Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Közös túrázás az Everest csapattal

Száraz Dénés a Pilisben

2016. december 15. - Antalfy Krisztina

Legnagyobb örömömre én is meghívást kaptam arra a baráti túrázásra, amin Klein Dávid, Suhajda Szilárd és Száraz Dénes színművész is részt vett. Azonban bánatomra az utolsó pillanatban le kellett mondjam az egészet, mert mikor máskor durrana be a fogam, ha nem azon a hétvégén. De jelentem már jól vagyok, a fogam is túlélte, és ennek örömére elhoztam számodra a pilisi túra élménybeszámolóját.

everest_suhajdaszilard_szarazdenes_kleindavid.JPG

Száraz Dénes színművész rendszeres terepfutó, be van építve az edzés a mindennapjaiba, így számára egy pilisi túra egy kis levezetés csupán. A túrázós hétvégén volt öröm, volt csúcsfotó, igaz a Magyar Everest Expedíció 2017 trekking csapatának edzésén a magasság meg sem közelítette a Mt. Everest csúcsát.

Ahova 2017. márciusában indul Klein Dávid és Suhajda Szilárd expedíciós hegymászó, hogy oxigénpalack nélkül másszák meg a világ legmagasabb hegyét, 8848 m magaságban. Az alaptáborig (5344 m) velük tartó treking csapat egyik tagja Száraz Dénes színművész, aki örült a hétvégi túrán a baráti társaságnak, élvezte a friss levegőt, a tél előtti utolsó napsugarakat.

Száraz Dénes színművésznek jó levezetés volt ez a túra, mivel ő rendszeres terepfutó és a mindennapjaiba is be van építve az edzés. Az Expedíció túra részére Dénes keményen készül, nemrégiben a Testnevelési Egyetem teljesítmény felmérőjén is részt vett.

everest_kleindavid_suhajdaszilard.JPG

Ha már csinálunk valamit, akkor csináljuk jól, mivel már jártam 6500 méteres magasságban, így tudom mivel jár egy ilyen túra. Az igaz, hogy most valamivel alacsonyabbra – 5344 méterig –, megyünk a trekking csapattal. És ha már ott leszünk, és lesz arra lehetőség, hogy felmenjünk magasabbra, akár egy másik hegyen, én biztosan nem hagyom ki.” - mondta a színész, aki a pilisi túrára kisfiával érkezett, akit a közel 8 kilométer alatt, azért néha a nyakába kellett vennie.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd részvételével 2017. március 28-án indul a Magyar Everest Expedíció 2017, melynek célja a Föld legmagasabb csúcsának (8848 m) oxigénpalack nélküli elérése, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében. A Föld legmagasabb pontján még nem állt magyar hegymászó oxigénpalack nélkül, ezért a tavasszal induló expedíció különlegessége, hogy Klein Dávid és Suhajda Szilárd lehetnek az első magyar hegymászók, akik mesterséges oxigén használata nélkül érhetik el a Mount Everest csúcsát.

everest_csoportkep.JPG

Az úgynevezett „tiszta”, azaz palack nélküli hegymászás óriási kihívás és kiemelkedő teljesítmény a sportolók számára: napjainkig a csúcsot hozzávetőleg hétezren érték el, amely mászásokból a 2,8%-a zajlott palack nélkül. A magyar hegymászó-történelemben egyedülálló sportteljesítmény elérését a tervek szerint egy kéthónapos expedíciós idő előzi meg.

Az expedíció további érdekessége, hogy a „trekking túrának” nevezett szakaszán - melyet Katmandu és az Everest alaptábor között tesznek meg - több hazai híresség is elkíséri majd Klein Dávidot és Suhajda Szilárdot. A csatlakozó trekking túrázók célja, hogy 2840 méterről indulva több napon keresztül gyalogolva az alaptáborig - 5344 méterig – felhívják a figyelmet a természet szeretetére, nagyságára.

everest_szarazdenes_dittrichervin_foto.jpg

A Mount Everest megmászásának managere Stefano Favaro a sikeres üzletember, aki 2007-ben már adott egy világbajnokot Magyarországnak Talmácsi Gábor személyében.
nevtelen_3_76.png

Fotók: Mohai Balázs és Dittrich Ervin

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8012051961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása