Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Soha ne tapasztald meg ezt az érzést!

2017. május 11. - Antalfy Krisztina

Közel 19 ezer fiatalkorú eltűnését jelentették be tavaly

Továbbra is aggasztó az eltűnt fiatalkorúak száma Magyarországon. Az ORFK legfrissebb statisztikája szerint 2016-ban közel 19 ezer fiatalkorú eltűnése miatt indítottak körözést. A legveszélyeztetettebb korosztály a 14 és 18 év közöttiek, közülük 15.968 esetben intézkedtek a rendőrök a sikeres felkutatás érdekében. A 14 év alattiak, vagyis a gyermekkorúak esetében bár jóval alacsonyabb a szám, de mégis aggasztó, hiszen a tavalyi évhez képest szinte változatlan az eltűnt kiskorúak száma. A körözési rendszer statisztikája alapján 2731 esetben kellett felkutatni gyermekkorúakat.

mla_0569-1024x682.jpg

A 2017-es év is drámaian kezdődött, hiszen januártól május elejéig több mint 3500 fiatalkorú eltűnését jelentették be Magyarországon!

Hatalmas rendezvénysorozattal készül az Ezer Lámpás Éjszakája

A csellengés veszélyeire és az eltűnéssel kapcsolatos kockázatokra hívja fel a figyelmet az idén hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Ezer Lámpás Éjszakája elnevezésű kampány és program, amelyet 2011-ben hozott létre Kárász Róbert televíziós műsorvezető. Az eltűnt gyermekek felkutatása érdekében életre hívott civil kezdeményezést évről évre egyre több hazai nagyvárosban rendezik meg. Május 28-án 13 városban jótékonysági koncertekkel, családi programokkal és bűnmegelőzési felvilágosítással várnak minden érdeklődőt a helyszíneken.

event_cover_1000x524_bp.png

Sztárokkal az eltűnt gyermekekért - a nőket ért erőszak ellen is harcolnak

Az Ezer Lámpás Éjszakája idei kampányához ismert hazai személyiségek csatlakoztak, annak érdekében, hogy még jobban nyomatékosítsák az eltűnt fiatalkorúak felkutatása érdekében tett intézkedések fontosságát. A kereskedelmi televíziók közül az RTL Klub, a TV2, az ATV és a Sláger Tv is sugározni fogja azokat a rövidfilmeket, amelyekben az eltűnésekkel kapcsolatos veszélyekre és statisztikákra hívja fel a figyelmet Hegyi Barbara, Gubás Gabi, Epres Panni, Jaksity Kata, Lábas Viki, valamint Szabó Győző, Benedek Tibor, Sváby András és a Wellhello együttes két tagja Fluor Tomi és Diaz is. A kisfilmek szereplői a nők elleni erőszak felszámolásáért is felemelik a hangjukat. Az idei kampány arca Gubás Gabi színművésznő.
mla_0640-1024x682.jpg

A Magyar Tej tejesdobozain az eltűnt gyerekek fényképei

Magyarországon évente kb. 35 millió olyan tejesdoboz kerül forgalomba az Alföldi Tej Kft. jóvoltából, amelyeken eltűnt fiatalkorúak fényképei és adatai láthatóak. A termékkommunikáció sikerességét jól mutatja, hogy 2011 óta, közel 30 eltűnt gyereket sikerült megtalálni a tejesdobozok segítségével. A termékkommunikáció hatékonyságát pedig az is növeli, hogy hozzájárul a gyermekeltűnések elleni preventív intézkedésekhez, hiszen nagyon sok családban a tejesdobozokon látható gyermekek fényképei indítják el a párbeszédet az aggasztó jelenséggel kapcsolatban.

tej_doboz-300x500.png

Sztárfellépők koncerteznek az eltűntekért 

Közel 60 együttes és énekes vállal szerepet az Ezer Lámpás Éjszakája kampány 13 helyszínén.   Igazi sztárdömping várható minden városban, köztük Budapesten is. A társadalmi célú programon többek közt olyan fellépők állnak majd színpadra, mint a Mary Popkids, Hevesi Tamás, Király Viktor, Animal Cannibals, Balkan Fanatik, Belmondo és még sokan mások.

Közel 20 ezer világító lufival jeleznek az eltűnt gyerekeknek 

A program védjegyévé vált figyelemfelkeltő és látványos akció az idén sem marad el. A résztvevők közel 20 ezer világító lufit engednek majd a magasba, így emlékezve az eltűnt gyerekekre, valamint a világító gömbök fényeivel jelezni szeretnék azt is, hogy minden gyereket hazavárnak. 

Részletes információ:
www.ezerlampasejszakaja.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8012500889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása