Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Helló 2021! // Újévi fogadalmak helyett koncentrálj a CÉLOKRA!

2021. január 06. - Antalfy Krisztina

Eddig szinte minden évet nagy tervekkel és elhatározásokkal indítottam, 2020-ra is kidolgozott terveim, elérhető céljaim voltak, mígnem a járványhelyzet közbe nem szólt, és feje tetejére nem állította az egész világot. Visszagondolva 2020-ra, valóban nem volt egy könnyű év, nekem is voltak mélypontok, hullámvölgyek, feladások s főleg, azokról a vágyaimról kellett a leghamarabb lemondjak, amikhez a legjobban ragaszkodtam. Talán épp emiatt, idén kissé fáradtan, elvárások és fogadalmak nélkül vágtam bele az új évbe, de korántsem motiválatlanul, célok nélkül.
boldogsag_35.jpg

A január mindig is a leghidegebb, legszürkébb évszak volt a számomra. A természet visszavonult téli álmát aludni, minden sötét, komor, rideg, a nappalok rövidek, az éjszakák fagyosak, a hétköznapok monotonok. S bár 2021-re nem fogadtam meg semmit, apró célokat azért kitűztem magam elé, s ezzel együtt némi változást is be szeretnék iktatni az életembe: pl. átfestem a hajam, mert a külső változás nekem némi erőt ad és motivációt, átrendezem az otthonunkat, mert az mindig feldobja a kedvem, kevesebb időt töltök a telefonommal, többet a könyveimmel, mert az legalább nem butít le teljesen, kikövetem azokat az oldalakat, melyek inkább frusztrálnak, mint motiválnak - szörnyű ez a sok összehasonlítgatás, versengés -, kizárom az életemből a mérgező embereket és végül, minden nap kicsivel többet mozgok, na nem a kockás has eléréséért, hanem az egészségem miatt.

pexels-photo-1768067.jpeg

A lassan hátunk mögött hagyott 2020-as esztendő alatt hosszú utat jártunk be. A vírushelyzet okozta változások ilyen vagy olyan formában ugyan, de szinte kivétel nélkül mindenki életét megváltoztatta, és tele pakolta kisebb-nagyobb terhekkel, félelmekkel, veszteségekkel, bizonytalanságokkal. Én mégsem gyűlöltem meg a 2020-as esztendőt. Az elmúlt év negatív következményei ellenére, a koronavírus-járvány számtalan új dologra is megtanított engem, olykor még pozitivitást is képes volt becsempészni a mindennapjaimba.

Bármilyen furcsa, az új élethelyzet olyan reakciókat váltott ki belőlem, melyen még magam is meglepődtem. Megtanultam kik a valódi barátok, kik az igaz emberek körülöttem, mik a valódi értékek, mi az igazán fontos és mit kell szívfájdalom nélkül elengedni, rájöttem mennyire fontos egy érintés, mekkora öröm van egyetlen ölelésben. 

pexels-photo-2668510.jpegNem mondom, hogy számomra tökéletes év volt 2020, de helytálltam, és tudom, hogy Te is helyt álltál, így most, itt az Új Évben, a nehézségek leküzdése után erősebb emberré váltunk mindannyian, olyan emberré, akinek az akarata sokkal nagyobb, mint a képessége. 

S bár a vírus sok mindent elvett tőlünk, ha jobban belegondolunk, a vírushelyzet okozta változások sem állíthatnak meg minket abban, hogy elérjük a céljainkat. Egyetlen életünk van, és most ebből kell kihoznunk a legjobbat, nem engedhetjük el magunkat, nem hagyhatjuk, hogy egyszerűen csak sodródjunk az árral, miközben bízunk valamiben, - sorsban, szerencsében -, ami egyszer talán jobbá teszi az életünket. A változás ugyanis nem jön magától, tennünk kell érte. 

Tűzz ki célokat magad elé, hisz célok nélkül céltalanná válik az életünk....

Persze kifogások mindig lesznek. Mindig jön majd egy újabb hétfő, újabb elseje, újabb év, újabb születésnap, amikor megfogadod, hogy ezúttal minden más lesz, aztán mégis úgy telnek el az évek, hogy végül nem változott semmi, nem haladsz sehová és céljaid is egyre távolabb kerülnek tőled. De akkor mégis mire vársz? Ha vágysz a változásra, de nem vagy hajlandó tenni érte, ne másokat okolj miatta. Ne feledd, a január elseje nem egy mitikus dátum, nem kötheted hozzá a változást, a változás benned van, mely a külvilág számára sokáig láthatatlan, de az eredmények végül téged igazolnak. 

pexels-photo-3768715.jpeg

Hiszem, hogy megvan minden képességed, tudásod, erőd céljaid eléréshez, de sokszor nem mersz lépni, mert túl sokat adsz mások véleményére, és hagyod hogy a mások által generált önbizalomhiány úrrá legyen rajtad. 

orange_art_photo_collage_3.jpg

#1 Változtass a megszokott környezeteden...

Hiszed vagy sem, az otthonunk nemcsak az ízlésünkről árulkodik, de aktuális lelki állapotunkról is. Ezért időközönként nem árt ha néha szelektálunk régi, haszontalan tárgyaink között, és rendet teszünk magunk körül. A rendetlenség egy idő után káoszhoz vezethet, mely képes blokkolni otthonunk energiáit, ami pedig akár okozhat stresszt is. Tehát ha rendet rakunk mikró környezetünkben, azzal segítjük a tér alkotta szabad energiák áramlását, mely ránk is pozitív hatással van. Ilyenkor úgy érezhetjük, hogy energiával töltődünk fel, és nyitottá válunk a kreatív ötletekre.

pexels-photo-4069535.jpeg

#2 Engedd el a szorongást keltő gondolatokat...

A mai társadalmunk gyakran belekényszerít minket egy pokoli spirálba. Légy tökéletes, gyönyörű, örökké fiatal, mérhetetlenül gazdag és irigylésre méltóan sikeres. A közösségi médiának köszönhetőn reflektorfénybe kerültek a külsőségek, a megjelenésünk, na meg a tökéletesség látszatát keltő élethelyzetek, melyektől elbizonytalanodunk saját magunkban, önmagunk értékeiben és elégedetlenekké válunk. A világ pedig még érezteti is velünk, hogy csak azt vegyük észre, amiben nem vagyunk jók, amivel nem rendelkezünk. De mi lenne ha végre nem azt néznéd, hogy mid nincs, hanem arra figyelnél, amid van, értékelnéd mindazt aki vagy és amit eddig elértél: legyen az karrier, gyerek, diploma, nyelvtudás, baráti kapcsolatok, rendezett élet. 

pexels-photo-774866_1.jpeg#3 Ne érdekeljen mások véleménye...

Természetes emberi tulajdonság, hogy vágyuk a környezetünk elismerésére. De fontos szem előtt tartanunk, hogy nem mások véleménye határozza meg a döntéseinket, hogy mivé válunk, és mire jutunk az életben. Hosszú évekig az életemet kizárólag mások véleménye határozta meg, mára azonban mindez megváltozott, tudomásul veszem, hogy mindenkinek megvan a maga véleménye rólam, de nem engedem, hogy az bármiben is befolyásolja a döntéseimet vagy visszatartson a céljaimtól. A kanapéról persze könnyű osztani az észt, de ez a Te életed, saját célokkal és vágyakkal.

pexels-photo-1062280.jpeg

orange_art_photo_collage_4.jpg

#4 Vizualizáld a céljaidat...

A vizualizációnak nagy szerepe van a céljaink elérésében. Sokkal hatékonyabbak vagyunk, ha nem magát a célt, a végeredményt képzeljük magunk elé, hanem az ahhoz vezető utat. 

pexels-photo-4079281.jpeg#5 Legyen menekülőútvonalad...

Ahogy vannak pozitív napok, sajnos úgy lesznek borús pillanatok is. Éppen ezért nem árt, ha ezekre a helyzetekre sikerül kialakítani, egyfajta menekülő útvonalat, mely kizökkent a szürke hétköznapok mókuskerekéből, és erőt ad a folytatáshoz. Az én menedékem mindig is az olvasás volt, hisz a könyvek világában könnyű elmélyülni, s kis időre megfeledkezni a gondokról.

pexels-photo-4273468_1.jpeg

#6 Találd meg saját ikigai-dat...

A japánok szerint az ikigai szemlélet hozzájárul a boldog élethez, mely hozzásegít céljaink eléréséhez. Az ikigai a négy fő eleme: amit szeretsz csinálni, amire a világnak szüksége van, amiért fizetnek neked és amit jól csinálsz. Azt mondják, ha megtalálod a saját ikigai-dat, az elégedettséget és boldogságot eredményez.

ikigai-1.png#7 Merj nemet mondani...

Ha bűntudatit érzel, 

stop-shield-traffic-sign-road-sign-39080.jpeg

#8 Iktasd be a rendszeres sportot... 

pexels-photo-834893.jpeg

#9 Találkozz a barátaiddal...

pexels-photo-3097297.jpeg

#10 Szakíts időt a hobbidnak...

pexels-photo-4982754.jpeg

Remélem a fenti gondolatokkal tudtalak kissé inspirálni, és segítettem egy lépéssel közelebb kerülni a céljaidhoz.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5_2.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7616372598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása