Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Négykerékkel mászott fel a mennyország kapujába

2018. február 15. - Antalfy Krisztina

Sem a 99 szédítő kanyar, sem az azokat követő 999 lépcsőfok nem tudta feltartóztatni az új Range Rover Sport PHEV-t: a modell világelső bravúrt vitt végbe az egyik legismertebb kínai látványosságnál. A nagyteljesítményű benzin-elektromos szabadidőjármű az első gépkocsi a világon, amely képes volt megmászni a Mennyek kapuja néven ismert természetes sziklaképződményhez vezető hosszú lépcsősort.

rrs_18my_dragonchallenge_120218_17-750x563.jpg

A kihívás a 11,3 kilométer hosszú, legendás Tianmen hegyi út (más néven Dragon Road, azaz a Sárkány útja) aljánál vette kezdetét.  A szériaállapotú Range Rover Sport P400e a Panasonic Jaguar Racing pilótájával, Ho-Pin Tunggal a volánja mögött, Dynamic üzemmódban állított Terrain Response 2 rendszerrel vágott neki a kíméletlen útszakasznak.

Amikor véget ért az aszfaltút, a Formula E driver áthangolta a Terrain Response rendszert a kihívás második felére: a 45 fokos, 999 fokból álló lépcsősorra, amely a legendás Mennyek kapujához vezet, és ahová az Ingenium benzinmotor és a villanymotor együttese volt hivatott felvinni a sportos szabadidőjárművet.

„Versenyeztem a Forma E-ben, van tapasztalatom a Forma 1-ben, és győztem a Le Mans-i 24 óráson, de kétségtelenül ez volt egész életem egyik legkeményebb autós kihívása.” – mondta Ho-Pin Tung. „A Range Rover Sport PHEV azonban ragyogóan teljesített: a hegyi szerpentinen magabiztosan falta a kilométereket, majd könnyedén fellépdelt a Mennyek kapujához vezető lépcsőkön.”

03rrs_18my_dragonchallenge_120218_03-750x559.jpg

Az új PHEV hajtáslánccal felszerelt Range Rover Sport teljesen feltöltött akkumulátorokkal akár 50 kilométert képes megtenni károsanyag-kibocsátás nélkül, ám Ho-Pin Tung arra fordította a fejlett Ingenium benzinmotor 300, valamint a villanymotor 116 lóerejét, hogy minél gyorsabban maga mögött tudja a kihívás közúti szakaszát. Ezután a nagyteljesítményű szabadidőjármű megcsillogtathatta felülmúlhatatlan terepalkalmasságát, amint a meredek lépcsősort megmászva felért a természetes sziklaképződményhez.

„Ez volt a legkeményebb Range Rover Sport kihívás, amelyen részt vettem, mivel egészen addig, amíg fel nem ért a csúcsra, nem mondhattuk ki teljes bizonyossággal, hogy sikerrel jártunk.” – mondta Phil Jones, a Land Rover Experience szakértője. „Azzal azonban, hogy meghódítottuk a csúcsot, soha nem tapasztalt módon, valódi világelső teljesítménnyel igazoltuk a Range Rover Sport plug-in hibrid fenomenális képességeit.”

A Dragon Challenge a Range Rover Sport elé kitűzött kalandsorozatok újabb állomása volt. A PHEV modellnek először Keri-Anne Payne kétszeres nyílt vízi világbajnok úszó, valamint Ross Edgley hosszú távú atléta ellen kellett helyt állnia a nagy-britanniai Devonban.

02rrs_18my_dragonchallenge_120218_02-750x500.jpg

Ezt követően a modell rekord idő alatt teljesítette a Pikes Peak (USA) hegyi felfutó távját, mindenkinél gyorsabban szelte át az Arab-félsziget hírhedt homoksivatagát, a Rab-el-Hálit, majd leereszkedett a svájci Mürren félelmetes sípályáján, a 2170 méteres Infernón.

További információ:
http://www.jlr.hu

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr3713674724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása