Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ilyen volt a hétvégi Konyhakiállítás

2017. március 06. - Antalfy Krisztina

Tökéletes ízélmény nincs minőségi víz nélkül

Magyarországon a vezetékes víz szigorú minőségellenőrzési folyamaton megy keresztül, és biztonsággal fogyasztható. A tisztítási és szűrési eljárások következtében nem, vagy csak rendkívül elenyésző mértékben tartalmazhat nem kívánatos anyagokat. Az ivóvíz azonban hosszú és néhol -igen elöregedett csővezetékeken át jut el a háztartásokba. Ráadásul ezek felújítási, javítási munkálatai során lebegő szennyeződések kerülhetnek bele, így érdemes olyan konyhai víztisztító berendezéseket használni otthonunkban, amelyek megszűrik, illetve lágyítják a csapvizet. Ezzel hozzájárulhatunk vízzel készült ételeink, italaink kiváló íz világához és konyhai gépeink élettartamát is meghosszabbíthatjuk.

bwt_konyhakiallitas_fotok_3.jpg

A víz összetevői

A kémiailag tiszta víz összetevői a hidrogén és az oxigén. Ebben a tiszta állapotában a víznek gyakorlatilag semmilyen íze nem lenne. A természetben azonban számtalan szerves és szervetlen anyaggal érintkezik, amelyek által egyedi ízt kap – ez lehet édeskés, lágy és bársonyos, de akár fémes, sós is. Attól függően, hogy milyen geológiai rétegeken halad át a víz, változó mennyiségben tartalmazhat például különböző ásványi anyagokat. A vízben oldott kálcium és magnézium sók döntően befolyásolják a kávé, a tea és a turmixok ízintenzitását. A magnézium, amely emberi szervezet számára alapvető fontosságú ásványi anyag, ízhordozónak számít, amely segítheti kiemelni a tea és a kávé ízét, zamatát és hozzájárul a turmixok vitalizáló és energetizáló hatásához. Léteznek olyan ízrontó anyagok, amelyeket csak megfelelő utó-vízszűréssel tudunk semlegesíteni. A legismertebb ilyen anyag a klór, amit a vízkezelés folyamata során fertőtlenítőszerként használnak. Jellegzetes szaga van, az íze pedig kellemetlen lehet az ízlelőbimbók számára.

gorogzita_konyha_limonade_s.jpg

Az ételek és a víz minősége közötti összefüggés

Sajátságos jellemzőit a víz a földrajzi területnek, a talajnak és még számos helyi tényezőnek is köszönheti, melyek aztán befolyásolják a vízzel elkészített étel ízét is. Más a víz például Olaszországban és más Magyarországon. Ez a különbözőség szolgál magyarázatul arra, hogy egy adott országban miért vannak kifejezett regionális eltérések az ízben. De nemcsak az ízről van szó, hiszen a víz minősége befolyásolja bizonyos ételek élvezeti értékét is. A víz minősége különösen fontos lehet az olyan ételek esetében, amelyek alkotórészének legalább fele víz, ilyen például akár a kenyér, vagy a pizza is.

bwt_konyhakiallitas_fotok_8.jpg

Az ízkatalizátor

A magnézium létfontosságú ásványi anyag, ugyanis segíti az anyagcserét, támogatja testünk megfelelő működését, de maga a szervezet nem képes előállítani. A stressz, a kimerültség, a mozgásszegény életmód hatására szervezetünk magnézium szintje csökken, így gondoskodni kell a pótlásáról. Fontos azonban, hogy ízhordozó tulajdonságának köszönhetően hozzájárulhat, hogy a kávé és tea valódi ízvilága kibontakozhasson, ízvilága hangsúlyosabbá váljon.

bwt_konyhakiallitas_fotok_5.jpg

Magnéziumpótlás tisztán vízzel

Az ásványi anyag pótlásának egyik egyszerűbb módja, ha magnéziumban gazdag vizet fogyasztunk.  A BWT vízszűrő kancsó szabadalmaztatott technológiája magnéziummal dúsítja a vizet, 2,7 liter szűrt víz 65 mg[1] magnéziumot tartalmaz, ami a napi átlagos magnézium szükséglet körülbelül 20%-át fedezi. Ez a mennyiség megfelel hozzávetőlegesen 7 db alma magnézium tartalmának. A szűrés eredménye: kiegyensúlyozott ásványi anyag tartalom, semleges pH-érték, selymes és bársonyos íz. Az így kapott víz segíti az aromák felszabadulását, előcsalogatja a rejtett íz – és illattartalékokat.

Vízkezelő megoldások

A piacon számos berendezés és eszköz áll rendelkezésre, amelyek hozzájárulhatnak a víz minőségének tökéletesítéséhez. Petró Vera, a BWT értékesítési igazgatója szerint a vízkezelő megoldás kiválasztásához elengedhetetlen az alapos informálódás:  „Széles a választék otthoni vízlágyító, víztisztító berendezésekből, de tapasztalat és hozzáértés nélkül, kénytelenek vagyunk saját megérzéseinkre, vagy az eladótól kapott információra támaszkodni. Mielőtt döntünk, nézzünk utána a márkának, hol gyártják, van-e szervizhálózata, terméktámogatása, a garanciális feltételeinek, és a berendezés karbantartási igényeinek. Átgondolt választással nem kell tartatunk váratlan költségektől, nem kell aggódnunk minőségi problémák miatt, és a szűrők tisztása, esetleges cseréje sem igényel minden alkalommal szakmai segítséget.”

bwt_konyhakiallitas_fotok_6.jpg

Komplex megoldás, ha otthonunkat BWT központi vízszűrő és vízlágyító berendezéssel szereljük fel, amit  konyhai víztisztító eszközökkel is érdemes kiegészíteni, így kiszűrhetjük a vezetékes vízből a lebegő szennyeződéseket, valamint azokat a zavaró tényezőket, amelyek csökkentik a víz élvezeti értékét. A szűrt víz használatával ráadásul megóvhatjuk konyhai gépeinket is a vízkövesedéstől

A BWT speciális vízszűrő kancsója, a BWT Magnesium Mineralizer, az egyedülálló szűrőbetétjének köszönhetően, a szűrt és lágyított vizet magnéziummal dúsítja. Semlegesíti a kellemetlen ízeket, szagokat, eltávolítja a klórt a csapvízből, valamint csökkenti a vízkőért felelős elemek mennyiségét a vízben. A magnéziumban gazdag víz fogyasztása önmagában is üdítően hathat.

[1]átlagos 17°dH vízkeménység esetén.

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és természetesen az Instagram-on is követhetsz: @voilamode13

További információ:
A BWT szakértő csapata tudja a választ a vízkezeléssel kapcsolatos kérdésekre.
www.bwt.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr812317615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása