Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Új PEUGEOT 2008 SUV: ha valami új élményre vágynál

2020. március 16. - Antalfy Krisztina

Mint a szabadság elkötelezett híve és a PEUGEOT izgalmas jövőképének hírnöke, az új modell az ösztönös és sokoldalú vezetési élmény ultramodern értelmezését nyújtja. A méreteire nézve vérbeli SUV-nak számító új 2008 hihetetlenül erőteljes és egyedi stílusával egyenesen felrobbantja a szegmenst. A high-tech modell a 3D PEUGEOT i-Cockpit® legújabb generációs változatával és a márka tudásának legjavát képviselő felszerelésekkel és vezetéssegítő funkciókkal kerül forgalomba.

peugeot_2008_1906pc_115.jpg

Az új PEUGEOT 2008 SUV háromféle – elektromos, benzines és dízel – erőforrást kínál, melyek mindegyike kimondottan felvillanyozó és környezethatékony megoldást képvisel.

#NEXT GEN SUV

Változik a világ, és az új kihívásokra az autóipar minden területén megfelelő válaszokat kell adni. A PEUGEOT kétszáznyolc év tapasztalatával a háta mögött nyugodtan folytatja a megkezdett energetikai átállást A márka izgalmas, ugyanakkor megnyugtató jövőképe az új PEUGEOT 2008 SUV-ban is kifejezésre jut. Az új 2008 arról tanúskodik, hogy technológia és élvezet összeegyeztethetők, és hogy egy autó is tud igazi meglepetést okozni. Ez a gépjármű puszta közlekedés helyett az utazás élményét nyújtja, miközben mindenki számára kellő mobilitást biztosít.

89931184_896504600796316_4475380136840072091_n.jpg

Az új PEUGEOT 2008 kiemelkedik a kompakt SUV-ok közül, és maga is hozzáteszi a részét a PEUGEOT modellek sikerét biztosító olyan jellemzőkhöz, mint a magabiztos design, az innovatív megoldások és a csúcstechnológia.

EXALTING SUV  

A karakteres és egyedi stílusú új PEUGEOT 2008 SUV egy biztos kézzel megmunkált, vonzó autó. A márka ambíciójának megfelelően új fejezetet nyit a PEUGEOT szabadidő-autók történetében, és egyedi karaktere ellenére is tökéletes összhangot mutat a jelenlegi választék stílusával.

A kiegyensúlyozott vonalvezetés és az általános arányok egyértelműen SUV-ra utalnak, melyen a hátrébb tolt szélvédő vízszintesebb motorháztetőt és erőtől duzzadó külsőt eredményezett. A keménykötésű, sportos autó magabiztosan ül a kerekein, és minden porcikájából biztonság árad.

peugeot_2008_1906pc_123.jpg

A jellegzetes, tekintélyparancsoló orr-rész meghatározó elemei az egyenes és büszke hűtőmaszk (mely az elektromos változatokon a karosszériával megegyező színű), a szoborszerű motorháztető és a fényszórók alatt elhelyezkedő LED-es nappali lámpák.

A síkokban lapított kialakítású merész profil háromszögei azonnal magukra vonják a tekintetet. Az eredmény egy kihegyezett, metsző stílusú autó, ahol az egyes karosszériaelemek megmunkálása igazi technikai bravúrnak számít. A különleges vonalak harmonikusan húzódnak egészen a csomagtérajtóig, és rendkívül egységes összképet eredményeznek.

A robusztus stílust erősítik a kerékjáratokat teljesen kitöltő, nagy átmérőjű (690 mm) kerekek. A 18’’ keréktárcsák betétei több szempontból is előnyösek: egyszerűbb a személyre szabás, és a súlyveszteség sem elhanyagolható (a négy keréken összesen 4 kg).

89387335_220533772403097_2242230181909686447_n.jpg

Az egyértelmű feljebb pozicionálást jelzi az elegáns Black Diamond fekete kétszínű tető, valamint a GT Line és a GT változat szitanyomatos C oszlopa.

A magas övvonaltól sportos hátsó részen a lámpákat elegáns fekete csík köti össze. A PureTech 130/155, illetve a BlueHDi 130 motorral szerelt változatok ezen kívül dupla kipufogóvéggel is büszkélkednek.

A három LED-es fénykarommal most új értelmezésben találkozunk, mely nem kevésbé kifejező. Az éjjel-nappal világító hátsó lámpák mindegyik változaton megtalálhatók, a felső kategóriás modelleken az első fényszórókban is ilyen van. Egyes országokban a fényszóróknál az összes kiviteli szinten LED-es technológiát alkalmaztak.

A hagyományos kínálaton felül a vagányabb stílus jegyében további rafinált és vérpezsdítő karosszériaszínek állnak rendelkezésre:

  • Elixir-vörös: a színes fedőlakktól még mélyebb és árnyalatgazdagabb szín,
  • Vertigo-kék: háromrétegű, extra fényes,
  • Fusion-narancs: kizárólag az új PEUGEOT 2008 SUV-on kínált metálfény.

peugeot_2008_1906pc_126.jpg

Vége a monotóniának! Az utastérben kiemelt figyelmet kapott a szín- és anyaghasználat: a nemes anyagok különleges árnyalatokkal kombinálódnak:

  • A rafinált műszerfaldíszítések narancs (Active kiviteli szinten) vagy kék (Allure kiviteli szinten) tamponnyomással készültek.
  • Az Allure változatot a világoskék színű modern „Urbanoïde” kárpitozásnak köszönhetően eleven, high-tech hangulat jellemzi.
  • A dinamikus GT Line változat sötétebb színvilágát adamitszínű betétek dobják fel.
  • Az előkelő, kifinomult GT és e-2008 GT változat Alcantara®, bőr és high-tech szövet anyagok kombinációját kínálja. Míg a GT változaton a fekete kárpit adamitszínű díszvarrást kapott, az e-2008 GT változaton az exkluzív Greval® szürke Alcantara® kárpitot zöld és kék öltések díszítik.

A GT Line és a GT változat esetében az érintőképernyőn nyolcféle színben választható hangulatvilágítás, mely még otthonosabbá teszi az utasteret.

EXTENDED EXPERIENCE

Sokoldalúság és kényelem

Az új CMP platformon jelenleg rekordméretűnek számító hátsó helykínálat jóvoltából az új PEUGEOT 2008 SUV különösen sokoldalú szabadidő-autó. 4,3 méteres hosszméretének és a 2,6 méteres tengelytávnak köszönhetően csomagtartója is tisztes méretekkel rendelkezik (434 l – VDA V210 szabvány), függetlenül attól, hogy milyen motortípust választunk (a teljesen elektromos változatot is beleértve). A variálhatóságról a két helyzetbe állítható padló (változattól függően) gondoskodik, mely a hátsó üléspad lehajtása esetén szinte teljesen sík felületet biztosít.

89851923_266125771050081_2312482243606329501_n.jpg

A számos és sok esetben eredeti tárolóhelynek köszönhetően a mindennapi tárgyak elhelyezése sem jelenthet gondot. A hagyományos ajtózsebek és a kesztyűtartó mellett egy-egy méretes rekesz található a középső könyöklő alatt és a sebességváltó kar előtt. Ezen kívül a műszerfal alsó részében is kialakításra került egy diszkrét tároló. Ebben kapott helyet a rendkívül praktikus indukciós töltő, lenyitott fedelében pedig egy okostelefon tárolható.

Az opciós napfénytető hatalmas üvegfelületén át csak úgy ömlik a fény az utastérbe. Mivel kifelé nyílik, a hátsó utasok fejtere sem hagy kívánnivalót maga után.

Még modernebb technológia: új 3D PEUGEOT i-Cockpit®

A PEUGEOT i-Cockpit® továbbra is ugyanazokkal az alapjellemzőkkel rendelkezik, és az érzékekre kihegyezett, tökéletes ergonómiájú vezetőhelyet kínál: 

                - kisméretű kormány, amelynek jobb a fogása és megkönnyíti az autó irányítását,

                - könnyen elérhető és jól olvasható, nagy méretű HD érintőképernyő,

                - és mostantól egy magasra helyezett innovatív 3D műszeregység.

Az ügyfeleink körében rendkívül népszerű vezetőhelynek, mely immár több mint 5 millió Peugeot gépjárműben található meg szerte a világon, az új PEUGEOT 2008 SUV egy teljesen új értelmezését kínálja.

peugeot_2008_1906styp_208.jpg

Az információk közvetlenül a vezető látóterében kerülnek kijelzésre. Egyes változatokon a 3D PEUGEOT i-Cockpit® műszeregység holografikusan jeleníti meg őket. A kijelzések dinamikusak és animáltak: fontosságuktól és sürgősségüktől függően ugranak a vezető szeme elé, aki akár fél másodpernyi reakcióidőt is nyer ezzel. Az elsőként az új PEUGEOT 208-on bevezetett 3D PEUGEOT i-Cockpit® igazi innovációnak és a szegmensben világpremiernek számít. Minden szempontból javítja a vezetést: a hatékonyság, a leolvasás kényelme és a biztonság minden eddiginél magasabb színvonalú.

Az érintőképernyő egyes változatokon akár a 10” méretet is elérheti, vezérlése pedig a billenőkapcsolók mellett elhelyezett érintő gyorsgombokkal történik.

A precizitás mellett a másik jelszó az igényesség, hiszen a látás mellett a tapintásnak is fontos szerep jut: a műszerfalon habosított műanyaggal, az utastér többi részében pedig olyan kellemes és kifinomult anyagokkal találkozunk, mint az Alcantara® és a nappabőr®. Az ajtótáblák és a műszerfali betétek karbon hatásúak, az EAT8 sebességváltó shift and park by wire kapcsolója pedig teljes egészében elektromos, ami egyszerű és ösztönös használatot biztosít. De ha a vezető úgy dönt, a kormány alatti fülekkel manuálisan is bármikor gyorsan beavatkozhat.  
peugeot_2008_1906pc_129.jpg

Korszerű berendezések, konnektivitás és csúcstechnológia

A kategóriában ritkaságnak számító, magasabb szegmensekből átvett felszerelések és vezetéssegítő funkciók a márka tudásának legjavát képviselik. A technológiai arzenál egyenesen lenyűgöző.

A félautonóm vezetés felé tett első lépésként a Drive Assist rendszer a következő funkciókat egyesíti magában:

  • a Lane Positioning funkcióhoz kapcsolódó sávban elfoglalt helyzetet tartó asszisztens, ahol a kívánt pozíciót a vezető választja ki,
  • Stop & Go funkcióval rendelkező adaptív tempomat (EAT8 automata sebességváltó esetén),
  • Park Assist, mely parkoláskor vagy parkolóhelyről kihajtva automatikusan átveszi a kormányzás feladatát, és akkor is képes beparkolni az autót, ha csak 60 cm távolság marad a gépjárművek között,
  • legújabb generációs automata vészfékező rendszer, mely 5–140 km/h-ig éjjel-nappal észleli a gyalogosokat és a kerékpárosokat is,
  • sávtartó asszisztens,
  • fáradtságérzékelő rendszer, mely szükség esetén pihenőt javasol,
  • távolságifény-asszisztens, hogy a vezető még inkább az útra összpontosíthasson,
  • kibővített táblaolvasó rendszer (behajtani tilos táblák, stoptáblák) sebességajánlással,
  • holttérfigyelő rendszer,
  • elektromos rögzítőfék.

Az okostelefonok mint a mindennapi élet nélkülözhetetlen eszközei az új PEUGEOT 2008-ban is a szolgálatunkra lesznek. A MirrorLink™, Apple CarPlay™ és Android Auto™ protokollal kompatibilis MirrorScreen funkció jóvoltából a telefon tartalma a központi kijelzőre tükrözhető.

Az indukciós töltőn felül az autóban – változattól függően – akár négy USB-csatlakozó is rendelkezésre áll (ebből kettő elöl – köztük egy  C típusú –, kettő pedig hátul).

Optimális útvonalakat ajánl fel a TomTom® Traffic 3D online navigációs szolgáltatás*, mely valós idejű közlekedési információkkal szolgál, és szükség esetén automatikusan újratervezi az útvonalat. A vezető a veszélyes területekről és a környező szolgáltatóegységekről (POI)  is értesül, és a továbbfejlesztett hangvezérlés* funkció is a rendelkezésére áll.

* Az online szolgáltatás és hangvezérlés nem minden piacon elérhető

Az új PEUGEOT 2008 SUV hifirendszerével a legvájtfülűbb zenerajongók is elégedettek lesznek. A prémium hifihangzás szakértőjeként számon tartott francia FOCAL® céggel közösen kifejlesztett rendszer több mint három év munkájának gyümölcse. A PEUGEOT 3008, 5008 és 508 modelleken már bizonyított prémium hifirendszer mostantól az új PEUGEOT 2008 SUV kínálatában is megtalálható lesz. Az akusztikailag optimális elrendezés mellett a 10 hangszóró olyan a FOCAL® által szabadalmaztatott technológiákat használ, melyekkel rendszerint csak a kiállításokon találkozni: 4 darab fordított alumínium dómos tweeter, 4 darab 165 mm-es polyglass woofer, 1 darab polyglass középsugárzó és 1 darab Power-Flower™ háromtekercses subwoofer. Ezekhez egy 12 utas, 515 wattos erősítő társul, mely részletgazdag és dinamikus zenei hangzást biztosít.

EXCITING CHOICE

A legújabb generációs, hatékony és moduláris CMP (Common Modular Platform) platformra épült új PEUGEOT 2008 SUV többféle energiaforrással társítható. Igényeitől és gépkocsi-használati szokásaitól függően szabadon választhat a teljesen elektromos, a benzines vagy a dízel meghajtás között. Egyes változatokon az üzemmódkapcsolóval a vezetési mód – eco, normál vagy sport – megválasztására is lehetőség van.

Hogy a járatlanabb utaktól se kelljen visszariadni, az opciós Grip Control funkció lejtmenet-szabályozóval is kiegészül, így meredek lejtőn is biztonságban érezheti magát, hiszen tökéletesen uralni tudja a gépkocsit és menetpályáját. A fejlesztések egyik központi célja a hatékonyság növelése volt: valamennyi motorhoz vezérelt légbeömlőnyílások, irányított légáramú keréktárcsák és áramvonalas alváz kapcsolódik, aminek eredményeképp szabályozott légáramlást és optimális légellenállási együtthatót sikerült elérni.

A termékkínálat 4 kiviteli szintre oszlik: Active, Allure, GT Line és GT. Ezek mindegyike rendelkezésre áll teljesen elektromos, benzines és dízel változatban is.

A prémium GT Line és GT változatot megkülönböztető stílusjegyek:

  • Full LED-es fényszórók három karmot formázó lámpával,
  • 18” gyémántcsiszolt alumínium keréktárcsák díszbetétekkel,
  • minden részletében igényes utastér: fekete tetőkárpit, adamitszínű díszvarrások, hangulatvilágítás, dinamikus ülések, alumíniumpedálok.

Engem személy szerint is megleptek és meggyőztek az új PEUGEOT 2008 SUV dinamikus tulajdonságai. Teljesen felvillanyozódtam! Az új 2008 hihetetlen szabadságélménnyel és hamisítatlan PEUGEOT vezetési élménnyel ajándékozza meg az embert. Kiválóan rímel a márka izgalmas jövőképével, melyben nagy szerep jut a vezetés örömének. Attól függően, melyiket preferálja, benzin-, dízel- és 100%-ban elektromos változatot is választhat. Az új PEUGEOT 2008 SUV hasznos technológiáival és az életét megkönnyítő speciális szolgáltatásaival kiváló társa lesz a mindennapokban. Élvezze ki maximálisan! - Jean-Philippe IMPARATO, a PEUGEOT vezérigazgatója.

A teljesen elektromos vezetés izgalma

A PEUGEOT első villanymeghajtású SUV-ja varázslatosan új élményt ígér. A 100%-ban elektromos változatot a tökéletesen hangtalan és vibrációmentes működés mellett rendkívül fürge viselkedés jellemzi. További öröm, hogy a járművel a városok korlátozott forgalmú övezeteiben is szabadon közlekedhetünk.

A 100 kW (136 LE) teljesítményű motor 260 Nm azonnal rendelkezésre álló nyomatékával nap mint nap, a legkülönbözőbb helyzetekben is élvezetes vezetést garantál. A nagy kapacitású (50 kWh) akkumulátor – az új WLTP szabvány alapján – akár 310 km hatótávolságot is képes biztosítani. Az akkumulátorra 70% töltőkapacitás erejéig 8 év (vagy 160 000 km futásteljesítményig érvényes) garancia vonatkozik.

A központi kijelzőn, illetve a PEUGEOT i-Cockpit® 3D műszeregységén közérthetően kijelzett energiafolyamatoknak köszönhetően a hajtáslánc működése könnyen átlátható.

A fékezéskor bekövetkező energiavisszanyerésnek két módja áll rendelkezésre, melyek közvetlenül a sebességváltó karról kapcsolhatók:

  • Drive („D”): hagyományos energia-visszatermelés, akárcsak egy benzines vagy egy dízel gépjármű esetében
  • Brake („B”): lassítás közvetlenül a gázpedálra hatva

Mivel a villanyhajtás nem mehet kárára az új PEUGEOT 2008 SUV egyéb tulajdonságainak, az akkumulátorok – ideális módon – a padlóban kerültek elhelyezésre. Az utastéri helykínálat és a csomagtartó-kapacitás így megegyezik a belső égésű motorral szerelt változatokéval.

A dinamikus tulajdonságoknak mint a márka egyik alapértékének az új PEUGEOT e-2008 SUV esetében is kiemelt figyelmet szenteltek. Az útfogás és a vezetési élmény így a benzines és dízelváltozatéhoz hasonló. A futómű speciális beállítást kapott, és a súlyelosztás is ideális.

Az akkumulátor töltési ideje a rendelkezésre álló berendezés teljesítményétől függ:

  • Green Up™ Legrand® megerősített csatlakozóról (a gépkocsihoz kapott töltőkábellel) a teljes feltöltés 16 óra,
  • fali töltőegységről (WallBox) (háromfázisú kábellel = 11 kW vagy egyfázisú kábellel = 7,4 kW) a teljes töltés ideje 5h15 és 8 óra között van,
  • az akkumulátor hőszabályozásának köszönhetően a 100 kW-os utcai töltőoszlopokat is igénybe lehet venni, ezekkel 30 perc alatt 80%-os töltöttségi szint érhető el.

A navigációs rendszer képernyőjén vagy a MyPeugeot® mobil alkalmazáson keresztül időzített töltés beprogramozására is lehetőség van. A töltés elindítása és megállítása, valamint a töltési szint ellenőrzése bármikor kezdeményezhető.

Az ideális hőkomfortról speciális berendezések gondoskodnak:

- a hajtó akkumulátor táplálta 5 kW-os fűtőellenállás, mely az utastéri gyors felfűtéséért felelős,
- egy hőszivattyú és az utastéri hőmérséklet automatikus szabályozása, ami a belső égésű motorral szerelt gépkocsikéval megegyező komfortszintet biztosít (optimális energiafogyasztás mellett),
- fűthető ülések (változattól függően),
- az érintőképernyőről vagy a MyPeugeot® mobil alkalmazáson keresztül távolról is programozható előfűtés, melynek köszönhetően már indulás előtt felfűthető az utastér. 

Az új PEUGEOT 2008 SUV elektromos változata a karosszériakialakításban nem mutat eltérést, de néhány izgalmas részlet azért finoman utal a villanyhajtásra:

  • dikroikus oroszlánembléma, mely attól függően, hogy honnan nézzük, zöld vagy kék színben csillog,
  • az első sárvédőket és a csomagtérajtót díszítő „e” felirat,
  • a karosszériával azonos színű, vízszintes osztatú elegáns hűtőmaszk,
  • exkluzív Gréval-szürke Alcantara© üléskárpit a PEUGEOT e-2008 GT változaton,

végül pedig az elektromos változatnak megfelelő speciális kijelzés a 3D műszeregységen és az érintőképernyőn.

És mivel a villanyhajtás nem csak a motorról szól, a PEUGEOT praktikus és közérthető szolgáltatások egész rendszerével segíti az ügyfelek közlekedését és a napi autóhasználatot.

Folyamatosan elérhetővé válnak az alábbi szolgáltatások:**

  • Easy-Charge: könnyebb hozzáférés a különböző töltési megoldásokhoz az ügyfelek igényeihez igazított kínálattal. Otthoni vagy irodai töltőeszközök széles választéka (megerősített csatlakozó, Wallbox és Smart Wallbox fali töltőegység stb.) a villamos berendezések felmérésével és a legjobb töltési megoldás megtalálásával. A tényleges beszerelést a márka biztosítja. Ezzel párhuzamosan a Free2Move szolgáltatások keretében a márka nyilvános töltési megoldásokat is kínál. A töltőkártya Európa-szerte több mint 85 000 töltőoszlopot számláló hálózat használatát biztosítja. A töltőállomások előzetes kiválasztása a távolság, a töltés sebessége és az ár alapján történik. Az online navigációs szolgáltatás pedig a kiválasztott állomáshoz irányítja a gépjárművet.
  • Easy-Move: az ügyfelek mobilitásának biztosítása. A Free2Move szolgáltatások keretében biztosított útvonaltervező eszköz hosszú utak megszervezésére is alkalmas: a legelőnyösebb útvonalat ajánlja fel a következő töltésig még megtehető távolság és az útközben fellelhető töltőoszlopok figyelembevételével. Az egyértelmű és stresszmentes navigáció érdekében az útvonal közvetlenül a gépjármű érintőképernyőjén kerül kijelzésre. A gépjármű bérleti díja egy kibővített mobilitási szolgáltatást is tartalmaz: szükség esetén az ügyfél belső égésű motorral szerelt gépkocsit is bérelhet. Egy a MyPeugeot alkalmazásban található eszköz pedig a gazdaságos vezetésre és az optimális hatótávolság biztosítására vonatkozó tanácsokkal szolgál.
  • Serenity: segítségnyújtás az ügyfeleknek az új PEUGEOT e-2008 SUV teljes életútja alatt. A PEUGEOT weboldalain új szimulátorok és digitális útvonalak segítik az elektromos autók minél jobb felfedezését. A gépkocsi finanszírozási konstrukciója a különböző szolgáltatási szerződésekre és az assistance szolgáltatásra is kiterjedhet. Az akkumulátorkapacitást igazoló okirat pedig megkönnyíti a gépjármű újraértékesítését.

** Csak bizonyos piacokon elérhető szolgáltatások

Hatékony, környezetkímélő erőforrások: a belső égésű motorok a legújabb Euro 6 normáknak is eleget tesznek

A legújabb Euro6 normáknak is megfelelő belső égésű motorok a márka legfrissebb műszaki fejlesztéseinek eredményei. Egytől egyig Stop & Start rendszerrel és részecskeszűrővel vannak felszerelve.

A még kényelmesebb vezetés érdekében egyes motorokhoz a legújabb generációs nyolcfokozatú EAT8 automata váltó is kérhető. A benzinmotorok az Euro 6d normának megfelelő, 3 hengeres, 1,2 l hengerűrtartalmú motort veszik alapul:

  • PureTech 100 S&S BVM6,
  • PureTech 130 S&S BVM6 vagy EAT8,
  • PureTech 155 S&S EAT8 (kizárólag a GT változaton).

A dízel  kínálat a 4 hengeres, 1,5 l hengerűrtartalmú motorból indul ki (mely a bevezetéskor az Euro 6d-TEMP normának felel meg):

  • BlueHDi 100 S&S BVM6,
  • BlueHDi 130 S&S EAT8.

Egyes forgalmazó országokban, ahol a környezetvédelemre és az üzemanyag-minőségre vonatkozóan speciális előírások vannak érvényben, bizonyos motortípusok a helyi feltételekhez igazodnak majd.

Az Európában értékesített modellek Vigóban, a kínai piacra szánt járművek Wuhanban készülnek!

További információ:
Peugeot Magyarország

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9215525776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása