Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

10 ok, amiért el kell utazz Zalakarosra!

2017. június 20. - Antalfy Krisztina

Csak, ha valódi élményekre szomjazol!

Kislányként minden nyaramat falun töltöttem a nagymamámmal. Székelyföld akkor nekem maga volt a csoda: gyönyörű táj, friss levegő, reggelire friss tehéntej, kemencében sült valódi kenyér, és persze számtalan boldog élmény. Időközben persze én is felnőttem, de azóta is vágyódok a jó kis falusi ízekre, légkörre, nyugalmat sugárzó harmóniára. A legnagyobb örömömre nemrég épp egy olyan helyre utazhattam, ahol ismét otthon érezhettem magam, ahol a munkából hazahozott stressztől végérvényesen megszabadulhattam és ahol minden ott töltött pillanat aranyat ért. Ez Zalakaros, Zala megye egyik legszebb üdülővárosa.
fotorcreated_596.jpg

A hosszú tél, na meg a szeszélyes tavasz után végre beköszöntött a várva várt nyár, amikor kipihenhetjük az egész éves fáradtságot. A kellemes, nyugodt kikapcsolódáshoz pedig a legjobb elixír egy négycsillagos szálloda, házias ételekkel, kedves személyzettel és remek wellness-spa szolgáltatásokkal. De hogyan járulhat hozzá a teljes kikapcsolódáshoz Zalakaros? Az alábbi posztban bemutatom számodra, nekem milyen is volt az ott töltött három nap.

 Egy kis beszámoló az töltött időszakról


1. Csendes környék, mesés látnivalók

Zalakaros eleve olyan csodás környezeti látnivalókkal bír, mint a közeli Kis-Balaton, a gyógyvíz, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, a nyugodt, virágos kisvárosi idill, a galamboki horgásztó, vagy a garabonci Garabonciás Farm. Ez utóbbit a Venus és Aphrodite Hotel tulajdonosai és munkatársaik üzemeltetik, és ez egyben szállodáik  éléskamrája is. Ezért találó a szlogen számunka: „a saját farmunk az éléskamránk…”

2. Kedves, mindig mosolygós emberek

Bármerre mentünk - étterem, kisbolt, cukrászda, farm - mindenhol kedves, mosolygós emberekkel találkozhattunk. Pesten sajnos azt tapasztalom, hogy egyre kevesebb az ilyen tiszta szívű, önzetlenül támogató ember, így az itt töltött pár nap maga volt a totális felüdülés.

3. Wellness Hotel Aphrodite

Vendéglátóink gyönyörű szállodája ez a családi háttérrel rendelkező  Aphridite Hotel, ahol már belépéskor érezhető a kedves, otthonias légkör. A szálloda gyönyörű, mind a régi /Venus/ mind az új szárny /Aphrodite/, mely  rengeteg igényt kielégít. A hotel falain belül mindenki megtalálja a számára megfelelő helyet. úgy a pihenésre, mint a kikapcsolódásra. 

panorama-82-14.jpg

A 4 csillagos Wellness Hotel Aphrodite vendége összesen 4 különböző szobatípus, 34 szoba közül válogathat, melyekhez kényelmes új bútorzat; geotermikus fal-, mennyezet- és padozat fűtés-hűtés (légkondicionálás); szélessávú internetkapcsolat (Wi-Fi); LCD (síkképernyős) TV;  szobaszéf; telefon; minibár és teljesen felszerelt fürdő is tartoznak. A szobák többsége pótágyazható. A legkisebb vendégek számára kiságyat, pelenkázót, fürdetőkádat, bilit, WC-szűkítőt és a mosdó eléréséhez kis zsámolyt készítenek be. Kérésre bébiételmelegítőt és vízforralót is tudnak biztosítani.

A hotel teljes területe akadálymentesített, a recepció és a szobák között lift könnyíti meg a közlekedést, illetve tudnak biztosítani speciálisan a mozgáskorlátozottaknak kialakított szobát is. Az állatbarát vendégek felár ellenében házi kedvenceiket is magukkal hozhatják. 



Erre élő példaként szolgált egyik blogger társam, aki magával hozta kedvenc kiskutyáját, aki szemmel láthatóan fantasztikusan érezte magát a szállodában.

4. Wellness & Spa

A Hotel Wellness részlege gondoskodik a minőségi kikapcsolódásról: termálvizes medence, élménymedence, pezsgőfürdő, szaunák,valamint gőzfürdő biztosítja a pihenést. A termálvizes medencét a felső pannon rétegből termelt nátrium-kloridos, hidrokarbonátos vízzel töltik meg, melyet a Zalakarosi Gyógyfürdőtől kapnak. Hőmérséklete meghaladja a 30 C°-ot, ásványianyag-tartalma pedig az 500 milligrammot literenként. 

44wellness9.jpg

A 3 beltéri és 1 kültéri medence 120 cm mélységnél kezdődnek és folyamatosan mélyülnek. Késő tavasztól kora őszig a napkollektorral fűtött feszített víztükrű kültéri medencét is használhatják vendégek. A családi nyaralást a kültéri gyermekmedence, a napozóterasz és a játszótér teszi teljessé. Itt 43 különböző kényeztető- és gyógymasszázs, arckezelések közül válogathatnak a vendégek, illetve természetgyógyász tanácsát is kérhetnek.

5. Finom falatok egyenesen a Farmról

Az étterem és a konyha a szálloda egyik büszkesége, ahol a tulajdonos mintagazdaságának köszönhetően igazi házi alapanyagokból készült zalai ételeket kínálnak a kulináris élvezetek iránt érdeklődőknek.

Az étterem titka az ételek alapanyaga, melyek a tulajdonosok saját mintagazdaságából, a hoteltől 3 km-re lévő Garabonciás Farmról származnak. A farmon zöldség-, gyümölcs- és gabonatermesztés, valamint állattenyésztés folyik több mint 8 hektáron.

Így igazi házi tojásból kérhetünk tükörtojást, igazi házilag füstölt és érlelt sonkából és kolbászból fogyaszthatunk, a reggeli alkalmával megkóstolhatjuk a házi tejet, a házi túróból készített körözöttet, a házi joghurtot, a füstölt húsokat és a házias kövesztett szalonnát. A látványkonyha szakácsa szó szerint előttünk készíti el a kapirgálós csirke tojásából készített “jó reggelt” finomságokat!

 Az ott tartózkodásunk alatt nekünk Németh Ádám sütött-főzött számunkra, aki az RTL Klub A Konyhafőnök negyedik évadának győztese volt. 

 6. Lovaskocsikázás 

Megérkezésünk napján már volt szerencsénk kipróbálni a lovaskocsikázást, mely során átsétakocsikáztuk egész Zalakarost, majd elérkeztünk a csodás és méltán híres Garaboncra. Lovaskocsin keresztül megismerkedhettünk a Zalakaros és a környék szépségeivel föld úton, meg persze ösvényeken áthaladva. 

7. Garabonciás farm

A farm nem csak éléskamra, - amely a szálloda hús és tejszükségletét 100 százalékban kielégíti - hanem kiváló programhelyszín is.

A lovaskocsiról leszállva minket már vártak a finom, házias falatkák: hagymás mangalica-zsíros kenyér házi szörppel, szalonnával, tepertővel és karosi fröccsel. Az isteni ebéd után körbejártuk az egész farmot, az állatok kifutóit, ahol az állatok valóban szabadon mozoghatnak, így a közérzetük összehasonlíthatatlanul jobb, mint szűk ketrecekben tartott társaiké. Az állatok takarmányát is a farmon termesztik, és saját keverőben készítik elő számukra. Itt nem használnak vegyi adalékanyagokat, hozamfokozókat, táplálásuk teljesen természetes.

 A Garabonciás Farm túlmutat a paraszti gazdaságon, mivel egy élmény helyszín is.

Közkedvelt program itt a lovaglás, a kocsikázás ekhós szekéren, az állatsimogatással egybekötött farmlátogatás, melyet igény szerinti időpontra, idegenvezető kíséretével szerveznek meg.

8. Garabonciás Történelmi Kalandpark

Új színfolt a Garabonciás Történelmi Kalandpark, ahol 7 jurta, honfoglaláskori programok, sajtüzem, és a modern kort is belecsempészve gokart pálya került kialakításra. A Garabonciás Történelmi Kalandpark tematikus programokkal várja látogatóit, ahol a kicsik és nagyon egyaránt játszva tanulhatnak.

9. Itt jut idő a sportra

Zalakarostól pár kilométerre fekszik hazánk egyik legkülönlegesebb tája, a Kis-Balaton, mely természeti és kulturális értékekben gazdag, jelentős része védettséget élvez. A természet és az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek kerékpárral is felfedezheti a Kis-Balatont. A terület a Zala folyó torkolatvidéke, amely mindig mocsaras, jelentősen ingadozó vízszintjéről nevezetes vidék volt. A természeti értékek mellett bepillantást nyerhetünk a tájegység történeti és néprajzi hagyományaiba, csendes falvakat, védett érintetlen tájakat szelhetünk át.

A Kis-Balaton jelentős élővilággal (növényzet, hal- és főleg madárvilággal) rendelkezik, a nemzetközi jelentőségű Ramsari egyezmény hatálya alatt áll. A gazdag madárvilág megfigyelésére több madárles is lehetőséget kínál, ám ha itt járunk, ne feledkezzünk meg hazánk legnagyobb vízibivaly csordájáról sem.

10. Zalakarosi fürdő

Zalakaros fő turisztikai attrakciója az egész évben nyitva tartó Zalakarosi Strand, Gyógy- és Élményfürdő, melynek főbejárata ~90 m-re található az Aphrodite Hoteltől.

 

A gyógycentrum és fürdő nemzetközi hírét a 96 °C-os, Európa 3. legjobb minőségű gyógyvizének köszönheti. Ezen víz ásványanyagai változást okoznak a vérben, ezáltal betegségek (elsősorban izületi és reumatológiai kórképek) kezelésére alkalmas. Hivatalos gyógyközpont révén háziorvos beutalóval számos kúrát, terápiát és szakorvosi kezelést térítésmentesen vehet igénybe. A fedett gyógycentrumi fürdőcsarnokban 3 különböző medence, a kültéren szépen gondozott sziklakerttel és egyedi mikroklímával rendelkező gyógymedence található.

Bízom benne, hogy ez a poszt elég volt ahhoz, hogy Te is kedvet kapj egy pár napos zalakarosi kikapcsolódáshoz :) 

Köszönöm, hogy ott lehettem Dr. Virág Ernő állatorvosnak, kedves feleségének, Dr. Virágné Bálint Máriának és tündéri menyüknek, Németh Eszternek.

18157559_1893729667320028_9038420217854237557_n.jpg

További információ:
https://hotelaphrodite.hu/

nevtelen_3.png
Ha tetszett a poszt, gyere a
VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode13.

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr212598547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása