Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

5 dolog, amiért megéri jogsit szerezni!

2018. április 16. - Antalfy Krisztina

Jogsinapló, 3. rész

A modern nő az élet minden területén maximalista, vagy legalább is ügyesen zsonglőrködik a napi 24 órájával. Dolgozik, gyereket nevel, jártas a gasztronómia területén, pedánsan takarít, tavasz beálltával végez a kertészkedéssel, ügyet intéz, bevásárol, és mindemellett még kedveséről sem feledkezik meg. Tény, mi nők sem vagyunk egyformák, vannak akik több, vannak, akik kevesebb felelősséget vállalnak életük során, de közös bennünk, hogy imádjuk a szabadságot, amelyhez ma már elengedhetetlen legalább egy autó. Ám, amíg a biciklihez nem feltétel, addig a kocsihoz nem árt ha megvan a jogosítványunk. De mi van akkor, ha a vezetési tudásunk megkopott, vagy sosem volt, esetleg csak most vágunk bele a jogsi megszerzésébe?

yellow_bordered_flower_instagram_post.jpg

Mi mai nők szerencsések vagyunk, nem kell súlyos kelmékbe, szoros fűzőkbe bújnunk, hogy megmutassuk nőiességünket, van szavazati jogunk, tanulhatunk, dolgozhatunk, és ami a legjobb az egészben, még autót is vezethetünk. Nekünk már nem kell megküzdenünk a mozgás szabadságáért, hisz ha kocsink van, szabadságunk is van.

image-20130721211416.jpgKép

Ezt a szabadságot azonban nem adják ingyen, viszont megéri a bele fektetett pénz, energia és idő, hisz saját autónkat vezetni, hosszú utakon kocsikázni, bejárni kis hazánk eddig nem látott tájait négy-keréken, vagy csak egyedül elugrani végre a gyerekekért az oviba, életre szóló úti élmény lehet.

driving-1-2.gifKép

Na de lássuk, miért is érdemes nőként jogsit szerezni?

1. Időt spórolhatsz

A modern nők legfontosabb értéke elsősorban az idő, és ha csak nincs az otthonunk olyan preferált helyen, ahonnan az óvoda-iskola, az orvosi rendelő, kedvenc szépség szalonunk és valamelyik nagyobb bevásárló központ épp csak egy köpésnyire van, akkor bizony meggyűlhet a bajunk, hogy munka után mindent időben elintézzünk gyalogosan, vagy tömegközlekedve. Bár a dugó sem a legjobb móka reggelente, azért még mindig kényelmesebb, mint a tömött villamoson.

pexels-photo-451590.jpeg

2. Kelendőbbé válsz

Legalább is a munkaerő piacon biztosan. Amennyiben megnézed az álláshirdetéseket, biztos neked is szembetűnt már, hogy a legtöbb állás betöltéséhez nélkülözhetetlen a „B” kategóriás jogosítvány. Így, ha még nincs jogosítványunk, és mindeközben állást keresünk, akkor kissé elmehet a kedvünk attól, hogy előnyt élveznek azok, akiknek már van vezetői engedélye. Akkor hát miért veszítenéd el álmaid állását csak azért, mert nincs jogsid?

devil-wears-prada-gifs-miranda-priestly-emily-blunt3_zpsf20bbd97.gif

3. Új élményekkel gazdagodhatsz

Olyan élményekben és örömökben lehet részed saját autódat vezetve, melyben egyébként tutira soha sem. Gondolj csak arra, hogy olyan helyekre is eljuthatsz autóval, ahova buszjárat már nem jár. Vagy emlékezz arra, amikor tavaly nyáron még tömegkölekedéssel és vonattal jutottál le a Balatonra. Nem lenne kényelmesebb a saját autóddal elutazni nyaralni?

pexels-photo.jpg

Ha megtanulsz autót vezetni, a világ kitárul előtted!

4. Végre megvalósíthatod önmagad

Saját autóddal oda mész ahová csak akarsz, és akkor, amikor csak akarod. Nem kell többé hideg, esős időben a buszmegállóban bőrig ázz, nem kell apukádra várnod, hogy végre érted jöjjön, vagy nem kell egy amúgy is hosszú, és fárasztó nap végén még hosszú órákat várj a férjedre, hogy elvigyen bevásárolni. Jogsival a zsebedben  végre nem függsz senkitől!  

1433798296-damn-it-feels-good.gif

5. Leküzdheted a félelmeidet

Mindenki fél valamitől, de nem lehet az autóvezetés az, amitől egész életedben rettegsz, különben úgy telik el fölötted az idő, hogy egy csomó szuper dologból kimaradsz, és öreg napjaidon már bánni fogod, hogy még esélyt sem adtál a vezetésnek.

pexels-photo-196666.jpeg

Szerencsére vannak már olyan autós iskolák, ahol átsegítenek minden nehézségen, akadályon, és elérik, hogy magabiztos, jó vezetővé válj. Én mindemellett egy olyan iskolát is kerestem, ahol a türelmes és felkészült oktatók mellett megkülönböztetett figyelmet is kapok saját tanáromtól, így nem volt kérdés, hogy a  kifejezetten női mazsolákra szakosodott Mosoly Zóna autósiskolát választom magamnak, melyet még csak most kezdtem, de máris átmentem a KRESZ-vizsgán, ráadásul elsőre.

Mire vársz még?

Ha Te is most vágsz bele a jogsi megszerzésébe, ajánlom figyelmedbe Pető Attila, „Kreszprofesszor” iskoláját, a Mosolyzóna Autósiskolát!

További információ:
http://www.mosolyzona.hu/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9813839164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása