Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

A hely, ahol nem kell pórázon tartanod gyermekeid

2017. március 29. - Antalfy Krisztina

Ahol végre az egész család kikapcsolódik

Leszögezem, nem vagyok anya, csak egy négy éves kisfiú nagynénje, de ahhoz épp eleget van velem, hogy értékelni tudjam a gyerekbarát helyeket. Imádom a kis rosszcsontot, ha velem van általában még jól nevelt is tud lenni, de körülbelül pont annyira tud egy dologra koncentrálni, mint egy aprócska aranyhal – fél percenként otthagyja az épp aktuális legóját, versenyautóját, és más inger után rohan. Csoda, hát hogy még egy vécépapírgurigába hajtogatott, lekváros hajú anyuka is kimerül mellette?  

ansicht_sonnenpark.jpg

Édesanyaként nem tudok nyilatkozni, de a barátnőim elmondása szerint kisgyerekeik mellett az élet gyakran olyan, mintha elmegyógyintézetet vezetnének, melynek ők is aktív tagjai, a nap végére pedig már nem tudják eldönteni, hogy ápolt, vagy beteg szerepet töltenek be saját otthonukban, és már annak is tudnak örülni, ha a gyerkőcök megették a vacsorát, elaludtak, ők pedig túlélték a napot.

giphy_54.gif

Úgy gondolom épp az ilyen őrült, olykor lehetetlen helyzetek alkalmával jöhetne Tündérkeresztanya, aki kimos, kivasal, megfőz és kitakarít helyettünk, vagy legalább is elvisz minket egy pihentető wellness-szállodába. A jó hír az, hogy bizony létezik ez a hely, ahol még akkor is kipihenhetjük magunkat, ha gyerkőceink hada vesz körül. 

Ez a hely az osztrák-magyar határt átlépve, Zsira község édes kis házaitól mindössze 400 méterre található német nyelvterületen. A burgenlandi fürdő Lutzmannsburg (Locsmánd) település fő attrakciója, és ahogy hallottam,  a legnaposabb osztrák régió, s nem mellesleg Sonnentherme nem csak Ausztria, de Európa egyik legcsaládcentrikusabb fürdője is. 

lobby_sonnenpark1.jpg

Jöhet az élménybeszámoló!

Eddig még nem jártam Európa ezen részén, így nagyon megörültem, hogy a Happy Family (happyfamily.hu) sajtónapok keretein belül én is elutazhattam a méltán híres burgenlandi Sonnenpark Hotelbe, és blogger társaimmal karöltve tesztelhettem a hotel családbarát szolgáltatásait, na meg a hozzá kapcsolódó Sonnentherme igazi „földi paradicsomát”.

Két autóval, néhány bőrönddel, na meg hatalmas lelkesedéssel indultunk neki a két napos kiruccanásnak. Mivel az utat végig csacsogtuk két blogger társammal, szinte fel sem tűnt az a röpke 3 óra, és máris kezünkbe tarthattuk szobáink kulcsait és testközelből élvezhettük Sunny Bunny és Pinky Bunny társaságát.

17458274_10212487621295040_4124883365959918565_n.jpg

A cuki nyuszik mellett ki kell térnem a hotel végtelenül kedves, hihetetlenül felkészült, motivált munkatársaira is, akik mindenre odafigyelnek és természetesen tényleg mindent megtesznek a vendégek számára.

17457744_1181275721995443_6872908061481278011_n.jpg

Az unalomnak itt nincsen helye!

Kétségtelen, ez a hely valódi paradicsom a kicsiknek, meg persze a gyerekekkel érkező családoknak, de azért a hozzám hasonló vendégek sem fognak itt unatkozni.

giphy_1_3.gif

Tény, hogy Sonnentherme családbarát szálloda, hisz a legkisebbektől a legnagyobbakig minden gyermek megtalálja itt a számítását, köszönhetően a "Babyworld"  baby csúszdáinak, baby medencéinek a "Funny Waters" hullámfürdőjének és a vadvizes, 202 méter hosszú "Twister" óriáscsúszdáinak, de persze a mesés fürdőkomplexum úgy van kialakítva, hogy a kismamák, meg persze a kispapák is remekül érezhetik magukat.

kinderschwimmkurs_kl.jpg

Az anyukákra, ill. a várandos kismamákra külön, a nyüzsgő medencéktől elszeparált alvóhelyiség, szoptató szoba vár, a kicsikre pedig egy minden jóval felszerelt babakonyha. De találunk itt pelenkázót, külön baba szobát, játszószobát, homokozót, beltéri mini csúszdát és rengeteg-rengetek játékot. 

bobbycar2.jpg

Itt a kaland valódi kaland

Bár mi nem próbáltuk ki – a kicsiknek lehetősége van együtt utazni Sunny Bunny mesevilágába a különleges varázsvonattal, vagy kiruccanhatnak a vízi-dodzsemekkel és felfedezhetik a víz alatti világot a hotel búvár oktatóival. De van itt motorpálya is kifejezetten a legkissebbeknek, ahol a gyerkőcök Bobby Car Grand Prix kisautókkal versenyezhetnek, míg a bátrabbak kipróbálhatják magukat az ugró toronynál.

kletterwand1.jpg

Persze a versenyzés itt nem érhet véget: a Sonnentherme csúszdás kalandajai során a 14 éves kor alattiak kalandos csúszda versenyeken mérhetik le gyorsaságukat, melynek végén még győztest is hirdetnek.

quaxi.jpg

Szépülj mint egy királynő!

A kikapcsolódás remek, de szerencsére a hotel dolgozói nem feledkeztek meg egy igen lényeges kérdésről, a tesi-lelki kényeztetésről, vagyis a Beauty World-ről sem.

snoezelen1.jpg

Így amíg a kicsik a fürdőnadrágjuk koptatják a csúszdákon, apa pedig a szaunában gőzölög, addig mi a szálloda falain belül remek kozmetikai arckezeléseket, lazító masszázsokat, szépítő kéz és lábápolásokat vehetünk igénybe, és ha a kicsiket mégis magunkkal vinnénk egy-egy ilyen kényeztetésre, az sem jelent gondot, ugyanis a hotel szuper kis gyermekwelnessel és tini kozmetikával várja őket.   

csm_relaxation-phytomer-505_0c04c1e33a.jpg
Extrák

Ha még hiányozna valami a totális pihenéshez, akkor érdemes benézni az ún. "Blue Room" kék pihenőszobába, amelyben egy Alfa-ágy található a teljes ellazulás érdekében. Az Alfa-Relax pihenőágyon a test és a lélek egyaránt nyugalomra talál. A lágy ringatózás, kellemes háttérzene és a kék szoba szűrt fénye megnyugtatja az anyát és születendő gyermekét. A forma, szín, zene és a rezgések összhangja lehetővé teszik a teljes ellazulást, az alfa relaxációs állapot elérését, amely megkönnyíti az anya és születendő gyermeke közötti kapcsolat elmélyülését.

giphy_1_2.gif

Az ellenállhatatlan csábítás

Étterem

Mit mondhatnék? Nem vagyok gasztro blogger, de imádok finomakat enni, és nálam a jó szálloda azután kezdődik, miután megkóstolom az étlapját. Sonnentherme étterme pedig nálam igen magas minőséget ütött meg annak ellenére, hogy önkiszolgáló étteremről beszélünk.

A napi kínálatában friss saláták, gyümölcslevek, gyümölcsök és sütemények is szerepelnek. Azonban hotel szakácsai a nehezebb ételeket kedvelőire ugyanúgy gondolnak, mint a könnyebb konyha szerelmeseire. Én személy szerint volt szinte mindent végig kóstoltam, pontosabban kóstoltam volna, ha bírtam volna.

Mmmmhhh fincsi.

Az egészen kicsik pedig természetesen sokféle bébipapit és gyümölcslevet fogyaszthatnak. Az étteremben finom saját készítésű babaételek várnak a picikre. Itt aztán tényleg minden van, amire egy éhes baba vágyhat.

giphy_55.gif

Külön megjegyzés

Babával utazni nem leányálom, főleg hosszabb útra menni a kisbabával nem egyszerű.
Ha csak arra a pár cókmókra gondolsz - babahordozó, mózeskosár, babaágy, párásító, előke, mesekönyv -, amire a babának egy átlagos napon szüksége van, máris elmehet a kedved az utazástól, de ne tedd!. Itt ugyanis nem gond, ha semmi mást sem hozol, csak magatokat és a kicsiket, minden mást megtalálsz a hotelben, még babakocsi parkoló is a rendelkezésedre áll, rengeteg babakocsival.
17438589_356819518045202_2731127441048207360_n.jpg

Látnivalók a környéken

A Sonnentherme Lutzmannsburg termálfürdőben minden a családok körül forog, de ez nem azt jelenti, hogy ne „passzolhatnád” le pár órára az aprónépet, és pároddal kézen fogva ne fedezhetnétek fel kettesben a környéket. Ha már ott vagytok érdemes biciklire pattanni és bejárni a környéket, vagy autóba ülni és nagyító alá venni a különféle látnivalókat, kastélyokat, várakat, galériákat, a szabadtéri és helytörténeti múzeumokat. 

Nem akartam túl hosszú lére ereszteni ezt a beszámolót, de sajnos ennél rövidebbre nem tudtam fogni ezt a remek két napos program leírást. Bízom benne, hogy azért Te is kedvet kaptál hozzá.

49778f49a3a8af38ff66152b79c5bbeb.gif

Mert ugyebár egy miniszabit mindenki megérdemel…
Köszönöm a Happy Family-nek, hogy ott lehettem! 

17438097_1863511323904067_7417893383345012736_n.jpg

További információ:
http://www.sonnentherme.at/hu.html

Elérhetőségek:
Cím:    A-7361 Lutzmannsburg, Thermengelände 1
Telefonszám: +43 2615 87171
Fax szám:       +43 2615 87171-20
 E-mail cím:    info(AT)sonnentherme.at
Internet cím:  www.sonnentherme.at

nevtelen_3.png
Ha tetszett a poszt, gyere a
VoilaMode Facebook oldalára, és természetesen az Instagram-on is követhetsz: @voilamode13.

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr3312384905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása