Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

5 dolog, ami boldoggá tehet

2019. október 05. - Antalfy Krisztina

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy maximálisan át tudtam állni a rohanó hétköznapokban arra a bizonyos műanyag mentes, zero waste életmódra. Nem járok biciklivel dolgozni, legfeljebb a pékségig, nincs elektromos autóm, bár már vezettem, és nem ültetek fákat a hétvégéken, bár virágot annál többet. Ennek ellenére fontos számomra a környezetvédelem, az állatvédelem és az újrahasznosítás, naponta mondok nemet a műanyagokra és lelkesít a tudat, hogy már nem ciki turkálóból öltözködni – valahol legbelül mégis úgy érzem, kicsit olyan ez az egész, mint Don Quijote szélmalomharca. Te mit gondolsz erről?
boldogsag_13.jpg

Én úgy érzem egy aprócska porszem vagyok ebben az egész „védjük meg a Földet” mozgalomban: mert hiába utasítom el a fast fashion üzletek kínálatát, hiába cserélem le vásárlás során a műanyag szatyrot vászonszatyorra, a műanyag poharat üvegre, a műanyag fogkefémet fára, hiába kérem saját kulacsba az elviteles kávét, hiába szelektálom szorgosan a szemetet minden nap és hiába takarítok vegyszerek helyet ecettel, ha a környezetemben senkit nem érdekel a műanyag mentesség.  
photo-1562592418-4995a61791ec.jpg
Aztán, amikor végképp eluralkodik rajtam ez a reménytelenség, jön egy üzenet egy kedves olvasótól, egy kollégától, régi szeretett tanáromtól, aki megírja, hogy milyen sok klassz dolgot is változtatott meg az életében csak azért, mert nálam olvasott néhány műanyag mentesítő ötletet.

Ilyenkor ismét erőt veszek magamon, és fittyet hányva a tömegre, beugrok kedvenc turimba néhány új felsőért, a reggeli kávémat a virág mintás üveg kulacsomba viszem magammal, vásárláskor kimérve kérem a tésztát és a rizset a hétvégi ebédhez, majd beleolvasok a papíralapú könyvem 7. fejezetébe.  
photo-1476283640833-a4964edad217.jpg
Nem mondom, hogy könnyű, rohadtul nem az, hisz 100 %-osan nem lehet kiiktatni az életünkből a műanyagokat – gondoljunk csak a mobilunkra, laptopunkra, munkahelyi eszközeinkre, vagy a nagyáruházak kínálatára -, de bármilyen jelentéktelen apróságnak is tűnik mindaz, amit tenni tudunk a Földünkért, azt bizony meg kell próbálni, ha nem is másért, legalább önmagunkért.

Szóval gyerünk, vágj bele még ma, és ne keserítsen el a környezeted hozzáállása, mert nem vagy egyedül ebben a műanyag mentes küzdelemben!

A fenti kis gondolatmenet után pedig jöjjön ismét néhány örömteli ötlet, melyekkel bízom benne, hogy Neked is adhatok egy kis löketet a nehezebb napokra, és ezen felbuzdulva Te is összeállítod a saját kis boldogság listád...

Ezt hallgasd közben!

 ♥ Hétfő

fall_is_my_favorite_season_60.jpg

♥ Kedd

fall_is_my_favorite_season_1_9.jpg

♥ Szerda

fall_is_my_favorite_season_61.jpg

♥ Csütörtök

fall_is_my_favorite_season_62.jpg

♥ Péntek

fall_is_my_favorite_season_63.jpg

Neked mi tette boldogabbá a heted?

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9415208940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása