Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

5 dolog, amit a héten...

2019. április 13. - Antalfy Krisztina

Imádok könyvtárba járni, ott mindig van valami megmagyarázhatatlan nyugalom, amit máshol nem érzek. Szeretem a csöndet, a könyvek illatát, melyekből csak úgy árad a múlt és az idő. Vannak napok, amikor úgy érzem az életem egy őrült körforgás, ilyenkor előszeretettel ülök be a könyvtárba – ahová már kislány korom óta járok -, míg máskor vágyom a pörgésre, a nyüzsgő forgatagra, hogy egyszerűen csak élvezzem az életet minden következmény nélkül. Hiszem, hogy ahogy tudunk keményen dolgozni, megállás nélkül robotolni, úgy tudnunk kell néha megpihenni, és csak egyszerűen átadni magunkat a boldogságnak. Hisz az élet élvezet nélkül, olyan mint egy hosszú út pihenők nélkül. Nem de?
boldogsag_5.jpg

A könyvtár remek hely, hogy egyedül legyek néha, hogy megnyugodjak és kizárjam kis időre a külvilágot. A könyvtár csodás hely, hisz tele van remek könyvekkel, a könyvek pedig a múlt történelmével, a történelem meg ugyebár megismétli önmagát, egyrészt ezért is tanítják az iskolában, hogy tanuljunk a múltból, aztán mi mégsem tanulunk belőle, és elkövetjük ugyanazon hibákat, mint elődeink.

Ezt hallgasd közben!

De mi lenne, ha néha nem csak a rosszat látnánk meg a világból, ha a nagyvárosból nem csupán a szemetet és a zajt vennénk észre? Mi lenne ha az agresszív és stresszes emberek fölé látnánk, és észrevennénk környezetünk szépségét, életünk pozitív oldalát?

Persze velem is gyakran bunkó az ellenőr, az eladó és a pénztáros, engem is fellöknek néha a metrón, gyakran végig állom a megállókat egy hosszú nap végén, és reggelente én is utálom a dugóban araszolást. Van, hogy az orrom előtt zárja be a postás az ablakot, miután végig álltam a sort, és pont nálam fogy el a karamella öntet a churros-hoz. Mindez számtalan olyan apró bosszúság, mely megkeserítheti a mindennapokat, a komolyabb dolgokról már ne is beszéljünk…

photo-1498429152472-9a433d9ddf3b.jpg

De attól még nem változik meg semmi, ha csak a dolgok rossz oldalát venném észre, ha én is beállnék a zúgolódok és a megkeseredett emberek táborába. Amikor engem is elkap ez a negativitás, inkább visszagondolok az apró, mégis örömteli pillanatokra, végig pörgetem az insta fotóimat, sétálok egy nagyot a Duna-parton, leülök egy padra a Filozófusok kertjében, vagy csak egyszerűen csak kiülök egy könyvvel a kezembe a teraszra. Mindegy is téged mi nyugtat meg, vagy mi tölt fel a hétköznapokban, a lényeg, hogy csináld, még ma, és ne hagyd eluralkodni magadon mások negativitását sem!

photo-1524475922556-171e86798684.jpg

Egyszóval mindig vedd körbe magad pozitív emberekkel, akik szeretnek, és tégy olyan dolgokat önmagadért, amik kedvedre valók, amitől valóban jól érzed magad!

A fenti kis gondolatébresztő után pedig jöjjenek ismét az eheti Insta-pillanataim, melyekkel bízom benne, hogy Neked is adhatok egy kis löketet a nehezebb napokra, és ezen felbuzdulva te is összeállítod majd saját kis boldogság listádat...

♥ Hétfő
fall_is_my_favorite_season_28.jpg

♥ Kedd
fall_is_my_favorite_season_1_3.jpg

♥ Szerda
fall_is_my_favorite_season_1_4.jpg

♥ Csütörtök

fall_is_my_favorite_season_29.jpg ♥ Péntek

fall_is_my_favorite_season_30.jpg

Neked mi tette boldogabbá a heted?

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr1914767534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása