Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Hogyan őrizzük meg bőrünk nyári barnaságát?

2016. augusztus 13. - Antalfy Krisztina

Közeledik a nyár vége, a nyaralásról visszatérnek az emberek a városba, a bikini helyett pedig előkerülnek a kardigánok. De a hűvösebb idő beköszönte nem jelenti egyértelműen azt, hogy már most el kell tűnnie bőrünk nyári ragyogásának. A Biobaza tippjeivel még tartósabb lehet a nyári barnaságunk.

photocat_7.jpg

Szőrteleníts okosan!

Ha gyantát használsz, érdemes nem közvetlenül , de mindenképpen nyaralás, napozás előtt elvégezni a művelet, mert a gyanta nagyobb mértékben távolíthatja el a napbarnított bőr felső sejtjeit. Megoldás lehet még az elektromos szőrtelenítőkészülék, hiszen ez kíméletesebb a bőrhöz, kevésbé árt a bőrszínnek.

tumblr_nfexyldsyy1qj4315o1_500.gif

Most ne radírozz!

Ha szeretnéd tovább megőrizni a nyári barnaságot, akkor néhány hétig ne radírozd napbarnított bőröd, mert ez is halványítja a bőrszínt. Bőrradírozást pedig időzítsük a napozás elé, mert a bőrsejtek ciklusa a radírozás után kezdődik, és tovább tart majd a nyári bőrszín.

Fokozatosan barnulj!

Fokozatosan és biztonságosan érd el a barna színt. Minél lassabban barnulsz, annál tovább fog tartani a nyári bőrszín.

4c7436f419f3c8fa7e521c8422df3818.jpg
Használj barnulásfokozó készítményt!

A barnító dzsemek és olajok fokozzák a barnaságot, ápolnak, segítségükkel hosszabban tartó bőrszín érhető el. Természetes összetevők, sárgarépa, dió, olíva és körömvirág találhatók a Biobaza Sun barnító dzsemekben és napozóolajban. A sárgarépaolaj serkenti a barnulást. A dió-kivonat nyugtatóan hat, az olívaolaj mélyreható hidratálást biztosít, a körömvirág-olaj pedig nyugtatja az irritált bőrt

Védekezz!

Napozáskor mindig használj fényvédőkrémet, hogy megakadályozd a leégést, és a bőr károsodását!

giphy_16.gif

Ápold napozás után a bőröd!

Használj napozás utáni ápolókrémet, lotiont! Például remek a BIOBAZA Sun Barnulásfokozó lotion: könnyed formulája kettős hatással rendelkezik: intenzíven ápolja a bőrt napozás után és segíti a bőr színmegtartó képességét. A BIOBAZA Napozás Utáni Joghurt pedig természetes összetevőkben gazdag formulája pedig intenzíven hidratálja a nap által kiszárított bőrt.

photocat34_1.jpg

Hidratálj belükről is!

A víz megnöveli a bőrsejtek élettartalmat, ezért igyál napi 2 liter vizet és fogyassz magas víztartalmú élelmiszereket például görögdinnyét, uborkát, angol zellert!

Táplálkozz a bőrszínedért!

Fogyassz antioxidánsokban gazdag élelmiszereket, ezek védik a bőrt és fokozhatják a melanin-termelést. A sárgarépa, sárgadinnye, barack, spenót és paradicsom mind elérhető nyár végén és ősszel és segítik a barna bőrszín megőrzését.

giphyl.gif

nevtelen_3_38.pngTovábbi információ:
Biobaza

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és természetesen az Instagram-on is követhetsz: @voilamode13.

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4810414552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása