Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Sztárok, luxusautók és egy csokornyi bokréta

Így ünnepelt a Wallis Motor Pest!

2016. május 09. - Antalfy Krisztina

Annak örömére, ha egy újonnan emelt épület falai elérik azt a legnagyobb magasságot, ahol már megkezdődhet a tetőszerkezet elhelyezése, az épület dolgozói és persze annak megrendelői megtartják a hagyományos Bokréta ünnepséget. Így tett a Wallis Motor Pest Kft. is, amelynek legújabb beruházása, az épülő BMW és MINI márkakereskedés a legmagasabb pontjához érkezett. A BMW alakú bokréta felvonásán a Wallis nagykövetei is részt vettek. Wolf Kati, Aryee Claudia Tücsi, Schiffer Miklós, Rakonczai Imre és Harsányi Levente is együtt ünnepelték ezt a mérföldkövet a Wallis vezetőségével, és Csisztu Zsuzsával, az esemény háziasszonyával. Nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy én is részt vehettem a nagy napon.

fotorcreatedh.jpg

Időpont: 2016. május 05.
Helyszín:
Wallis Motor Pest Kft.
Moderátor:
Csisztu Zsuzsa.

De mi is az a bokrétaünnep?


Imádom az autókat, szívem csücske továbbra is a három ajtós Mini Cooper - még úgy is, hogy 1994 óta a marcona bajorok fennhatósága alá került a márka. Így nagy öröm volt számomra eleget tenni a Wallis Motor Pest Kft. meghívásának, azonban őszinte leszek, nem igazán tudtam, hogy mit is takar a meghívóban szereplő hagyományos Bokrétaünnepség, ezért után kellett olvassak mit is jelent pontosan ez a régi hagyományokat idéző esemény.

fotorcreatedfgfd_1.jpg

Eredete

A bokrétaünnep eredete egészen a 14. századig nyúlik vissza. Az egyes fontosabb munkafázisok után ünnepélyes összejöveteleket tartottak, ezeken találkozhattak a vezetők és beosztottak, és hasonlóan az aratás utáni hálaadási ünnepségekhez (aratóünnep), megünnepelték a munka eredményét. Magyarországon német (osztrák) hatásra terjedt el.

A bokrétaünnep menete

A hagyományok szerint az épület legmagasabb pontjára bokrétafát állítanak, vagy bokrétacsokrot helyeznek el. Az egyik ács vagy a pallér beszédet mond. Ezen köszönetet mond egyrészt az építésznek és a tulajdonosnak, másrészt Isten áldását kéri a házra. A szónok szokás szerint egy pohár bort vagy pálinkát kap, amelyet a háztulajdonos egészségére ürít, majd a tetőről lehajítja. Ha a pohár összetörik, minden jól fog alakulni, de ha épen marad, az rossz előjelnek számít és természetesen a ledobója számára is nagy szégyent jelent. A háztulajdonosnak még be kell vernie az utolsó szöget, amelynek során könnyen a munkások ugratásának áldozata lehet.

nagykovetek_bokreta.jpg

Az ünnepi beszédet követően legtöbbször magán az építkezés helyén bokrétaünnepi lakomát tartottak. A háztulajdonos a lakomával mond köszönetet az építkezésen dolgozóknak. A 15. ás 16. században az étel-ital az építőmunka megkezdésekor vagy befejezésekor a munkások bérének része volt. A bokrétaünnepre a munkások mellett a többi segítőt, a szomszédokat és az építési vállalkozó képviselőjét is meghívták. Ugyanakkor alkalom nyílt arra is, hogy a barátoknak és rokonoknak bemutatassák az építkezés állását.

De most térjünk vissza a Wallis Motor Pest Kft. legújabb beruházására!

 

Wolf Kati a Wallis egyik legújabb márkanagykövete a vezetés megszállottja és amint lehetett, megszerezte a jogosítványát, azóta pedig szinte hozzá van nőve az autójához. „Ha jó autóban ülsz, élmény a vezetés. Amikor először ültem BMW-ben, azonnal megfogott, ahogy fekszik az úton, ahogy gyorsul vagy ahogy fékez, lenyűgöző. Szerintem csak ebben a kocsiban van ilyen erő” – kezdte Kati, aki a Wallis Motor Pest Kft. bokrétaünnepén kíváncsian szemlélte az épülő új BMW és MINI márkakereskedés makettjét. „Fantasztikus lesz az új épület, magával ragadó volt már a makett is. Emellett nekem nagyon fontos, hogy a Wallisnál szinte baráti a hangulat, és szerintem ez az új szalonban is érezhető lesz” – folytatta az énekesnő, aki városban nyugodtabb tempóban vezet, míg autópályán kihasználja a lehetőséget és felgyorsít.

csisztu_zsuzsa_wolf_kati.jpg

„Városban szerintem nem szabad sietni, érdemes inkább idegeskedés nélkül élvezni a tempót és rákészülni, hogy kicsit tovább tart majd az út. Dugóban például nekem mindig nyitva a naptáram, bekapcsolom a kihangosítót és intézem az ügyeimet, rádiót hallgatok vagy ha velem vannak a lányok, akkor velük foglalkozom. Autópályán persze egészen más a helyzet, mert akkor a gyorsabb tempót élvezem” – magyarázta.

Harsányi Levente szintén korán megszerezte a jogosítványát, és kétgyermekes apukaként most már elsősorban a biztonságot és a kényelmet tartja szem előtt. „Ma már úgy választok autót, hogy először a hátsó ülést nézem meg, hogy a gyerekek elférjenek. Utána jön csak a vezetőülés, ahol számomra a legfontosabb a kényelem” – mesélte tapasztalatait a műsorvezető, aki már a középiskolában is alig várta, hogy volán mögé üljön.

rakonczai_imre_harsanyi_levi.jpg

„Harmadikos koromban, épp bizonyítványosztás előtt kaptam kézhez a jogsit. Amikor suli után az osztálytársaim elindultak a metróhoz, a buszhoz vagy a villamoshoz, én csak lazán megcsörgettem a kocsikulcsot, hogy nálam van még néhány hely” – emlékezett vissza nevetve a műsorvezető, aki azonnal belevetette magát a vezetés örömeibe. „Beültünk nagyapám öreg autójába, vagy a Balatonra vagy a város központi helyeire mentünk a haverokkal. Lehúzott ablakkal, tomboló zene mellett szeltük az utakat. Megvalósult, amire évekig, kiéhezve vártunk, és ez nagyon nagy élmény volt” – tette hozzá.

wallis_beruhazas_3.jpg

A tervek szerint a Wallis Motor Pest Kft új márkakereskedése szeptember 22-én nyílik meg az ügyfelek előtt.

nevtelen_3_14.png

13151246_1195717587129848_1808551996_n.jpg

Fantasztikus volt részt venni az ünnepségen, remélem ősszel megmutathatom számodra a kész épületet!
További információ:
Wallis Motor Pest Kft.

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr108699654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása