Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

A marokkói király jelenlétében nyitotta meg új gyárát a Peugeot

2019. július 22. - Antalfy Krisztina

Megnyílt a Peugeot ultramodern észak-afrikai gyára Marokkóban

Évente nyolcvan ország mintegy kétszázezer ügyfelét fogja kiszolgálni a PSA-konszern 550 millió eurós beruházással készült, a marokkói Kenitra városában most megnyitott gyártóüzeme. Első terméke a vadonatúj, már elektromos hajtásal is választható Peugeot 208-as lesz.
peugeot_208_1.jpg

A CMP padlólemez új generációs kiviteleire épülő típusokat, elsőként is az új Peugeot 208-ast fogja gyártani a francia autómárka legújabb, legmodernebb marokkói üzeme. A VI. Mohammed marokkói király jelenlétében megnyitott létesítmény fontos regionális jelentőséggel bír.
peugeot_208_front.jpg

Észak-Afrika az új Kína, állítják elemzők már évek óta, és ha valamire, az autóiparra ez mindenképpen igaznak látszik. A térségben 2011 és 2016 között 140 százalékkal (5 milliárd dollárról 12 milliárdra) nőtt a külföldi tőkebefektetés mértéke; javarészt az autóiparnak köszönhetően. Egyre több ország szorgalmazza a helyi gyártást az importtal szemben, ez ugyanis enyhítheti a fiatalok körében általános munkanélküliséget, és ezen keresztül hozzájárulhat a tömeges elvándorlás visszaszorításához.
peugeot_208_interior.jpg

Az észak-afrikai gazdaság fellendítése ilyenformán áttételesen Európának is elemi érdeke – nem véletlen, hogy egyre több autógyártó igyekszik megvetni a lábát a régióban. Ezen belül is kiemelt szerepet játszik Marokkó, ahol már most több gépkocsi készül, mint az ezen a téren komoly hagyományokkal bíró Dél-Afrikában; az ország autógyártó kapacitása immár Olaszországéval vetekszik.

lead_800w_1.jpg

A térség jelentőségét idejekorán felismerve a Peugeot 2015-ben – szinte napra pontosan négy évvel ezelőtt – jelentette be, hogy marokkói összeszerelő üzemmel egészíti ki észak-afrikai ökoszisztémáját. A vállalat már rendelkezik itt egy Casablancában működő kormánymű-gyártó központtal, valamint egy kutatás-fejlesztési irodával – egyetlen más autógyártó sem képviselteti magát a régióban az autóipar teljes spektrumát lefedő tevékenységekkel. A PSA-konszern új gyára nem kevesebb, mint 62 helyi beszállítóval dolgozik együtt, ebből 27-tel újonnan szerződtek a kenitrai üzem igényeinek kielégítésére; egyes fejlesztési feladatokat például egy helyi K+F specialistára, az Altran Technologies-ra bízott a cég.

peugeot_208_2.jpg

Az afrikai és közel-keleti piacokat is kiszolgáló üzemben városi és kisautókat fognak gyártani, elsőként az új generációs 208-ast. A kezdeti évi 100 ezres darabszám a gyártás felfuttatásával, várhatóan 2022-re eléri a 200 ezer darabot. Az eredeti tervek szerint a gyár alkatrészeinek eleinte 60, majd akár 80 százalékát helyi beszállítóktól szerzi be a most megnyílt üzem, az alkalmazottak száma pedig teljes kapacitáson el fogja érni a 4500 főt. A konszern tervei szerint csak az afrikai, valamint a közel-keleti piacokon 2025-re több mint egymillió darab autót fognak értékesíteni. 

peugeot_208_1902hm_101_1.jpg

További információ:
Peugeot Magyarország

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9114974862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása