Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Vitiligós babákkal segít a gyerekeknek egy nagypapa

2019. szeptember 19. - Antalfy Krisztina

Így akar önbizalmat adni  a kicsiknek

Általában már gyerekként ki szeretnénk tűnni a tömegből, de inkább tehetségünkkel, tanulmányi eredményeinkkel, mint az átlagtól eltérő külsőnkkel. Ennek az az oka, hogy a gyerekek bizony még nagyon kritikusak, gúnyosak tudnak lenni, és azonnal képesek megsérteni bárkit, aki kicsit is más, mint ők - ezzel is porig rombolva annak önbizalmát. Ilyen különös külsőt eredményezhet pl. a vitiligo, mely olyan rendellenesség, amely bár fizikailag ártalmatlan, ám pszichológiai stresszt és társadalmi stigmát is okozhat. 

vitiligo-grandfather-knits-dolls-joao-stanganelli-junior-1-1-5d8088ef765a6_700.jpg

kép: joaostanganelli

Ezt a kiközösítést, kirekesztést élhette át a 64 éves brazil nagyapa, João Stanganelli Junior is, akinél 30-as évei végén jelent meg először, majd vált fokozatosan észrevehetővé a vitiligo. Később súlyos szívbetegsége után fel kellett hagyjon addigi munkájával is, ezt követően úgy döntött keres egy új hobbit magának, amivel az élete boldogabbá és teljesebbé válik.

vitiligo-grandfather-knits-dolls-joao-stanganelli-junior-1-3-5d8088f166fb0_700.jpg

Ekkor kezdett el feleségétől Marilena-tól horgolást tanulni. Úgy döntött, hogy legelőször köt egy babát, így született meg az első pigmenthiányos baba, Vitilinda. Egy csinos, horgolt baba foltokkal és egyenetlen bőrszínnel. Vitilinda hatalmas sikert aratott, ezért João úgy döntött, hogy innentől fogva kizárólag különleges babákat fog horgolni a különleges gyerekeknek. Így szép sorra megszülettek a kerekesszékes és a látássérült babák is.

vitiligo-grandfather-knits-dolls-joao-stanganelli-junior-1-20-5d808910c0860_700.jpg

A nagypapának mára a legfontosabb célja, hogy babáival örömöt szerezzen a kicsiknek és nagyoknak egyaránt, miközben igyekszik a gyerekek önértékelését is növelni. 

A betegségről

vitiligo a bőr tartós, pigmenthiányos foltokkal járó rendellenessége, a pigmenttermelő melanociták működésének kiesése miatt. A vitiligo idiopatikus, azaz ismeretlen eredetű, más, külső okra vissza nem vezethető rendellenesség. A leggyakrabban érintett testrészek az arc, a kézfej, a hónalj, a köldök, az anogenitális rész körüli bőr, a térd, a könyök, illetve a sípcsont feletti bőr. Az érintett bőrfelület fehér hatást kelt, konvex élei vannak, a foltok változó számban és kiterjedésben lehetnek jelen. A vitiligo pontos oka ismeretlen, bár elméletek születtek magyarázatára. A betegség jelenleg nem gyógyítható, csak kezelési módszerek léteznek.

vitiligo-grandfather-knits-dolls-joao-stanganelli-junior-1-17-5d80890ae751c_700.jpg

Forrás / Képek: 
https://www.instagram.com/joaostanganelli/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr1015433420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása