Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

5 dolog, amit a héten...

2019. február 16. - Antalfy Krisztina

Az utóbbi időben egyre fontosabb számomra a környezetvédelem és a hulladékcsökkentés. Aprócska kis környezetemben próbálok tenni azért, hogy csökkentsem ökológiai lábnyomomon és igyekszem erre ösztönözni családom tagjait is. Redukáltam a vegyszerek használatát, kevesebb húst, több zöldséget és gyümölcsöt vásárolok, a műanyag fogkefét bambuszra cseréltem, szelektíven gyűjtöm a szemetet, nejlonszatyor helyett mindig magammal viszem kedvenc vászontáskámat, az utóbbi hetekben pedig saját termoszomba kérem az elviteles kávém. Nem mondom, hogy előbb jön majd miattam a tavasz, de legalább apró lépésekben teszek a boldogabb életért.  
fotojet_150.jpg

Hiszem, hogy minden lépés számít, és talán ezekkel az apró dolgokkal nem tudjuk megváltani a világot, de ha naponta csak egy dolgot teszünk a hulladélmentesség ellen, már tettünk valami jót önmagunkért. A kevesebb műanyag flakon a fürdőben, a csökkentett előre csomagolt ételek száma a hűtőben, a kevesebb szemét nem csupán szebbé, de stresszmentesebbé is varázsolja otthonunkat és környezetünket. S bár én még nagyon messze állok a legnagyobb környezetvédőktől, ma már legalább eljutottam oda, hogy ha valami elromlik, szerelőt hívok, ha a ruhám szétszakad, de még javítható, akkor varrónőhöz viszem - nem rohanok azonnal újat venni -, az állandóan szemétbe landoló papírzsebkendő helyett pedig textil zsepit használok. Nem mondom, hogy egyszerű, de nem hagyom abba, csak azért mert kényelmetlenebb ez a fajta életforma  .
52577815_2227995987256598_1519605286690619392_n.jpg

Te mit teszel a hulladékmentes életért?

Most, hogy egy újabb hét telt el, ismét összegyűjtöttem az eheti örömteli pillanataimat, amivel bízom benne, hogy neked is adhatok egy kis löketet a nehezebb napokra, és ezen felbuzdulva te is összeállítod majd saját kis boldogság listádat és ha másra nem is ösztönözlek, de legalább elgondolkodsz saját környezeted védelmén...

♥ Hétfő

fall_is_my_favorite_season.jpg

♥ Kedd

fall_is_my_favorite_season_1.jpg

♥ Szerda

fall_is_my_favorite_season_2.jpg

♥ Csütörtök

fall_is_my_favorite_season_3.jpg

♥ Péntek

fall_is_my_favorite_season_4.jpg

Neked mi tette boldoggá a heted?

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr414632426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása