Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

"Hajléktalan lett" Abaházi Csaba

2017. január 24. - Antalfy Krisztina

Igaz, csak egy éjszakára. A 103.9 Sláger FM reggeli sztárja, egy éjszakát a szabadban töltött, a földön aludva, mínusz 10 fokban, hogy így hívja fel a figyelmet azokra, akiknek minden éjjel a szabadban kell aludniuk.kint_alszik_2.JPG

Miután elmúltak az ünnepek, hajlamosak vagyunk kevésbé figyelni egymásra, pedig a januári és februári fagyok ugyanúgy szedik az áldozataikat a hajléktalanok között. Néhány takaróval, meleg ruhával, bárki tud segíteni rajtuk. Én is adakozom, és erre buzdítom minden hallgatónkat!”- mondta Abaházi Csaba, aki műsorvezetőtársához – Vágó Piroshoz  - kedden reggel hatkor az utcáról érkezett meg, nem éppen kipihenten.

"Perceket tudtam csak aludni, mert borzasztóan hideg volt, szinte fél fokonként éreztem, hogy hűl a levegő. Hiába, vettem fel három nadrágot, a derekam és a lábam nagyon fázott."-folytatta Abaházi.

"Volt egy pont, mikor úgy éreztem feladom, de aztán arra gondoltam, hogy egyetlen éjszakát legalább ki kell bírnom."-tette hozzá a műsorvezető, aki reméli, hogy egy megfázással megúszta az éjszakát.

kint_alszik.JPG

Az utcán alvásra expedíciós hegymászók készítették fel, Klein Dávid és Suhajda Szilárd ugyanis ők pontosan tudják, mire kell figyelni a szabadban alvásnál. A Mount Everest oxigén palack nélküli megmászására készülő hegymászók már átélték az időjárás legszélsőségesebb fokozatait is. Jelenleg az Everesten a téliszezonban a csúcs régióban a hőérzet akár mínusz 65 fok is lehet, a tavaszi szezonban valamivel kedvezőbb lesz, amikor indul a Magyar Everest Expedíció 2017.

Tegnap éjszaka a hegymászók tanácsaikkal látták el a Sláger Fm reggeli sztárját. Ellenőrizték Csaba öltözetét, hálózsákját, figyelmeztették a folyadékbevitel fontosságára, illetve arra, hogy nehogy alkoholt igyon, mert az végzetes is lehet.

kint_alszik_1.JPG

Klein Dávid, aki a leghidegebb élményét az Alaszkai - hegységben található, Denali hegyen szerezte a szinte folyamatos közel mínusz 45 fokos időjárásban, a következőket tette hozzá: “Az teljesen elfogadható, ha Csaba óránként felriad, a nem megszokott környezet miatt, más a levegő, más a hangok, a testhelyzet ezek mind elsőre szokatlan tényezők.  De, ha azt veszi észre, hogy negyed óránként érzi, fel kell kelnie, akkor ellenőrizni kell a szigetelést. Először lentről, lábnál, és a derék alatt. Meg kell figyelni honnan jön a kellemetlen hőérzet. Érdemes körülnézni, a talaj egyenletlenséget megviszgálni. Fontos a fejet takarni, mert azon keresztül veszítjük a legtöbb hőt."

“Védőfolyadék nagyon fontos! A legtöbb hőt a fej, a kéz és a lábunk adja le. Nagyon fontos, hogy lábunkat védjük, de ne szoros cipővel, mert az korlátozza a vérkeringést.” - tette hozzá Suhajda Szilárd, - “Így elkerülhetjük a fagyási sérüléseket, ami a perifériákon a legvalószínűbb."

kint_alszik_3.JPG

Klein Dávid és Suhajda Szilárd részvételével 2017. március 28-án indul a Magyar Everest Expedíció 2017, melynek célja a Föld legmagasabb csúcsának (8848 m) oxigénpalack nélküli elérése, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében.

Kövessétek az eseményeket a 103.9 Sláger FM-en, ahol folyamatos hírekről kaphattok a felkészülésről és az expedíció eseményeiről...
nevtelen_3_85.pngTovábbi információ:
103.9 Sláger FM

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és természetesen az Instagram-on is követhetsz: @voilamode13.

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5312158195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása