás és hörghurut esetén, illetve növeli az immunrendszer fertőzésekkel szembeni ellenálló-képességét . Köztudottan jó emésztési zavarok enyhítésére (enyhe gyomorrontás, puffadás), de émelygésnél, hányingernél is segítségünkre lehet a gyömbér, sőt egyes hagyományok szerint javítja a memóriát is. A Verbena gyömbéres cukorka is tartalmaz hozzáadott C vitamint, mely támogatja az immunrendszer működését.

Verbena

Tipp:

Verbena gyömbér cukorka
Kiszerelés: 60 g

Verbena

CITROMFŰ: 

A citromfű a „nyugalom gyógynövénye”, melyet mézfűnek, méhfűnek is szoktak nevezni.
..

A citromfű a „nyugalom gyógynövénye”, melyet mézfűnek, méhfűnek, igaz nádrafűnek is szoktak nevezni. Illóolaja ideg- és szívnyugtató, görcsoldó. Serkenti az emésztést, és gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is. Serkenti a máj működését, emésztésjavító, puffadásgátló. Izzasztó hatása is van. Szabályozza a pajzsmirigy működését és csökkenti a túltermelésből adódó idegességet. A növényben található polifenolok antivirális tulajdonságúak, segítik az ajakherpesz gyógyulását és felére csökkentik a vírus kialakulásának gyakoriságát. A Verbena citromfüves cukorka is tartalmaz hozzáadott C vitamint, mely támogatja az immunrendszer működését.

Verbena

Tipp:

Verbena citromfű cukorka
Kiszerelés: 60 g

Előzd meg még ma a torokfájást, és kezeld hatékonyan az influenzát! 
Próbáld ki te is a Verbena cukorkáit!

Kiss

További információ: 
Verbena Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9613648476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása