Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Na pont ezért zárd az évet Thaiföldön!

2018. november 14. - Antalfy Krisztina

A karácsony és a szilveszter sokak számára az év egyik kedvenc időszaka, de abban azért mindenki egyetért, hogy a csípős hideget és a latyakot szívesen mellőznénk ilyenkor. Eljátszottál már a gondolattal, hogy milyen lenne, ha idén a fenyő helyett mindenütt pálmafákat látnál, és a forró tea helyett forró homokról és jéghideg koktélokról szólna az ünnep? Összegyűjtöttünk néhány okot, hogy miért érdemes télen Ázsia felé venned az irányt.

the_essentials_4.jpg

Csizma helyett papucs, télikabát helyett fürdőnadrág, forralt bor helyett koktél. Ugye, nem hangzik rosszul? Akik tehetik, a hideg téli hónapokban is inkább a kellemes napsütést választják, és egyszerűen átugranak a télből a nyárba. Ma már egyáltalán nem ritka, hogy valaki a karácsonyt és a szilvesztert egy másik kontinensen tölti, és varázslatosan egzotikus tájakon piheni ki az év fáradalmait. Az egyik legkedveltebb úti cél ilyenkor kétségtelenül Ázsia, azon belül is Thaiföld, ahol ilyenkor a legideálisabb az idő, a legkevesebb a csapadék, és minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz.

Phuket: szerelem első látásra

Thaiföld legnagyobb szigete már csak amiatt is az egyik legjobb döntés, mert rendkívüli népszerűsége ellenére is megőrizte csodálatos természeti kincseit – nem véletlenül nevezik Dél gyöngyszemének. Fehér homokos tengerpart, azúrkék tenger, pálmaligetek, hegyvidék és őserdő, lélegzetelállító vízesések, rezervátumok és tengeri akváriumok: szerelem első látásra. Itt biztos nem fogunk unatkozni, hiszen a szigeten a kulturális életre és az éjszakai szórakozásra fogékonyak is megtalálják a számításukat, de azoknak is tökéletes, akik el szeretnének vonulni a világ elől.

yzzmkieq.jpegAhányféle igény, annyi strand: a modern hoteleiről és luxusvilláiról híres Banglao Bay mellett választhatjuk Kamala Beach-et, ahol főszezonban is nyugodt körülmények között pihenhetünk. Ha inkább a hagyományos thai konyha és nyüzsgő éjszakai élet vonz minket, ne hagyjuk ki Kata Beach-et, a sportkedvelők és a családi programokra vágyók pedig a népszerű Patong Beach felé vegyék az irányt. Ha jót akarunk, igénybe vesszük a szigeten működő több száz búváriskola valamelyikének szolgáltatásait is.

Bangkok, a megunhatatlan

A tengerparti nyaralás mellett persze nem érdemes kihagyni a Kelet Velencéjeként emlegetett fővárost, Bangkokot sem, amelyet a Chao Phraya folyó szel ketté: legalább 2-4 napot mindenképpen megér. lenyűgöző királyi palota és a buddhista templomok, a hatalmas felhőkarcolók és a folyó mentén elhelyezkedő cölöpházak kontrasztja magával ragadó. A sok látványosság között persze szakítsunk időt a jobbnál jobb street food-helyekre is, hiszen a város tele van izgalmas lehetőségekkel! A Thonburi negyedben nézzük meg a bangkoki úszópiacot, ahol a helyiek csónakból árulják a gyümölcsöt, húsokat és palacsintákat, a Pratunam piacon pedig jó áron vásárolhatunk ruhákat. Ha nyüzsgésre vágyunk, irány a Khao San Road, azaz a hátizsákos utazók gyülekezőhelye, ahol olcsó hotelek, éttermek és pezsgő hangulat várja a betérőket. Ha szeretjük a látványos ünnepségeket, Thaiföldön gyakran belefuthatunk ilyenekbe, ezért érdemes nyitva tartani a szemünket, és figyelni a programokat.

40a5wv7g.jpegMivel menjünk?

Az innovatív megoldásairól híres vezető orosz légitársaság, az Aeroflot 2018 óta nyáron napi négy, télen pedig napi három járatot indít Moszkvába Budapestről, ezáltal 10%-kal több elérhető útvonal és 30%-kal több csatlakozás várja az innen induló utasokat az orosz fővárosban – főleg a távol-keleti országok felé, Thaiföldtől kezdve Japánon és Dél-Koreán át Indiáig. Így napi több járatot érhetünk el Peking felé, de Tokióba, Sanghajba és Vietnámba is naponta indulhatunk tovább. Ha pedig bárkinek kétségei lennének azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e egy ilyen hosszú útba belevágni: az Aeroflot gépein a legmagasabb fokú kényelemmel és személyre szabott kiszolgálással találkozhatunk, business osztályaikon akár közel 2 méteres üléstávolság és modern szórakoztatórendszerek segítenek kikapcsolni. Emellett a negyedévente változó, különleges gasztronómiai kínálatukat híres szakácsok és elismert haute cuisine szakértők állítják össze.

buqron1a.jpeg

Mikor indulhatunk? Kattints ide, és nézz szét az Aeroflot Budapestről induló járatai között!

normal_stand_of_the_aeroflot_company_archival_photo.jpg

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png
Ha tetszett a poszt, gyere a 
VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5914371627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása