Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Félelmek és tévhitek tartják vissza a nőket a szűrővizsgálatoktól

2020. január 30. - Antalfy Krisztina

Fontos vagy! – ez a jelmondata a 2020 A Női Egészség Éve kampánynak, amelyet az EgészségKalauz.hu indított. Az ismert egészségügyi portál szakmai, közérthető tartalmak mellett országos szűrőkampánnyal, egészségnappal, olvasói pályázattal kívánja felhívni a figyelmet az életmódváltásra és a betegségmegelőzés jelentőségére. A Ringier Axel Springer Magyarország teljes női médiakínálata a program mögé áll.
dark_coral_and_pink_flower_moms_influencer_facebook_post_set_1.jpg

2020 a Női Egészség Éve a Ringier Axel Springer Magyarország portfóliójához tartozó online és nyomtatott felületeken. A mai kampányindító sajtótájékoztatón nemcsak az éves programot és a www.noiegeszsegeve.hu kampányoldalt mutatták be a szervezők, de azt a reprezentatív kutatást is, amely a 18-65 éves nők egészséghez való viszonyáról, a nőket érintő szűrések ismertségéről és relevanciájáról készült.
pz_0645.JPG

„A hazai médiavállalatok közül mi rendelkezünk az egyik legerősebb női portfólióval. Nyomtatott és online kiadványainknak össze kell fogniuk és még hangosabban kell a nőkhöz szólniuk, hiszen ők a család egészségének őrei, de magukra sokszor alig jut idejük és figyelmük. Ezért a teljes évet annak szenteljük, hogy a nők egészségtudatosságát erősítsük és szűrésekre tereljük őket” – foglalta össze a program célkitűzéseit Kovács Tibor, a Ringier Axel Springer Magyarország ügyvezető igazgatója.

pz_0700_00000002.JPG

„Reprezentatív kutatással térképeztük fel, hogy a magyar nők miként gondolkodnak a saját egészségükről, és hogy mit tesznek érte a mindennapjaikban. Az eredmények alapján azt látjuk, hogy a mai napig számos tévhit kering az egyes szűrővizsgálatokkal kapcsolatban. Égető szükség van további edukációra és hiteles, közérthető tájékoztatásra” – indokolja a kampány indítását Simon Izabella, az EgészségKalauz.hu online portál főszerkesztője.

Tények, tévhitek és félelmek

A 2019 decemberében végzett reprezentatív kutatásból[1] kiderül, hogy mammográfián a megkérdezettek 41 százaléka, míg emlőultrahangon 48 százalékuk még sohasem vett részt.  A HPV-szűrés jelentőségével a válaszadóknak csak elenyésző része van tisztában, ahogyan az emlőönvizsgálat megelőző szerepe sem eléggé ismert még. A tévhitek lebontása terén is van tennivaló, hiszen sokan úgy vélik, tévesen, hogy a mammográfia csak bizonyos kor felett vehető igénybe.

pz_0823.JPG

A magyar nők egy része azonban nemcsak a téves hiedelmek miatt kerüli a szűréseket. A szűrővizsgálatra nem járók nagy része fél a diagnózistól és a szűrésektől, másik részük pedig nem tartja indokoltnak, mert egészségesnek érzi magát.

Összefogás a nők egészségéért

2020-ban az EgészségKalauz.hu hónapról-hónapra szakértők, orvosok, klinikák és egyesületek bevonásával, hiteles tartalmakon keresztül mutatja be a nőket érintő betegségeket, szűréseket, és foglalkozik a helyes életmód jelentőségével. A program olyan elismert női betegszervezetek támogatását tudhatja maga mellett, mint a Mályvavirág Alapítvány, az Együtt könnyebb! Női Egészségért Alapítvány és az Egészség Hídja, valamint az Összefogás a mellrák ellen Egyesület. A szakmai partnerekhez csatlakozott az Affidea Magánklinika, a Róbert Magánkórház és a Synlab is.
photo-1536914561643-9e3a7a8d063d.jpg

Az együttműködés a kiadóvállalaton belül is megvalósul, hiszen a figyelemfelkeltő programban a Ringier Axel Springer Magyarország kiadó teljes online és print portfóliója részt vesz, így 2020-ban a Kiskegyed, a GLAMOUR, a Blikk.hu, a Blikk Nők, a Blikk Rúzs, a Noizz.hu is kiemelten foglalkozik a nők egészségének megőrzésével, az egészséges életmóddal és a prevencióval, hogy napi, heti, illetve havi szinten magyar nők millióihoz juttassa el a hasznos információkat.

További információ:
 www.noiegeszsegeve.hu 

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode

[1] Az országos reprezentatív kutatást a DIALOG Egészségkommunikációs Cégcsoporthoz tartozó Qvantum Research végezte 18-65 éves női lakosság körében, 2019 decemberében.

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8415446848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása