Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

ÖKO tudatos hétvége az Aquaworld Resort Budapestben

2018. március 13. - Antalfy Krisztina

Végre véget ért a tél, szép lassan újjáéled a természet, előbújik az élet. A március azonban nemcsak a tavasz kezdete! Az év harmadik hónapjában a hosszú hétvégén felül két fontos, nemzetközi környezetvédelmi kezdeményezésre is érdemes lesz odafigyelnünk. A Víz Világnapja és a Föld Órája akció idén is számtalan színes programmal várja az érdeklődőket, felhívva a figyelmet bolygónk legfontosabb kincsére, természeti erősforrásaink védelmére.

aquaworld.jpg

Se íze, se színe, a tiszta víznél meg sincs nagyobb érték a Földön. 1994 óta az ENSZ környezetvédelmi világkonferenciájának felhívására március 22. napját a víz világnapjaként tartjuk számon. Azóta ezen a napon sok olyan program közül választhatunk, amelyekkel emlékeztethetjük magunkat életünk egyik legnagyobb kincsére, a vízre, melynek védelme az utóbbi időben talán fontosabb lett, mint eddig valaha. A 2018-as Víz Világnap nemzetközi szlogenje Védd természetesen!”.

A Föld Órája kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak negatív hatásaira. Egy év múlva nemzetközi szintre emelkedett, 2017-ben pedig már 187 ország csatlakozott hozzá. A Föld Óráját idén március 24-én ünnepeljük, ennek alkalmából a WWF Magyarország ismét szeretné felhívni a figyelmet a természeti értékek fontosságára, a környezettudatosságra. Első lépésként arra kérnek mindenkit a szervezők: csatlakozzunk a Föld Órájához, és aznap 20:30-kor egy órára kapcsoljuk le a villanyt. 60 perc viszont csak a kezdet, az akció fő célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztás csökkentés, hanem a figyelemfelhívás, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a túlzott, és voltaképpen fölösleges energiahasználat. 2018-ban új irányt vett a Föld Órája, ezzel együtt pedig az üzenet is megújult: "Kapcsolódj a Földhöz!" - szól a mottó, a fókuszban pedig bolygónk biológiai sokféleségének megőrzése áll, valamint saját felelősségünk környezetünk iránt.  

Két nemzetközi környezetvédelmi kezdeményezés egy helyen

A két nemzetközileg is ismert akciónak köszönhetően számos megmozdulás részesei lehetünk országszerte. Idén pl. az Aquaworld Resort Budapest is csatlakozott a Víz Világnapja és a Föld Órája önkéntes mozgalomhoz, melynek keretein belül egy különleges öko hétvégével várják a látogatókat a szervezők, ezzel is kifejezve elkötelezettségüket a klímavédelem és a környezettudatosság iránt.

Így, ha ezen a hétvégén, 2018. március 22-25-én ellátogatunk Európa egyik legnagyobb fedett élményfürdő komplexumába, nem csupán színes, vidám programok részeseivé válhatunk, de a WWF Magyarországgal karöltve könnyedén kikapcsolhatjuk magukat a rohanó hétköznapok forgatagából, s közben szórakozva hozzájárulhatunk a fenntartható élethez, a környezet megóvásához.

Mindenféle izgalmas és szórakoztató családbarát program várja valamennyi korosztályt. Együtt tehetjük le a Föld Órája esküt, családi vízibajnokságon vehetünk részt és kézműves foglalkozáson újrahasznosított anyagokból készíthetünk időjárás iránytűt vagy bolygó makettokat.

Extra TIPP:

Március 24-én a Föld Órája keretében az Aquaworld Resort Budapest Hotel Duna éttermében a magyar és nemzetközi konyha kínálatán felül a WWF által támogatott fogások közül is válaszhatunk, melyek e jeles nap alkalmából környezettudatosan készülnek. A hétvége különlegessége pedig, hogy a Duna étteremben kellemes hangulat, halk zene és csökkentett világítás, azaz gyertyafény mellett fogyaszthatjuk el a vacsoránkat, kicsit ezzel is hozzájárulva Földünk energiahatékonyságának növeléséhez.

Az energitakarékosságra és a környezetvédelem fontosságára azonban nem csupán ezen a hétvégén, de mindennap érdemes odafigyelnünk!

A fent említett remek programokkal korántsem érnek véget, a fürdő további programjairól a www.aquaworldresort.hu oldalon tájékozódhatunk.

Időpont:  2018.március 22-25.
HelyszínAquaworld Resort Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr2213738724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása