Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Így emlékeztek az eltűnt gyerekekre

2017. május 28. - Antalfy Krisztina

Ismét sikerrel zárult az Ezer Lámpás Éjszakája!

Az idén 7. alkalommal megrendezett eseményen több ezer ember vett részt. Országszerte közel 20 ezer, csak Budapesten 10 ezer világító lufi magasba engedésével emlékeztek meg az eltűnt gyerekekről.

010.jpg

Mind magyarországi, mind nemzetközi szinten évről évre egyre aggasztóbbak a gyermekeltűnési statisztikák. 2016-ban hazánkban már 19 ezer kis- és fiatalkorú eltűnését jelentették be a hatóságoknál. Évente kb. 250 ezer gyermekeltűnést jelentenek be az EU-ban, ez 2 percenként egy gyermeket jelent.

007.jpg

A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet az aggasztó problémára, felderítse az okokat és megoldást találjon. Hét éve azon dolgoznak a szervezők, hogy a társadalom, a szülők, a hatóságok, a döntéshozók is az Ezer Lámpás Éjszakája! kezdeményezés mellé álljanak, hiszen csak együtt tudnak tenni azért, hogy biztonságos környezetet teremthessünk a gyerekeknek, amelyben nem kell félniük a szóbeli, testi, szexuális bántalmazástól, vagy attól, hogy nem hallgatják meg őket, hogy  nincs kihez fordulniuk segítségért.

011.jpg

Minden évben május utolsó vasárnapján az Eltűnt Gyermekek Világnapjához kapcsolódóan (május 25.) az ország több nagyvárosában (2016-ban már 13 város vett részt a programban) egész napos családi programokkal, rendőrségi felvilágosító- és prevenciós előadásokkal, keresőkutyás bemutatókkal, koncertekkel várják azokat, akik keresnek valakit és azokat, akik fontosnak tartják, hogy ezen fontos társadalmi probléma mellé álljanak. Az est zárásaként több tízezer világító lufit engednek a magasba, jelképesen mutatva az utat azoknak, akik otthonuktól távol járnak.

013.jpg

2017-ben a kampányt jelentősen ki szerették volna terjeszteni. Az Ezer Lámpás Éjszakája programmal minél több iskolába és más intézménybe szeretnék eljuttatni, hogy felhívják a kiskorúak, tanáraik és szüleik figyelmét a csellengés veszélyeire és a megelőzés fontosságára. Emellett egy telefonos applikáció létrehozását is tervezik frissülő adatokkal, statisztikákkal, eltűntek fotóival, és olyan elérhetőségekkel, ahová segítségért lehet fordulni azoknak, akik úgy érzik, hogy környezetükben olyan gyermek él, aki a fent leírtak bármelyike miatt veszélyben él. 

További információ:
Ezer Lámpás Éjszakája

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7912548397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása