Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ilyen egy jó zene, ami az ittas vezetés ellen szól!

2019. május 10. - Antalfy Krisztina

Együtt zenél a rendőrség és az Intim Torna Illegál 

Hazánkban eddig egyedülálló módon fogott össze az ittas vezetés visszaszorításáért az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB), a HEINEKEN Hungária és az Intim Torna Illegál zenekar. A veszélyes társadalmi jelenségről az ITI önálló számot írt és klipet forgatott, amit ma mutatnak be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Töréspont c. baleset-megelőzési rendezvényén. Az együttműködést nem csak a három szereplő összefogása teszi különlegessé, de az is, hogy a Készenléti Rendőrség rezesbandája is hallható a számban. A klip már megtekinthető a zenekar Facebook oldalán is.
konyvajanlo_16.jpg

Példa nélküli a magyar könnyűzenei életben, hogy egy zenekar számot és klipet írt az ittas vezetés ellen – az Intim Torna Illegál zenekar Feltöltve című dala mérföldkő abban az együttműködésben, amely egy éve indult a HEINEKEN az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) között e veszélyes jelenség visszaszorítása érdekében. Ennek keretében az ORFK-OBB és a HEINEKEN néhány hónappal ezelőtt kérte fel az Intim Torna Illegál-t, a kezdeményezés támogatására. A zenekar örömmel csatlakozott a közös munkához. A most debütáló számban közreműködik az Készenléti Rendőrség rezesbandája is, akik fellépnek majd a zenekar június 20.-i koncertjén is a Budapest Parkban. 

Az ittasan okozott baleseteknek az összes személysérüléses közúti baleseten belüli aránya a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2010. évi 11,5%-ról 2018 végére 8,5%-ra változott, vagyis napjainkban minden tizenkettedik személysérüléses közúti balesetet okozott ittas személy. Az ittasan okozott baleseteken belül legnagyobb arányban a személygépkocsi vezetők vannak jelen, nagységrendileg 55 százalékos arányban. Második helyen viszont az ittas kerékpárosok állnak, részarányuk 23 százalék.

photo-1485872299829-c673f5194813.jpg

„Sajnálatos módon számos olyan ismerősünk van, aki ittas állapotban okozott balesetet vagy ittas vezető ütötte el őket, ezért különösen fontos volt számunkra, hogy igent mondjuk a HEINEKEN felkérésére és írjunk egy dalt ezért a jó ügyért. Nagyon örülünk, hogy HEINEKEN kampányához örömmel csatlakozott az ORFK-OBB is, így egy közös projekt alakult ki, ami mindhárom résztvevőnek kulcsfontosságú ügy. Zenészként rengeteget vagyunk az utakon éjszaka, amikor az ittas vezetők okozta balesetek esélye nagyobb. A biztonságos hazatérés mindenkinek kulcskérdés. Reméljük, hogy a dalban megfogalmazott üzenettel rengeteg rajongót - fiatalt és idősebbet – elérünk, hiszen egy ittas vezető is sok” – mondta Dorogi Péter, az Intim Torna Illegál énekese.

A HEINEKEN évek óta élharcosa az alkoholmentes vezetésnek, a márka globális médiaköltéseinek 10 százalékát fordítja a felelősségteljes alkoholfogyasztással kapcsolatos kampányokra. Világszerte is példa nélküli azonban, hogy egy zenekar támogatja céljaiban a világ egyik vezető sörgyártóját.

photo-1516128043650-037fbdbd0b6e.jpg

„Ha egy olyan népszerű zenekar áll a Rendőrség mellé, mint amilyen az Intim Torna Illegál, az komoly eredményekkel kecsegtet. Ezért örömmel vezényeltük rezeseinket az ITI dalában való részvételre. Idén második éve, hogy együttműködünk a HEINEKEN-nel az ittas vezetés visszaszorításáért. A statisztikák visszaigazolják erőfeszítéseinket, de még sok teendőnk van, hiszen a cél az, hogy természetes legyen: ha vezetsz, soha ne igyál” – mondta Óberling József, rendőr ezredes, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke.

photo-1521022649550-47f2685cb297.jpg

A feltöltve című dal klipjének kulcsfigurája egy felelős kocsmáros, aki a vendégeit is arra biztatja, hogy ne autóval menjenek haza, ha felöntöttek a garatra. A klipben megelevenedik egy ittas sofőr okozta baleset, a sérülések és néhány pillanatra láthatjuk a helyszínelésen dolgozó rendőröket és embert próbáló munkájukat is.

„Nem csak az alkoholra kell nemet mondania az embereknek, de nem szabad beülniük ittas személy autójába, nem szabad átengedni a volánt olyan embernek, aki alkoholt fogyasztott, sőt! Vendéglátóként se kínáljunk alkohollal olyan embert, akiről tudjuk, hogy autóval érkezett. A két évvel ezelőtt indított „Ha vezetsz, soha ne igyál!” globális kampányunk nagyon egyértelműen fogalmaz ezzel kapcsolatban, tökéletesen összhangban a hazai zéró tolerancia elvével. Ezt üzeni ez az egyedi produkció, ami a támogatásunkkal valósulhatott meg” – mondta Pálfalvi Márta a HEINEKEN Hungária emberi erőforrás és vállalati kapcsolatok igazgatója.

További információ:
HEINEKEN Magyarország

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr314818654

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az ittas vezetés rendőri ellenőrzése 2020.01.07. 12:47:17

Az ittas vezetés szankciórendszere az elmúlt években jelentősen megváltozott, így érdemes tisztában lenni azzal, hogy ittas vezetés estén milyen szankciókra számíthat az, aki így veszt a közúti forgalomban. Szabálysértés, közigazgatási bírság, bűncsele…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása